COVID -19. Coreea de Sud se confruntă cu al doilea val de epidemie cu noul coronavirus

COVID -19. Coreea de Sud se confruntă cu al doilea val de epidemie cu noul coronavirus
Publicat: 22/06/2020, 14:47

Autorităţile sanitare din Coreea de Sud au anunţat pentru prima dată, luni, că se confruntă cu ”al doilea val” de infectări cu noul coronavirus, în urma unei perioade de vacanţă în luna mai.

Centrele coreene pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (KCDC) au indicat anterior că primul val de infectări din Coreea de Sud nu s-a încheiat.

Luni, însă, Jeong Eun-kyeong, director al KCDC, a declarat că a devenit evident că o vacanţă care a inclus un weekend de la începutul lunii mai a marcat începutul unui nou val de infectări, concentrat în mare parte în zona Seul, unde fuseseră înregistrate anterior mai puţin cazuri, scrie Agerpres.

Al doilea val, declanșat de vacanța din mai

„În zona metropolitană, credem că primul val a fost din martie până în aprilie, precum şi din februarie până în martie”, a declarat Jeong în cadrul unei conferinţe periodice. ”Apoi vedem în desfăşurare un al doilea val, care a fost declanşat de vacanţa din mai”, a adăugat ea, potrivit sursei citate.

La sfârşitul lunii februarie, Coreea de Sud a raportat un vârf de peste 900 de cazuri într-o singură zi, în cadrul primului focar important din afara Chinei.

Până la sfârşitul lunii aprilie, în urma unei campanii intensive de monitorizare şi testare, numărul cazurilor noi nu a mai depăşit cifra zece.

Cele mai multe cazuri, în rândul tinerilor

Cu toate acestea, la scurt timp după ce ţara a anunţat că va relaxa măsurile de distanţare, la începutul lunii mai, numărul cazurilor noi de infectare a crescut, în special în rândul tinerilor care au frecventat cluburile de noapte şi barurile în Seul în perioada mini-vacanţei.

”Iniţial am prevăzut că va apărea al doilea val toamna sau iarna”, a spus Jeong. ”Estimarea noastră s-a dovedit a fi greşită. Atât timp cât oamenii au contacte apropiate cu ceilalţi, credem că infectările vor continua”, a adăugat ea.