Câini dresați să detecteze Covid-19 cu o precizie de 94%!

Câini dresați să detecteze Covid-19 cu o precizie de 94%!
Câini dresați să detecteze Covid-19 cu o precizie de 94%! / Sursa FOTO: pixabay.com
Publicat: 04/02/2021, 10:42

În Germania, specialiștii unei clinici veterinare au reușit să dreseze câini care detectează noul coronavirus în probe de salivă umană cu o precizie de 94%!
Câinii sunt dresaţi să adulmece „mirosul de Covid” care provine din celulele persoanelor infectate, susține medicul veterinar Esther Schalke.

Filou, un ciobănesc belgian în vârstă de 3 ani, şi Joe Cocker, un cocker spaniel de 1 an, sunt doi dintre câinii dresaţi la Universitatea de Medicină Veterinară din Hanovra.

Câinii adulmecă mostre de la pacienții Covid

„Am făcut un studiu în care am avut câini care adulmecau mostre de la pacienţi testaţi pozitiv la Covid-19 şi putem spune că i-au putut detecta cu o probabilitate de 94%. Deci, câinii chiar pot depista persoanele cu infecţii şi fără infecţii, precum şi pacienţi asimptomatici şi simptomatici cu Covid-19”, a declarat Holger Volk, şeful clinicii veterinare.

Stephan Weil, premierul landului Saxonia Inferioară, cu capitala la Hanovra, a declarat că a fost impresionat de studiu şi a solicitat teste de fezabilitate înainte de a utiliza astfel de câini pe teren. De exemplu, autoritățile vor să folosească patrupedele pentru detectarea persoanelor cu Covid-19 care participă la concerte.

În Finlanda, câini dresaţi pentru a detecta noul coronavirus au început să fie folosiţi pe Aeroportul Helsinki-Vantaa începând din septembrie trecut, în cadrul unui proiect-pilot implementat în paralel cu testările obişnuite folosite pe aeroporturi. De asemenea, și aeroportul din Santiago de Chile foloseşte câini pentru a depista persoanele infectate cu Covid-19.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase