Coșmarul unui pacient cu COVID-19, internat la Terapie Intensivă: „Mănânci lângă mort și te bucuri că nu ești tu”

Redactor:
Maria Stoica
Coșmarul unui pacient cu COVID-19, internat la Terapie Intensivă: „Mănânci lângă mort și te bucuri că nu ești tu”
Coșmarul unui pacient cu COVID-19, internat la Terapie Intensivă: „Mănânci lângă mort și te bucuri că nu ești tu”. Foto: Ovidiu Anton Facebook

În saloanele spitalelor, acolo unde medicii numără pe degete paturile rămase goale la Terapie Intensivă, se petrec adevărate drame. Pe coridoare și în saloane se duc lupte pentru viață. Ovidiu, un bărbat infectat cu COVID-19, povestește pe pagina sa de Facebook coșmarul pe care l-a trăit după ce s-a infectat cu COVID-19: „Stați în izolare, indiferent ce angoase vă trec prin cap. Nu a murit nimeni de stat în casă. Sfatul meu este să purtați și viziere în public, la interior Nu va jucați cu viața voastră”, este mesajul acestuia.

Coșmarul unui pacient cu COVID, internat la Terapia Intensivă

„O voce stridentă ca un strigăt de acvila in pustiu, răzbate către holul exterior al ATI: „Fetelor, nu aveți o lumânare?”… semn că asistentele abandonasera lupta pentru intubare a cuiva care nu a mai răspuns la stimuli” își începe  Ovidiu Anton mărturia într-o postare pe Facebook.

Pentru o clipă, îți stă dumicatul de pâine cu orez fiert în gât, apoi reiau impasibil mestecatul. Când joci table cu moartea și te pocneste pe unde nu te astepti (glicemie explozivă cu variații amețitoare, febră) ești pasibil de orice egoism: bine că nu am fost eu?!… Alung gândul…… Singurul care nu abandoneaza lupta e dr. Amin… Iese pe același hol și comanda 2 fiole de ceva medicament. Fiolele astea parca sint in celălalt capăt de Univers, tre’să îl inconjoare de vreo doua ori, apoi ajung la medic… Pentru o perioada se lasă o liniște apasatoare… După care Amin le explica ce a făcut și ce au ele de făcut… Se pare că a reușit să mai salveze o viață, în seara asta nu s-a mai prelins nici un sac negru cu candelă palpaindă, prin fața ușii salonului..”, mai scrie bărbatul pe Facebook.

Pacient infectat cu COVID: Mesteci și te bucuri pentru familia celui salvat

Igiena e relativă, impartita de-a dreapta unde ai perna, cea mai curata zona, poale – unde iei masa și stinga patului unde mereu te trezești că îți pune cineva plosca: drumul de un pas pina la usa de toaleta e un chin: Jason Statham in „The mechanics xx” cind spărgea totul in cale cu tubuletul de oxigen e poveste de film… Nu poți să ți-l cari decit cu ajutorul cuiva, iar acesta e deficitar din cauza lipsei de personal auxiliar si afluxului mare de bolnavi… asta am negociat-o la prima vizita medicala cind am solicitat „minima decenția” – să mă lase sa merg la toaleta însoțit… Pt că dacă mă intubau – era loterie să scapi…Termini de mancat, urmeaza tratamentul cu cocktailuri Molotov de medicamente pe care ti le baga prin furtunasele înfipte prin maini…Toată noaptea asistentele toacă la fiole si pregătesc perfuziile pe care ti le distribuie într-o ordine bine stabilita…Te retragi ușor in pempars-ii tai moi începând să dai in clocot sub efectul medicației…Spre dimineață mă trezesc în șezut, înconjurat de asistente, scuturat puternic: „heei, domnu’ Anton! Ne auzi? Trezește-te! Heei!” Cineva mă îndoapă cu ceva dulce-acrisor, buuun incit îmi revin si mai cer o porție…Făcusem o criză de hipoglicemie…Dimineața a murit Moș I lângă mine… Protocolul tre’ sa-l lase 2 ore să se răcească… un gând hâd mă apasă… Mănânci normal și te bucuri că nu ești tu în locul lui.Asta se întâmplă când joci table cu moartea… Devii inert…”, a mai mărturisit Ovidiu Anton.

Bilanț COVID-19 România

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 7.733 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 și 120 de decese.

Alte 7.733 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore în România, fiind efectuate 30.439 de teste. Totodată, 120 de persoane infectate cu virusul au murit, potrivit bilanțului trimis astăzi de Grupul de Comunicare Strategică. Numărul persoanelor internate la ATI rămâne ridicat: 974 pacienți sunt acum la Terapie Intensivă.

COVID 19 – JURNAL DE ATI:
„FETELOR AVETI O LUMINARE?”

O voce stridenta ca un strigăt de acvila in pustiu, răzbate…

Publicată de Ovidiu Anton pe Vineri, 30 octombrie 2020

Cristi Borcea, anunţul momentului. Nu e glumă: ”Valentina vrea asta!” Lovitură de teatru în familia...
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
FOTO. Transformarea uneia dintre cele mai frumoase actrițe ale României! Cum a ajuns să arate...
Secret MURDAR! De ce se plimbă, de fapt, stewardesele pe culoar, în avion? Nici prin...
Câștig fabulos al unui parior român! A mizat nebunește că dă gol Panțîru pentru FCSB!...
S-a aflat acum! Are sau nu Ivermectina beneficii în tratarea pacienților cu Covid?
Masoneria din România are un nou Mare Maestru
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Ce au vorbit Harry şi William la înmormântarea Prinţului Philip. Dialogul dintre cei doi, descifrat...
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
Detalii NEȘTIUTE din viața Zoiei Ceaușescu ies ACUM la iveală. Totul despre întâlnirile amoroase SUPRAVEGHEATE...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Avertisment pe WhatsApp: pericolul major care vizează acum milioane de utilizatori
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Este din nou DOLIU în muzica populară din România: A murit RĂPUS DE CORONAVIRUS
One day check-up: analizele importante pentru evaluarea stării de sănătate a bărbaţilor
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cine este românca ce conduce una dintre afacerile lui Bill Gates în România şi alte...
Inchide