Câți invitați putem avea la petrecerile de Sărbători: Anunțul făcut de Nelu Tătaru

Câți invitați putem avea la petrecerile de Sărbători: Anunțul făcut de Nelu Tătaru
Câți invitați putem avea la petrecerile de Sărbători. Anunțul făcut de Nelu Tătaru. Sursa: MEDIAFAX FOTO
Publicat: 20/12/2020, 08:03
Actualizat: 20/12/2020, 08:03

Nelu Tătaru, ministrul sănătății, a vorbit, într-un interviu pentru Digi24, despre modul în care ar trebui să petrecem de Sărbători pentru a nu ne infecta cu COVID-19.

Tătaru: „Sărbătorile sunt ceva intim”

Trebuie să fim în continuare precauți, să purtăm masca de protecție și să respectăm regulile care restricționează evenimentele private. Soluția pe care o recomand în această perioadă este adaptarea la situația pandemică pe care o traversăm”, a spus Nelu Tătaru.

La întrebarea despre numărul de persoane invitate la petrecerile de Crăciun și de Revelion, ministrul a răspuns: „Sărbătorile sunt ceva intim. Petreceți în familie! Persoanele care nu fac parte din familie, cele cu care nu ați avut contact, pot să fie infectate. Respectarea recomandărilor duce la scăderea riscului de îmbolnăvire”. Ați văzut ce măsuri a dispus Belgia, cu doar un oaspete care poate fi invitat de Sărbători. Noi nu suntem acolo, dar trebuie să fim precauți.

„Precauțiile rămân aceleași!”

„Să păstrăm aceleaşi precauţii. La începutul acestei pandemii spuneam că acest an va fi diferit. Nu vom avea sărbători pascale la fel, nu vom avea Rusalii, nu vom avea acelaşi vacanţe, nu vom avea acelaşi ore de şcoală. La fel spun: nu vom avea acelaşi Crăciun. Nu vom avea acelaşi sfârşit de an. Precauţiile rămân aceleaşi. De noi depinde cum vor fi şi sărbătorile şi ce va fi după sărbători.

Familia restrânsă, cei cu care ştim că am stat în această perioadă împreună. Este acel moment în care trebuie să fim între noi, la domiciliu, nemergând la acele petreceri pe care una : că nu sunt legal organizate , în al doilea rând nici nu sunt indicate întâlniri cu persoane pe care nu le-am mai văzut în această perioadă.

Autoritățile au anunțat sâmbătă 5.158 de noi cazuri de coronavirus, rezultate după prelucrarea a 25.788 de teste. De ieri până azi, 139 de oameni infectați și-au pierdut viața. Numărul pacienților internați la Terapie Intensivă a ajuns la 1.274.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase