COVID-19. Asistent medical militar, înainte de misiunea în R. Moldova: „Mi-am luat adio de la familie la celelalte misiuni mai simplu decât astăzi” – VIDEO

Publicat: 30/04/2020, 20:24
Actualizat: 30/04/2020, 20:25

Patru medici și patru asistenți medicali din cadrul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” (SUUMC) fac parte din echipa care a plecat joi din România pentru a participa la misiunea umanitară de luptă împotriva COVID-19 din Republica Moldova.

Cadrele medicale de la Spitalul Militar Central au transmis mesaje emoționante înainte de plecarea în misiunea de sprijinire a autorităților sanitare din Republicii Moldova privind gestionarea situației și împiedicarea răspândirii virusului SARS CoV-2.

Cei opt fac parte din echipa medicală formată din 42 de români care a plecat joi din România și care, timp de 15 zile, va acorda asistenţă medicală şi de îngrijire pacienților diagnosticați cu COVID-19 și va instrui personalul medical din Republica Moldova.

Echipa SUUMC este constituită din: Col. medic dr. Ioniță Cătălin – Razvan, medic primar Pneumologie, Secția Pneumologie; Lt. col. dr. Negoiță Daniel – Dorin, medic specialist Medicină de urgență, Unitatea Primire Urgență; Cpt. dr. Cercel Silviu – Paul, medic specialist ATI, Secția ATI II; Lt. dr. Mihai Ancuța, medic specialist Medicină internă, Secția Medicală 2; Sg. Andonie Mircea – Constantin, Unitatea Primire Urgență; Plt. adj. Fărcășanu Eugen, Unitate Primire Urgență; Plt. Ene Gheorghe, Compartiment Terapie Intensivă Coronarieni și Plt. Nica Ionuț – Iulian, Secția Gastroenterologie.

„Suntem onorați de misiunea primită de la Ministerul Apărărării. Este o misiune care are două coordonate, ajutorarea și colaborarea, acesta fiind eelmentele de bază pentru controlul pandemiei și pentru a ajuta confrații noștri din Republica Moldova să controleze cât mai bine această pandemie”, a declarat col. medic dr. Ioniță Cătălin – Razvan, înaintea plecării în misiune.

„E o responsabilitate foarte mare pe care o vom avea toți. Sperăm să îi ajutăm fizic pe cei de acolo, atât prin prezența noastră, prin a le împărtăși experiența pe care am avut-o în această perioadă de aproximativ o lună cu infecția aceasta cu Sars Cov-2 și de a-i sprijini moral pe colegii noștri, că până la urmă sunt și ei niște suflete ca și noi și încercăm să îi înțelegem, să le explicăm, să le împărtășim tot ceea ce știm și ce am pus în practică în Spitalul militar cu condițiile care ni s-au oferit, și avem o oportunitate că suntem în acest spital. Și e departe de casă. În primul rând, pentru mine, ca femeie, singura din misiune, îmi este greu, m-am despărțit de familie, de soțul meu… Consider că e o provocare pentru noi ca un tânăr cuplu căsătorit, dar cred că o să ne consolideze foarte mult această plecare, această misiune, având în vedere că și soțul meu e cadru al Armatei, a fost în nenumărate misiuni și cumva ne-am crescut și la distanță și ne-am susținut, atât în cariera lui de inginer, a mea de medic, cât și în cea comună, de ofițer”, se destăinuie lt. dr. Mihai Ancuța, medic specialist Medicină internă.

„Nu știm cu ce ne luptăm, nu vedem inamicul, sperăm să-l învingem. A fost foarte greu să mă despart de familie. Au trecut anii peste noi, misiunile anterioare au fost liniștite din punctul ăsta de vedere. Mi-am luat adio de la familie la celelalte misiuni mai simplu decât astăzi”, a mărturisit și plt. Ene Gheorghe, asistent medical în cadrul Compartimentului Terapie Intensivă Coronarieni.

Sursa foto si video: Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „ Dr. Carol Davila” – Material realizat de col. Oana Ciobanu și Daniel Iancu / Montaj: Eduard Predescu – Gândul.ro

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Președintele Klaus Iohannis se pensionează! Câți bani va primi liderul țării după 42 de ani...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Unde aleg românii să plece de Paște?