Apelul disperat al unui medic român: „Nu vă lăsați păcăliți! COVID-19 nu este o banală gripă! Mulți au ajuns la Terapie Intensivă. Unii au murit. Asta este realitatea”

Redactor:
Alexandru Coman
Apelul disperat al unui medic român: „Nu vă lăsați păcăliți! COVID-19 nu este o banală gripă! Mulți au ajuns la Terapie Intensivă. Unii au murit. Asta este realitatea”
Medicul Cristian Oancea / Facebook

Medicul pneumolog Cristian Oancea de la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș” din Timișoara face un apel către populație prin care cere insistent să se respecte măsurile de protecție împotriva COVID 19 și spune că societatea este victima unui val de fake news.

„Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș” din Timișoara este și a fost implicat încă de la început în prima linie a luptei împotriva pandemiei de COVID-19, îngrijind în aceste luni sute de bolnavi.

Este obligația și menirea noastră și o vom îndeplini secundă de secundă cu toată dăruirea și profesionalismul, convinși că sănătatea pacienților noștri este obiectivul nostru.

Trebuie să mărturisesc, însă, că este păcat că măsurile și recomandările lansate de organismele internaționale și de autoritățile române pentru a lupta cu pandemia actuală nu sunt respectate așa cum ar trebui”, a scris pe Facebook medicul pneumolog Cristian Oancea.

Medic: „Fac un apel către populație să dea dovadă de responsabilitate și să respecte normele și recomandările în vigoare”

Cunoscutul medic face un apel la populație să respecte regulile  și recomandările specialiștilor în ceea ce privește pandemia de coronavirus.

„În aceste condiții, fac un apel către populație să dea dovadă de responsabilitate și să respecte normele și recomandările în vigoare.

Și vreau să fac o mărturisire: Și noi, medicii, putem fi frustrați de ceea ce vedem în jurul nostru, iar acest lucru poate a fost vizibil în poziția mea publică din urmă cu o zi, pe care aș dori să o clarific (…)

Medic: „Nu pot rămâne impasibil când văd din nou paturile pline de bolnavi de COVID-19”

Nu pot rămâne impasibil când văd din nou paturile pline de bolnavi de COVID-19: este frustrarea unui medic căruia îi pasă de oameni și cred că pot vorbi și în numele colegilor mei când spun acest lucru”, scrie Cristian Oancea.

Medicul mai spune că se simte exasperat din cauza valului de fake news legat de existența noului coronavirus!

„Este exasperarea unui medic care vede că uneori, din cauza unui val de fake news care circulă în diverse medii în privința SARS-CoV-2 devin mai bine ascultați ”vânzătorii de iluzii” decât medicii care chiar lucrează în spital, care chiar îngrijesc pacienți bolnavi de COVID-19, care chiar sunt implicați în lupta cu această boală perfidă.

„Este dezamăgirea unui medic care vede cum luni de eforturi ale tuturor sunt zădărnicite”

Este dezamăgirea unui medic care vede cum luni de eforturi ale tuturor sunt zădărnicite de nerespectarea, în perioada aceasta, din partea unora, a măsurilor de protecție recomandate.

Așa că fac un apel către toți, pentru că nu pot sta impasibil: Ascultați sfaturi medicale din surse medicale, bazate pe dovezi științifice!„…

Am avut o perioadă în care nu mai aveam mulți pacienți și brusc, iarăși, secțiile s-au umplut. Protejați-vă pe voi și protejați-i pe ceilalți!”, este apelul medicului de la Timișoara.

 

Inchide