Gândul
  • Publicat:
Internațional

Coronavirus, un nou bilanț: 1.483 de morți în China. Numărul noilor îmbolnăviri, în scădere

Coronavirus, un nou bilanț: 1.483 de morți în China. Numărul noilor îmbolnăviri, în scădere

Autoritățile chineze ne-au obișnuit cu prezentarea unui raport zilnic în privința epidemiei de coronavirus, deși la început au evitat să facă acest lucru.

Numărul deceselor cauzate de coronavirus a urcat la 1.483, conform datelor prezentate de AFP. Cu toate acestea, numărul de noi infecții în provincia Hubei, cea mai grav afectată, a înregistrat o scădere, cu 4.823 de cazuri noi.

Comisia de sănătate a provinciei Hubei a raportat vineri încă 116 decese. Între timp, China National Biotech Group (CNBG) a anunțat joi seară că au fost detectați anticorpi care ar putea lupta împotriva virusului în plasma pacienților care s-au recuperat de boală, după cum a raportat South China Morning Post.

Specialiștii de la CNBG citați spun că ultimele cercetări arată că acești anticorpi pot ucide virusul. Compania a declarat că a pregătit cu succes plasma pentru tratamentul clinic. Acesta a fost utilizat pentru a trata deja 11 pacienți, cu rezultate semnificative.

La nivel mondial, numărul total al cazurilor de infecție cu coronavirus se ridică la 65.191, cele mai multe dintre acestea înregistrându-se în China continentală.

Pe lângă cele 1.483 de decese din China continentală, au mai murit oameni în Hong Kong, Filipine și Japonia – câte unul în fiecare țară.

Inchide