ATAC. Traian Băsescu, devastator! „Faceți o mare eroare”. Fostul președinte ne vrea în izolare până la 15 iunie!

Redactor:
Gandul
ATAC. Traian Băsescu, devastator! „Faceți o mare eroare”. Fostul președinte ne vrea în izolare până la 15 iunie!
Traian Băsescu. Sursă FOTO: Facebook

Fostul președinte al României este de părere că autoritățile se grăbesc dacă vor anunța relaxarea măsurilor de izolare începând cu data de 15 mai. „Faceți o mare eroare!”, îi avertizează Traian Băsescu pe liberali.

În opinia europarlamentarului PMP, România a făcut prea puţine teste pentru depistarea Covid-19. Drept urmare, se impune prelungirea stării de urgență până la 15 iunie! Iar despre redeschiderea școlilor nici nu poate fi vorba, mai crede Băsescu.

„Dragi, decidenți, vă pregătiţi să faceţi o mare eroare!”, a scris Traian Băsescu pe Facebook. Pentru fostul președinte, „15 mai este prea devreme să relaxaţi măsurile de izolare pentru că s-au făcut prea puţine teste. Dacă în aceste condiţii veţi diminua restricţiile şi izolarea pe 15 mai, valul doi al pandemiei ar putea fi foarte puternic”.

Soluția găsită de Traian Băsescu este următoarea: „Amânaţi pentru 15 iunie ridicarea restricţiilor şi implicit a stării de urgenţă, nu redeschideţi şcolile până pe 15 iunie. Eventual, modelaţi unele măsuri prin următorul decret”.

„Creșteți masiv numărul de testări zilnice”

Mai mult, europarlamentarul PMP crede că ar trebui să crească masiv numărul de testări zilnice şi să fie reluate activităţile economice, dar cu respectarea normelor de siguranţă sanitară.

„Creşteţi masiv numărul de testări zilnice pentru a le da o şansă celor netestaţi, dintre care unii mor sufocaţi în casele lor, fără niciun fel de asistenţă medicală. Dispuneţi reluarea activităţilor economice, dar cu respectarea normelor de siguranţă sanitară. În acest sens Direcţiile Sanitare vor da un aviz pentru orice activitate economică ce urmează a se relua/ desfăşura în spaţiu închis. Nu este necesar aviz DSP pentru activităţile economice în aer liber, pe şantiere de construcţii”, mai precizează fostul şef de stat.

În plus, nici zborurile dinspre şi către destinaţii care au fost focare ale infecţiei cu SARS-CoV-2 nu ar trebui reluate, mai arată Traian Băsescu, pentru care se impune o întărire a măsurilor de carantină la frontiere.

Inchide