Apel pentru donare de plasmă hiperimună! Un artist ieșean, în stare gravă la ATI din cauza noului COVID-19: „Acesta poate fi cel mai mare sprijin terapeutic”

Redactor:
Alexandra Mortu
Apel pentru donare de plasmă hiperimună! Un artist ieșean, în stare gravă la ATI din cauza noului COVID-19: „Acesta poate fi cel mai mare sprijin terapeutic”
Încă un artist a fost răpus de coronavirus. Silviu Huțanu a murit la secția ATI a Spitalului de Neurochirurgie din Iași. “De acum, le vei cânta îngerilor!”

Un artist din Iași are mare nevoie de ajutorul celor care au fost infectați cu noul coronavirus! Tânărul instrumentist se află internat la ATI din cauza contractării virusului SARS-CoV-2 și are nevoie de un tratament cu plasmă hiperimună.

Silviu Huțanu, un cunoscut artist în vârstă de 36 de ani din Iași, are nevoie de ajutorul celor care au fost infectați cu noul COVID-19. Prietenii și fanii lui îi roagă pe cei care au fost bolnavi să doneze plasmă hiperimună astfel încât șansele artisului în lupta cu boala să crească, transmite bzi.ro.

În prezent, instrumentistul este internat la secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Neurochirurgie din Iași, unde medicii îi monitorizează starea în mod constant. Deși momentan nu este intubat, tânărul se află în starea gravă iar medicii susțin că boala poate evolua de la un minut la altul.

Artist din Iași, la ATI din cauza noului COVID-19

Zeci de prieteni și fani au istribuit pe rețelele de socializare cazul lui Silviu Huțanu și îi roagă pe cei care au fost infectați cu SARS-CoV-2 să îl ajute să câștige lupta cu boala, respectiv să doneze plasmă hiperimună.

„În zilele de 10 și 11 octombrie, fratele meu a început să aibă simptome. Simptomele au debutat cu febră și stare generală de rău. Luni, 12 octombrie, a mers la Institutul Regional de Oncologie din Iași pentru a-și face testul PCR, testul de depistare a infecției cu COVID-19. Pe data de 13, după ce rezultatul testului a ieșit pozitiv, a fost internat la Spitalul „Căi Ferate” din Iași. Pentru că starea lui s-a înrăutățit și avea nevoie de mai mult suport de oxigen, medicii au decis să-l transfere la secția de Terapie Intensivă de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași. Din ceea ce știm noi, Silviu nu avea alte probleme medicale, ci numai hipertensiune”, a povestit Alex Huțanu, fratele lui Silviu.

De asemenea, și medicii susțin că starea lui este stabilă, dar că este ventilat non-ivaziv, deci are nevoie de oxigen suplimentar pentru a putea respira cum trebuie. Aceștia precizează că starea lui se poate schimba de la un minut la altul și că are nevoie de plasmă hiperimună „cât mai repede”.

„Trebuie încercat absolut tot ceea ce ne stă în putință”

„Pacientul este ventilat non-invaziv. Din păcate, starea unui pacient internat în secția de Terapie Intensivă este imprevizibilă. În ceea ce privește tratamentul cu plasmă hiperimună, recomandat ar fi să-l primească cât mai repede. La unii pacienți funcționează, la alții nu se observă rezultate, dar trebuie încercat absolut tot ceea ce ne stă în putință”, a declarat doctorul Florin Grămadă, purtător de cuvânt la Spitalul de Neurochirurgie din Iași.

„AJUTOR!! Prietenul nostru drag, Silviu Huțanu, are nevoie de ajutorul tău URGENT!! Mâine dimineață, la centrul de transfuzii Iași, spuneți că doriți să donați plasmă pentru Silviu Huțanu. Are nevoie de donație de plasmă de la persoane care au fost infectate cu Covid, grupa sanguină B3+ de preferat, însă este bună orice grupă sanguină, pentru că se poate face schimb. Haide cu mine să donezi plasmă pentru un prieten care are mare nevoie acum!! Mâine dimineață se poate dona la centrul de transfuzii, lângă spitalul «Sf. Spiridon», Iași. Dacă dorești să ajuți, sună la: 0751635796. Mulțumesc mult și te aștept mâine la donare!”, este mesajul transmis de familia și prietenii lui Silviu Huțanu, membru al SoundCheck Band din Iași.

Înlocuitor pentru Pigliacelli! Universitatea Craiova e gata de o nouă lovitură în Liga 1
S-au despărţit în mare secret! Fiul lor nu ştie nici acum...
FOTO. Alexandra Stan, apariție de infarct! Ținuta controversată, fără lenjerie intimă, a lăsat la vedere...
FOTO. Cum arată Larisa Drăgulescu, fosta soție a legendarului gimnast! Trăiește o nouă poveste de...
Războiul uitat al României. Comuniștii l-au șters din cartea de istorie, au fost mii de...
Avertisment pentru hoţi, în limba română, în magazine din Anglia. Reacţia MAE: Profund discriminatoriu
Ghinion teribil: După ce a avut, pe rând, malarie, febră dengue și Covid, un britanic...
S-au despărţit în mare secret! Fiul lor nu ştie nici acum...
Ce fac musulmanii în noaptea nunţii, în dormitor. Tradiţia care şochează întreaga lume
Descoperire FASCINANTĂ în Polonia! Este asta DOVADA absolută a existenței altor CIVILIZAȚII?
ȘOC! Topul bărbaților din showbizul românesc care și-au bătut crunt iubitele. Dragoste chiar este oarbă...
Prințul Harry și Meghan Markle, decizie CATEGORICĂ. Gata, nu mai e cale de întoarcere
Previziuni sumbre pentru 2021: Ce urmează după cel de-al doilea val de coronavirus
Ele sunt considerate cele mai frumoase femei din lume, din toate timpurile. Cum arată
DEZVĂLUIRI: De unde vin de fapt fructele şi legumele de la Lidl
Care sunt cărţile preferate ale unuia dintre cei mai cunoscuţi investitori din IT-ul românesc. Sursa...
Jennifer Lopez, mișcări fierbinți pe scenă! Fanii au fost în delir! FOTO
Inchide