CORONAVIRUS. Pușcărie în spitalele Covid-19! Saloanele pacienților infectați cu SARS-CoV-2, închise cu zăvorul!

CORONAVIRUS. Pușcărie în spitalele Covid-19! Saloanele pacienților infectați cu SARS-CoV-2, închise cu zăvorul!
Închisoare sau amendă penală pentru părinții care nu-și duc copiii la școală! Avocat: „Îi avertizăm pe toți că...”
Publicat: 25/06/2020, 10:09

Situație incredibilă la spitalul suport din Târgu Jiu, acolo unde sunt internați pacienți infectați cu noul coronavirus. Uşile saloanelor de Covid-19 sunt bine ferecate cu zăvorul! Mai mult de atât, pacienții au parte de supraveghere cu camerele video, totul într-o desfășurare de forțe ce pare copiată de la penitenciarele de maximă siguranță!

Tot mai mulți dintre bolnavii din Târgu Jiu se plâng de condiţiile pe care le au, dar mai ales de comportamentul unora dintre cadrele medicale. Culmea, chiar o asistentă medicală infectată cu Covid-19 a ajuns să reclame modul total neprofesionist în care este tratată de colegii ei, alături de care muncește de aproape 25 de ani, scrie adevărul.ro.

Femeia susține că a contactat virusul de la soţul său care lucrează la societatea de distribuţie a apei potabile din oraș. „La uşile saloanelor sunt zăvoare, iar înăuntru este frig, fiind nişte clădiri vechi. Sunt montate camere de luat vedere. În saloane este vai şi amar. Prin pereţi sunt tot felul de găuri. Este mizerie. Sunt condiţii inumane. Ne este teamă să nu ne îmbolnăvim de altceva. Clădirile sunt vechi şi nu bate Soarele”, se plânge asistenta medicală.

„Ni se dă mâncarea la geam şi nişte medicamente”

În plus, femeia mai reclamă faptul că a fost transferată fără nicio explicaţie de la Secţia de oncologie a Spitalulului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, unde era internată, la Spitalul de Urgenţă Târgu Cărbuneşti: „Nu mi s-a cerut acceptul pentru a fi mutată. Mă aflam în spital şi am fost urcată abuziv în ambulanţă şi adusă aici.

Nu mi s-au dat explicaţii, pe ce criterii sau ce a stat la baza acestei mutări. Nu mi s-a arătat niciun document. Pur şi simplu, am fost luată pe sus şi mi s-a spus că plec la Târgu Cărbuneşti. Pentru mine a fost un şoc. Doctoriţa a ţipat la mine: «Te urci în salvare şi acum pleci. Eu am hotărât asta». Am întrebat-o pe ce criterii. A fost un şoc pentru mine.. Să te ia ca pe sacul cu cartofi şi să te aducă aici. Şapte zile, cât am stat internată, doctoriţa nu a intrat la mine să mine să mă consulte şi să vadă cum mă simt”.

Cum sunt hrăniți pacienții Covid-19? Iată ce povestește asistenta cu pricina: „Ni se dă mâncarea la geam şi nişte medicamente. Eu mă simt foarte bine. De ce nu ni se dă drumul acasă, dacă nu am simptome? Este inuman să stăm în aceste condiţii aşa de mult timp”.

Ușile saloanelor stau închise cu zăvorul

Managerul spitalului din Târgu Cărbuneşti, Constantin Târziu, o contrazice pe asistentă și spune că are condiții corespunzătoare pentru pacienții internați.

Totuși, el recunoaște că uşile saloanelor sunt închise cu zăvorul: „În anumite secţii, medicii au pus camere de luat vederei pentru supravegherea cât mai corectă şi mai bună a pacienţilor pentru a veni în sprijinul lor pentru orice problemă pe care ar putea să o aibă. Atunci văd exact situaţia pacientului în fiecare salon sau în fiecare pat. Firma care a pus aceste camere a venit cu aprobare de la poliţie. De asemenea, instalaţii sanitare s-au mai deteriorat pentru că se acţionează zilnic cu clor.

Uşile stau închise cu zăvoare. Aşa se procedează la toate spitalele cu pacienţi Covid-19 din ţară, pentru că este mult mai bune pentru pacient, dar şi pentru personalul medical. Una este să stai între patru pereţi şi alta este să te plimbi pe un hol. Este ceva normal”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase