COVID-19. Angajat al Penitenciarului Iaşi, confirmat pozitiv cu noul coronavirus

COVID-19. Angajat al Penitenciarului Iaşi, confirmat pozitiv cu noul coronavirus
Virusul SARS-CoV-2 se poate reproduce la nivelul creierului, dacă trece de bariera care îl protejează
Publicat: 05/06/2020, 22:43

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a anunţat că un angajat al Penitenciarului Iaşi a fost confirmat, vineri, cu COVID-19. Potrivit ANP, poliţistul este în concediu de odihnă de la începutul lunii mai.

Potrivit unui comunicat al ANP, un angajat al Penitenciarului Iaşi a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2.

„Poliţistul de penitenciare se afla în concediu de odihnă din 11.05.2020, dată de la care nu s-a mai prezentat în unitate. Astfel, la nivelul locului de deţinere nu se impune efectuarea unei anchete epidemiologice”, se arată în comunicat.

ANP anunţă că acesta este singurul caz confirmat de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în Penitenciarul Iaşi.

ANP a mai anunţat vineri cazuri de confirmare cu COVID-19 la doi angajaţi de la penitenciarele Craiova şi Galaţi.

Primul caz de coronavirus în Penitenciarul Galaţi

De asemenea, astăzi, 5 iunie, un polițist din Penitenciarul Galaţi s-a infectat cu noul coronavirus. Se pare că acesta a purtat tot timpul echipamentul de protecţie cât a fost la serviciu.

Poliţistul este asimptomatic. Acesta a exercitat atribuţii de serviciu în sectorul operativ, cu purtarea, în permanenţă, a echipamentului de protecţie, conform ANP.

La această oră se caută contacţii poliţistului.

„Administraţia locului de deţinere aplică recomandările Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi şi măsurile de intervenţie adoptate la nivel de sistem, inclusiv cele de dezinfecţie şi de asigurare a continuităţii în activitate, cu personal de rezervă”, transmite ANP.

Până acum, cu excepţia poliţistului, nu s-a înregistrat nicio altă infectare cu virusul SARS-CoV-2 la Penitenciarul Galaţi.

COVID-19 în lume

În întreaga lume au fost depistate 6,731,659 de cazuri de Covid-19 și 393,720 de decese. Peste 3,273,281 de oameni s-au vindecat de la apariția virusului.

În România, numărul persoanelor decedate din cauza coronavirus a ajuns la 1.316, după ce Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat astăzi încă trei decese provocate de COVID-19.

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase