COVID-19. Gabriela Firea: 6200 de voluntari s-au înscris pentru a fi testați în vederea depistării infecției cu noul coronavirus

Redactor:
Gandul
COVID-19. Gabriela Firea: 6200 de voluntari s-au înscris pentru a fi testați în vederea depistării infecției cu noul coronavirus

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat sâmbătă că până la orele prânzului, pe platforma online a proiectului „Testăm pentru Bucuești” s-au înscris voluntar 6200 de persoane pentru a fi testate gratuit în vederea depistării infecției cu noul coronavirus.

„În acest moment, cifra este de 6200 de bucureșteni care au fost înscriși pe platformă. Ne bucură interesul bucureștenilor și asta dovedește că împreună dorim să ne revenim la o viață normală, pe cât posibil, pe perioada unei pandemii. Dorim să aflăm care sunt persoanele infectate, dar nu au simptome, pentru că asta este specificitatea acestei boli”, a declarat Gabriela Firea la Digi 24.

Se folosesc teste Real Time PCR

Edilul Capitalei mai spune că testul presupune un exudat faringian și nazal

„Nu folosim teste rapide, acele teste scurte care sunt contestate în această perioadă, ci testarea este de tip antigen cu aparate Real Time PCR. Testarea este nedureroasă, este vorba despre o probă dintr-un exudat nazal și faringian. (…).

Săptămâna viitoare va demara și celălalt proiect al nostru, și anume testarea eșantionată, pe un eșantion reprezentativ realizat de către specialiștii de la INSP, unde au fost selectate deja 10.500 de persoane din cele șase sectoare ale Capitalei. Acele teste sunt de tip anticorpi și vor releva felul în care acest virus a circulat în comunitatea din București, cam ce procent de persoane au fost deja bolnave de COVID-19 si nu au știut și practic care este gradul de imunizare din municipiul București”, a declarat Gabriela Firea.

 

Inchide