Centrele de vaccinare anti-Covid ale MApN vor fi deschise pentru toată populația, dar din etapa a treia! Ministrul Sănătății salută decizia

Centrele de vaccinare anti-Covid ale MApN vor fi deschise pentru toată populația, dar din etapa a treia! Ministrul Sănătății salută decizia
Nicolae Ciucă, premier desemnat (Sursa FOTO: Facebook / Nicolae Ionel Ciucă)
Publicat: 11/03/2021, 23:55

Centrele de vaccinare Covid ale Ministerului Apărării Naționale (MApN) vor fi deschise pentru toată populația, dar după ce va fi pornită etapa a III-a de imunizare, a anunțat ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, la o întâlnire cu jurnaliștii, relatează Europa FM. Mai mult, militarii se vor implica în formarea de echipe mobile în satele izolate.

Astfel, odată cu debutul oficial al etapei a treia de vaccinare, cea în care toate categoriile vor avea acces la vaccinul anticovid, toate centrele de vaccinare din unitățile militare vor fi deschise populației generale.

Ministrul a mai spus că militarii se vor implica și în campania mobilă de vaccinare, în a treia etapă. Aceștia vor forma echipe mobile de vaccinare pentru persoanele din zonele greu accesibile, care nu au medic de familie și nici centru de vaccinare în apropiere.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, l-a felicitat pe Nicolae Ciucă

Toate centrele de vaccinare ale MAPN vor fi deschise publicului. Felicitări domnului ministru Ciucă pentru o decizie înțeleaptă!”, a scris Voiculescu pe pagina sa de Facebook.

Aproximativ 33.000 de cadre militare, personal al MApN, veterani şi membri ai familiilor acestora ce au peste 65 de ani sau comorbidităţi (incluşi în categoria a II-a a procesului de imunizare) au fost vaccinaţi anti-COVID.

Până în prezent, au fost vaccinate aproximativ 19.000 cadre militare şi personal civil în activitate în cadrul ministerului. Diferenţa până la 33.000 de persoane, câte au fost imunizate în total, până în prezent, în centrele MApN este reprezentată de veterani de război, pensionari militari şi membri de familie eligibili (peste 65 de ani sau cu comorbidităţi)”, a informat MApN, miercuri, citat de Stirileprotv.ro.

Ministrul Vlad Voiculescu a declarat, miercuri, că în centrele proprii ale Ministerului Apărării Naţionale, membrii familiilor personalului pot fi vaccinaţi doar dacă îndeplinesc criteriile de eligibilitate stabilite prin strategie.

Aproape 50.000 de români au fost vaccinați anti-Covid, în ultimele 24 de ore. Câte reacții adverse au fost raportate

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunțat, joi, că au fost vaccinate 49.911 de persoane, în ultimele 24 de ore. În același interval de timp, au fost raportate 113 reacții adverse, trei de tip local și 110 de tip general.

Cele mai multe efecte adverse, 75, au fost înregistrate după imunizarea cu vaccin AstraZeneca, alte 24 au fost raportate după Pfizer, iar după Moderna au fost înregistrate 14.

De la începutul campaniei de vaccinare, în decembrie 2020, în România au fost înregistrate 6.533 de reacții adverse. 5.768 dintre acestea au fost de tip general. CNCAV precizează că 19 reacții adverse sunt în curs de investigare.

Potrivit sursei citate, 39.667 de persoane au primit prima doză de vaccin, iar 10.244 pe cea de-a doua. 40.210 de persoane au primit vaccin Pfizer, 3.399 Moderna, iar 6.302 vaccin AstraZeneca.

Peste 100.000 de doze de vaccin anti-Covid de la Moderna ajung, vineri, în România. Cum vor fi împărțite dozele

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunțat joi, prin intermediul unui comunicat, că 106.800 de doze de vaccin Moderna vor ajunge vineri, 12 martie în România, la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

Potrivit sursei citate, transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în București pe cale terestră.

Acestea vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare din cadrul Institutului „Cantacuzino”, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale din țară. Vezi aici cum vor fi împărțite dozele de la Moderna!

Peste 58.000 de persoane programate pentru vaccinul Moderna în ultimele 24 de ore

Comitetul de coordonare a vaccinării anti-Covid din România a anunţat, joi, că 58.000 de persoane s-au programat pentru vaccinarea cu serul Moderna, în ultimele 24 de ore.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) anunță deschiderea, începând din 10 martie, pentru programarea la vaccinarea cu Moderna a 73 de noi centre unde se vor putea vaccina zilnic peste 4.300 de persoane.

Cabinetele vor fi repartizate în 24 de județe și Municipiul București și vor funcționa atât în centrele de vaccinare deja existente, cât și în alte locații identificate de către autoritățile locale/județene.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente. Legea e pentru toată lumea
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Exercițiul „extraordinar” care crește longevitatea și reduce riscul de atac de cord