Apel pentru donare de plasmă hiperimună! Un artist ieșean, în stare gravă la ATI din cauza noului COVID-19: „Acesta poate fi cel mai mare sprijin terapeutic”

Apel pentru donare de plasmă hiperimună! Un artist ieșean, în stare gravă la ATI din cauza noului COVID-19: „Acesta poate fi cel mai mare sprijin terapeutic”
Încă un artist a fost răpus de coronavirus. Silviu Huțanu a murit la secția ATI a Spitalului de Neurochirurgie din Iași. “De acum, le vei cânta îngerilor!”
Publicat: 20/10/2020, 17:55
Actualizat: 20/10/2020, 18:07

Un artist din Iași are mare nevoie de ajutorul celor care au fost infectați cu noul coronavirus! Tânărul instrumentist se află internat la ATI din cauza contractării virusului SARS-CoV-2 și are nevoie de un tratament cu plasmă hiperimună.

Silviu Huțanu, un cunoscut artist în vârstă de 36 de ani din Iași, are nevoie de ajutorul celor care au fost infectați cu noul COVID-19. Prietenii și fanii lui îi roagă pe cei care au fost bolnavi să doneze plasmă hiperimună astfel încât șansele artisului în lupta cu boala să crească, transmite bzi.ro.

În prezent, instrumentistul este internat la secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Neurochirurgie din Iași, unde medicii îi monitorizează starea în mod constant. Deși momentan nu este intubat, tânărul se află în starea gravă iar medicii susțin că boala poate evolua de la un minut la altul.

Artist din Iași, la ATI din cauza noului COVID-19

Zeci de prieteni și fani au istribuit pe rețelele de socializare cazul lui Silviu Huțanu și îi roagă pe cei care au fost infectați cu SARS-CoV-2 să îl ajute să câștige lupta cu boala, respectiv să doneze plasmă hiperimună.

„În zilele de 10 și 11 octombrie, fratele meu a început să aibă simptome. Simptomele au debutat cu febră și stare generală de rău. Luni, 12 octombrie, a mers la Institutul Regional de Oncologie din Iași pentru a-și face testul PCR, testul de depistare a infecției cu COVID-19. Pe data de 13, după ce rezultatul testului a ieșit pozitiv, a fost internat la Spitalul „Căi Ferate” din Iași. Pentru că starea lui s-a înrăutățit și avea nevoie de mai mult suport de oxigen, medicii au decis să-l transfere la secția de Terapie Intensivă de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași. Din ceea ce știm noi, Silviu nu avea alte probleme medicale, ci numai hipertensiune”, a povestit Alex Huțanu, fratele lui Silviu.

De asemenea, și medicii susțin că starea lui este stabilă, dar că este ventilat non-ivaziv, deci are nevoie de oxigen suplimentar pentru a putea respira cum trebuie. Aceștia precizează că starea lui se poate schimba de la un minut la altul și că are nevoie de plasmă hiperimună „cât mai repede”.

„Trebuie încercat absolut tot ceea ce ne stă în putință”

„Pacientul este ventilat non-invaziv. Din păcate, starea unui pacient internat în secția de Terapie Intensivă este imprevizibilă. În ceea ce privește tratamentul cu plasmă hiperimună, recomandat ar fi să-l primească cât mai repede. La unii pacienți funcționează, la alții nu se observă rezultate, dar trebuie încercat absolut tot ceea ce ne stă în putință”, a declarat doctorul Florin Grămadă, purtător de cuvânt la Spitalul de Neurochirurgie din Iași.

„AJUTOR!! Prietenul nostru drag, Silviu Huțanu, are nevoie de ajutorul tău URGENT!! Mâine dimineață, la centrul de transfuzii Iași, spuneți că doriți să donați plasmă pentru Silviu Huțanu. Are nevoie de donație de plasmă de la persoane care au fost infectate cu Covid, grupa sanguină B3+ de preferat, însă este bună orice grupă sanguină, pentru că se poate face schimb. Haide cu mine să donezi plasmă pentru un prieten care are mare nevoie acum!! Mâine dimineață se poate dona la centrul de transfuzii, lângă spitalul «Sf. Spiridon», Iași. Dacă dorești să ajuți, sună la: 0751635796. Mulțumesc mult și te aștept mâine la donare!”, este mesajul transmis de familia și prietenii lui Silviu Huțanu, membru al SoundCheck Band din Iași.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Tradiții și obiceiuri la români. Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Regula din CODUL RUTIER care te poate lăsa FĂRĂ PERMIS. Foarte puțini șoferi o cunosc...
Ce pește e indicat în ziua de Florii. Recomandare pentru cei care au postit
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?