Aproape 3.500 de cazuri noi de Covid-19 și peste 50 de decese, în ultimele 24 de ore în România

Aproape 3.500 de cazuri noi de Covid-19 și peste 50 de decese, în ultimele 24 de ore în România
FOTO - ilustrativ: Shutterstock
Publicat: 27/02/2021, 13:09

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat sâmbătă, 27 ianuarie, că în ultimele 24 de ore în România au fost înregistrate 3.432 de cazuri noi de Covid-19 și 54 de decese la pacienți confirmați cu noul coronavirus.

Până astăzi, în România au fost confirmate 799.164 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 738.569 de pacienți au fost declarați vindecați, potrivit sursei citate. Până sâmbătă, 20.287 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

Din cele 3.432 de cazuri noi, niciun pacient nu a mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 638 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Cele 54 de decese (29 bărbați și 25 femei) au fost înregistrate la pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Botoșani, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Galați, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș și București.

Dintre acestea, un deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 4 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 16 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 17 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 16 decese la categoria de peste 80 de ani.

50 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 4 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.832. Dintre acestea, 997 sunt internate la ATI.

Până sâmbătă, la nivel național, au fost prelucrate 6.009.706 teste RT-PCR și 296.110 teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 23.341 de teste RT-PCR (12.856 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 10.485 la cerere) și 7.804 teste rapide antigenice.

Numărul românilor vaccinaţi anti-COVID se apropie de un milion, după două luni de la începutul campaniei! Câte persoane au fost imunizate, până acum

Sâmbătă, 27 decembrie 2020, se împlinesc două luni de la startul campaniei de vaccinare în România. Până acum, au fost imunizate aproape 900.000 de persoane.

Conform celor mai recente date oferite de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), făcute publice vineri 26 februarie, de la începutul campaniei de vaccinare au fost imunizate în România 890.068 de persoane, dintre care 615.965 au primit și cea de-a doua doză de vaccin.

Au fost înregistrate și 5.068 de reacții adverse, 690 de tip local și 4.378 de tip general, notează Mediafax.

Pfizer, Moderna sau AstraZeneca? Ce le răspunde un medic pacienților atunci când este întrebat care vaccin este mai eficient (EXCLUSIV)

Autoritățile estimează că la jumătatea lunii aprilie va începe cea de-a III-a de vaccinare, fiind imunizate zilnic în jur de 100.000 de persoane.

Președintele Societății Naționale a Medicilor de Familie, Raluca Zoițanu, spune că țara noastră poate atinge această capacitate, dacă imunizarea populației s-ar face prin cabinetele medicilor de familie. Totodată, medicul spune că doar peste un an sau doi vom ști cu adevărat care a fost vaccinul cel mai eficient.

AstraZeneca, Pfizer sau Moderna?

Eu personal le spun că toate sunt la fel de bune. Sunt discuții despre eficiență că unele ar fi mai eficiente și că unele ar fi mai puțin eficiente sau despre reacții adverse că la unele ar fi mai dese, nu neapărat mai grave. Dar atunci când nu avem suficiente doze de vaccin și scopul este să ne vaccinăm cât mai repede nu este cazul să facem mofturi și ar trebui să accetăm vaccinul care ni se oferă”, spune medicul Zoițanu.

Întrebată dacă sunt și pacienți care se opun vaccinării, Raluca Zoițanu spune că există mai degrabă incertitudine decât refuz.

Medicul Alida Moise, care a trecut prin complicații foarte mari din cauza Covid: „Rănile de atunci nu s-au vindecat / Se anunță al treilea val al pandemiei și trebuie să fim pregătiți”

Medicul Alida Moise, fostă șefa a secției ATI de la Spitalul „Gerota” din Capitală, și care în primăvara anului trecut a suferit complicații grave din cauza infecției cu noul coronavirus, este de părere că al treilea val de îmbolnăviri se apropie și trebuie să fim pregătiți!

Am descoperit că rănile de atunci nu s-au vindecat. Acea perioadă a însemnat teamă, frustrare, revoltă, suferință fizică pentru unii dintre noi și multă suferință emoțională, atât în perioada de carantină, cât și în cea de recuperare. Nu ne-a fost deloc ușor să ne refacem. Noi, fiecare angajat de la Gerota, care funcționam în altă realitate, în care nu eram pregătiți, am pornit, am funcționat și am avut impresia că mergem bine”, a declarat dr. Alina Moise, într-un interviu acrodat la Antena 3.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Reghecampf dă de pământ cu Anamaria Prodan. Declarații incendiare făcute de fostul soț
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția!...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Declarații cutremurătoare făcute de mama lui Sebastian Olariu, tânărul ucis în accidentul de la 2...
Florin Piersic, în stare GRAVĂ când a ajuns la spital! Declarațiile șocante ale medicilor
Medicii iau în calcul să îi amputeze piciorul lui Florin Piersic, din cauza infecţiei cu...
Florin Piersic, inconștient la Terapie Intensivă! Breaking news
Hailey Bieber este însărcinată cu primul copil! Anunțul emoționat făcut de Justin Bieber | Foto
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Medicii de la Spitalul „Foişor” despre starea de sănătate a lui Florin Piersic: Starea generală...
Substanța SALVATOARE din MÂNCARE! Pur și simplu este o MINUNE
Apare un NOU buletin de identitate. Decizie doar pentru cei cu telefon mobil
Veste proastă pentru mulți români. Nu mai pot merge în vacanță aici
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Cum a reacționat soția lui Vali Vijelie, după ce a ascultat melodia „Să iubești două...
”Am chemat salvarea. Șocul a fost groaznic” Dinu Maxer a trecut prin momente de panică...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
Țările care ar putea recunoaște statul palestinian în următoarele săptămâni