Copil de doar trei ani, cea mai tânără victimă a COVID-19 în Belgia

Copil de doar trei ani, cea mai tânără victimă a COVID-19 în Belgia
Copil de doar trei ani, cea mai tânără victimă a COVID-19 în Belgia / Sursă FOTO: Shutterstock - caracter ilustrativ

Autoritățile medicale din Belgia au declarat, vineri, că o fetiță de 3 ani a murit după ce a fost diagnosticată pozitiv cu noul coronavirus. Se crede că este cea mai tânără persoană din această țară care a murit din cauza complicațiilor COVID-19.

Fata suferea de mai multe boli asociate severe, potrivit unui comunicat. Autoritățile susțin că este cea mai tânără victimă (cunoscută) a bolii după ce un tânăr de 12 ani a murit în martie, potrivit Brussels Times.

„Această veste îndurerează pe fiecare dintre noi, indiferent că suntem oameni de știință sau părinți”, a spus Boudewijn Catry, un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății din Belgia.

De asemenea, purtătorul de cuvânt a precizat că moartea copilului este un „apel de trezire”.

Decesul copilului de 3 ani, semnal de alarmă pentru întreaga țară

„Faptul că tinerii mor din cauza coronavirusului este destul de rar, dar trebuie să fie clar că nimeni nu este imun. Nimeni nu își poate permite să ignore COVID-19”, a mai punctat acesta.

Belgia a fost lovită puternic de coronavirus, cu 64.847 de cazuri confirmate și 9.812 decese, potrivit unei baze de date a Universității Johns Hopkins.

În ultimele două săptămâni s-a înregistrat o creștere a ratei medii de infectare, iar numărul de noi infecții a crescut cu 89% față de săptămâna precedentă, în perioada 14-20 iulie.

Anunțul despre decesul copilului a venit la doar o zi după ce premierul belgian Sophie Wilmès a anunțat noi măsuri de combatere a răspândirii virusului, inclusiv un ordin pentru utilizarea mai largă a măștilor de protecție și cerința ca barurile și restaurantele să păstreze datele de contact ale clienților.

Belgienii vor trebui să poarte mască în public, inclusiv în piețele din aer liber, străzile comerciale și altelocuri aglomerate, potrivit noilor reglementări.

Sophie Wilmès a punctat faptul că această creștere a numărului de cazuri nu este una anormală, însă a precizat că „ar trebui să rămână sub control”.

„Ultimele cifre nu ar trebui să inducă panica, ci trebuie luate în serios”, a fost îndemnul acesteia în cadrul unei conferințe de presă susținute joi.

Inchide