„Fără petreceri de sărbători!” Nelu Tătaru lansează un mesaj dur: „Eu sper să nu fie următorul val…”

„Fără petreceri de sărbători!” Nelu Tătaru lansează un mesaj dur: „Eu sper să nu fie următorul val...”
„Fără petreceri de sărbători!” Nelu Tătaru lansează un mesaj dur: „Eu sper să nu fie următorul val...” / Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru (FOTO: Facebook / Guvernul României)
Publicat: 19/12/2020, 15:15

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că panta infectărilor cu Covid o să scadă de abia în a doua jumătate a lui 2021, când se va putea discuta despre ÎNCHEIEREA pandemiei.

Nelu Tătaru spune că, deși la nivel european se vehiculează apariția celui de-al TREILEA val de COVID-19, el speră că România să fie ferită.

Eu sper să nu fie următorul val. Discuţia la nivelul comunităţii europene şi la nivel mondial este despre al treilea val, dar depinde doar de noi. În momentul în care ajungem şi la timpul vaccinării, odată cu imunizarea întregii populaţii, sper să nu avem al treilea val.”, a declarat Tătaru la Realitatea Plus.

Despre sfârșitul pandemiei

Şi transmiterea în comunitate să scadă. În a doua jumătate a anului viitor speram să ajungem pe acea panta descendenţă şi să ne gândim ca aceasta pandemie se poate termina.”

„La fel, să aibă aceleaşi precauţii. Mască, distanţare, dezinfectant, evitarea locurilor aglomerate, la locul de muncă, acasă.”

Cum se desfășoară vaccinarea

„Se va începe vaccinarea în acelaşi timp în toate cele 10 spitale de la nivelul ţării, doua fiind în Bucureşti – Babeş şi Balş. Având în vedere şi numărul de doze, cred că şi Marius Nasta va intra în această primă vaccinare.”, a spus Nelu Tătaru.

„Precauțiile rămân aceleași!”

„Să păstrăm aceleaşi precauţii. La începutul acestei pandemii spuneam că acest an va fi diferit. Nu vom avea sărbători pascale la fel, nu vom avea Rusalii, nu vom avea acelaşi vacanţe, nu vom avea acelaşi ore de şcoală. La fel spun: nu vom avea acelaşi Crăciun. Nu vom avea acelaşi sfârşit de an. Precauţiile rămân aceleaşi. De noi depinde cum vor fi şi sărbătorile şi ce va fi după sărbători.

Familia restrânsă, cei cu care ştim că am stat în această perioadă împreună. Este acel moment în care trebuie să fim între noi, la domiciliu, nemergând la acele petreceri pe care una : că nu sunt legal organizate , în al doilea rând nici nu sunt indicate întâlniri cu persoane pe care nu le-am mai văzut în această perioadă.

Despre restricții

Nu, în acest moment rămân aceleaşi restricţii. În momentul în care evaluam sau vizualizam respectarea acestor restricţii trebuie intensificat, dar efectele le vom vedea după sărbătorile de iarnă”, a declarat Tătaru.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase