Cum se vindecă o țară întreagă de coronavirus. Povestea medicului-erou din Coreea de Sud

Cum se vindecă o țară întreagă de coronavirus. Povestea medicului-erou din Coreea de Sud
Publicat: 23/03/2020, 12:44

Oamenii simpli văd în Jung Eun-kyeong un erou național, scrie libertatea.ro. Probabil, dar lui Jung îi place să fie știută ca șefa Centrului pentru Boli şi Prevenţii. Bazându-se pe recomandările ei, autoritățile sud-coreene au aplicat strategia testării în masă, astfel că numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus a scăzut foarte mult.

Ce face să fie atât de specială această țară? Păi, în primul rând că în Coreea de Sud nu s-a ajuns la măsuri precum carantină strictă, nu s-au închis firme, iar elevii vor reveni în școli de săptămâna viitoare, la început de aprilie!

După China, Coreea de Sud a fost a doua țară în care a ajuns coronavirusul, dar imediat Jung Eun-kyeong a luat decizia de a începe testările în masă. Și rezultatele au apărut, de la 900 de cazuri în prima săptămână numărul de infectări a scăzut la 100! Dar toate astea au fost posibile fiindcă în Coreea de Sud se testau, încă din primele zile ale lui februarie, până la 20.000 de oameni pe zi! Trimiși pe teren, oamenii lui Jung făceau teste și în cabinele telefonice, în parcări, stații de metrou sau gări.

Despre medicul Jung Eun-kyeong se știe că are o vastă experiență în lupta cu epidemiile. A participat și pe „fronturile” SARS si MERS, iar ce a trăit atunci a ajutat-o să ia deciziile potrivite.

„Nicio ţară din lume nu s-a luptat atât de eficient cu epidemia precum Coreea de Sud. Teste în masă completate de îngrijire medicală grozavă. SUA ar trebui să ia lecţii şi să le calce pe urme”, a declarat Scott Gottlieb, fostul şef al FDA (Food and Drugs Administration, un fel de Agenția Națională a Medicamentului din România).

Până în prezent, în Coreea de Sud s-au înregistrat 8800 de cazuri de infecție cu virusul Covid-19 şi 102 decese.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase