CÂȘTIGĂTOR al Concursului Top Chef Masters, răpus de coronavirus

Redactor:
Gandul
CÂȘTIGĂTOR al Concursului Top Chef Masters, răpus de coronavirus
Chef | Sursă Foto: Pixabay

Bucătarul de renume mondial Floyd Cardoz a murit miercuri la New Jersey, la vârsta de 59 de ani. Acesta fusese testat pozitiv cu noul coronavirus, anunță CNN.

„Cu o întristare profundă, vă informăm despre trecerea în neființă a chefului Floyd Cardoz”, anunță un comunicat al Hunger Inc. Hospitality, unde Cardoz a fost director culinar.

Cardoz a fost testat pozitiv pentru Covid-19 pe data de 18 martie și a fost tratat pentru această afecțiune la Mountainside Medical Center din New Jersey, se arată în comunicat.

Într-un interviu CBS din 2017, Cardoz a explicat cum a ajuns să devină bucătar. „Am vrut să fiu biochimist. Apoi am citit„ Hotelul „de Arthur Hailey. Este atât de distractiv, pentru că mi-a plăcut să mănânc mâncarea. Apoi am început să gătesc și mi-am dat seama că sunt foarte bun la asta.”

A fost bucătar executiv la Tabla, restaurantul modern pe care l-a deschis împreună cu Danny Meyer în 1998, obținându numeroase premii, dar și aprecierea criticilor.

Chef Michael Anthony, bucătar executiv al Gramercy Tavern din New York, l-a numit pe Cardoz „o sursă constantă de cunoaștere și inspirație”.

„Odată cu moartea sa, industria restaurantelor a suferit o pierdere mare, iar gândurile noastre merg în special la soția sa și la cei doi băieți”, a spus Anthony.

 

Inchide