ANUNȚ. Firea: Oamenii străzii şi vârstnicii din Capitală vor fi testaţi pentru COVID-19

ANUNȚ. Firea: Oamenii străzii şi vârstnicii din Capitală vor fi testaţi pentru COVID-19
Mesajul electoral al Gabrielei Firea s-a cuantificat în voturile bucureștenilor în 2016
Publicat: 30/04/2020, 12:47

Vârstnicii şi oamenii străzii din Bucureşti vor fi testaţi pentru COVID-19. Primarul general, Gabriela Firea, a anunțat, joi, în ședința Consiliului General al Primăriei Capitalei, că testele vor fi achiziţionate prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială (DGASMB).

„Primul proiect pe ordinea de zi se referă la posibilitatea DGASMB de a putea să achiziţioneze teste, precum şi servicii de prelevare şi de diagnosticare pentru beneficiarii Direcţiei de Asistenţă Socială şi mă refer aici la seniorii din căminele noastre şi de asemenea, la persoanele care nu au adăpost şi sunt în centrele noastre dedicate acestei categorii sociale”, a spus Firea, în ședința de CGMB.

Propun in aceasta sedinta a Consiliului General 4 proiecte prin care Primaria Capitalei continua actiunile pentru imbunatatirea si protejarea vietii bucurestenilor in actuala situatie de criza sanitara. Testarea beneficiarilor din centrele sociale ale DGASMB, oameni ai strazii si varstnici. Pentru ca “Si copiii trebuie testati”, propun achiziționarea unui Aparat Real Time Multiplex P.C.R, pentru Spitalul Clinic de Copii ”Dr. Victor Gomoiu”. “Coșul solidarității”, pentru seniorii din Bucuresti este proiectul prin care persoanele varstnice vulnerabile vor putea primi produse alimentare și sanitare. La cererea a sute de elevi si parinti din alte orase din Romania, dorim sa extindem la nivel national initiativa de succes a Primariei Capitalei, una dintre cele mai inovative și interactive platforme de e-learning – www.hubproedus.ro.

Publicată de Gabriela Firea pe Joi, 30 aprilie 2020

Primarul Capitalei a venit cu precizări şi în legătură cu proiectul de testare în masă, unde erau vizaţi peste 10 mii de bucureşteni.

„Avem cadrele medicale pregătite, avem punctele unde să se realizeze aceste testări, întreg circuitul medical, din păcate blocada există. Este foarte dureros să vezi cum DSP urile din alte judeţe colaborează cu autorităţile publice locale, avizează aceste testări ale populaţiei pentru a afla nu doar cum a circulat virusul în comunitate, ci şi situaţia la zi, iar din păcate ceea ce e permis în alte zone ale ţării, în Bucureşti este blocat”, a adăugat edilul.