• Publicat:
  • Actualizat:
Internațional

CÂȘTIGĂTOR al Concursului Top Chef Masters, răpus de coronavirus

CÂȘTIGĂTOR al Concursului Top Chef Masters, răpus de coronavirus
Chef | Sursă Foto: Pixabay

Bucătarul de renume mondial Floyd Cardoz a murit miercuri la New Jersey, la vârsta de 59 de ani. Acesta fusese testat pozitiv cu noul coronavirus, anunță CNN.

„Cu o întristare profundă, vă informăm despre trecerea în neființă a chefului Floyd Cardoz”, anunță un comunicat al Hunger Inc. Hospitality, unde Cardoz a fost director culinar.

Cardoz a fost testat pozitiv pentru Covid-19 pe data de 18 martie și a fost tratat pentru această afecțiune la Mountainside Medical Center din New Jersey, se arată în comunicat.

Într-un interviu CBS din 2017, Cardoz a explicat cum a ajuns să devină bucătar. „Am vrut să fiu biochimist. Apoi am citit„ Hotelul „de Arthur Hailey. Este atât de distractiv, pentru că mi-a plăcut să mănânc mâncarea. Apoi am început să gătesc și mi-am dat seama că sunt foarte bun la asta.”

A fost bucătar executiv la Tabla, restaurantul modern pe care l-a deschis împreună cu Danny Meyer în 1998, obținându numeroase premii, dar și aprecierea criticilor.

Chef Michael Anthony, bucătar executiv al Gramercy Tavern din New York, l-a numit pe Cardoz „o sursă constantă de cunoaștere și inspirație”.

„Odată cu moartea sa, industria restaurantelor a suferit o pierdere mare, iar gândurile noastre merg în special la soția sa și la cei doi băieți”, a spus Anthony.

 

×

Ministrul de Interne Marcel Vela și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat, declarații de ulltimă oră la sediul MAI

Publicată de Gandul pe Luni, 30 martie 2020
Gândul LIVE!
Inchide