CORONAVIRUS. Un om de afaceri, fost viceprimar, a fost răpus de COVID-19: Am aflat cu consternare de moartea lui

CORONAVIRUS. Un om de afaceri, fost viceprimar, a fost răpus de COVID-19: Am aflat cu consternare de moartea lui
Un om de afaceri, fost viceprimar, a fost răpus de COVID-19: Am aflat cu consternare de moartea lui / Foto: shutterstock
Publicat: 06/07/2020, 16:17
Actualizat: 06/07/2020, 16:19

Georgel Durnea, un om de afaceri din Botoșani, a murit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, din cauza COVID-19. Fostul viceprimar suferea și de diabet, fapt care i-a înrăutățit starea de sănătate.

Georgel Durnea, în vârstă de 64 de ani, era patronul firmei Gerom din Zăicești, dar și consilier local în cadrul comunei Bălușeni, din partea PNL.

Primarul Cătălin Flutur a transmis un mesaj de condoleanțe familiei, exprimându-și tristețea, dar și consternarea la aflarea veștii:

Am aflat cu consternare de moartea lui Georgel Durnea, fost viceprimar al comunei Bălușeni, tatăl unuia dintre cei mai apropiați colaboratori ai mei din ultimii ani. Condoleanțe, Marius! Sunt alături de tine în suferința care, firesc, te copleșește la dispariția celui care ți-a dat viață. Condoleanțe întregii familii, atât de greu încercate în aceste momente”, a spus Cătălin Flutur, primar al municipiului Botoșani.

Primarul comunei Bălușeni, Neculai Stratulat, mort din cauza COVID-19

Moartea lui Georgel Durnea vine la scurt timp după ce primarul comunei Bălușeni, Neculai Stratulat, a încetat din viață. Și acestuia i s-a pus diagnosticul inecție cu noul coronavirus, scrie botosaneanul.ro.

Primarul PSD al comunei Bălușeni din județul Botoșani a murit la vârsta de 71 de ani, după ce a fost diagnosticat cu Covid-19. Politicianul a acuzat probleme respiratorii, a fost internat la spital și a fost testat pozitiv cu noul coronavirus.

Primarul Neculai Stratulat, care a fost diagnosticat cu COVID-19, a murit, miercuri, în Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Bucureşti.

Vestea morții primarului PSD a fost dată de directorul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, Monica Adăscăliţei.

Aceasta a precizat că politicianul fusese transferat în urmă cu aproximativ două săptămâni la Institutul de Pneumoftiziologie din Capitală , după ce inițial a mers la Unitatea de primiri Urgenţe Botoșani.

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit, citeste mai mult