COVID-19. Medicul militar Mihai Mărginean, supraviețuitor al focarului din Suceava, mesaj pentru cei din prima linie: „Nu veți fi singuri, lupta voastră nu va fi uitată, participarea voastră nu va fi neînsemnată” – VIDEO

Redactor:
Madalina Prundea
COVID-19. Medicul militar Mihai Mărginean, supraviețuitor al focarului din Suceava, mesaj pentru cei din prima linie: „Nu veți fi singuri, lupta voastră nu va fi uitată, participarea voastră nu va fi neînsemnată” – VIDEO
Medicul militar Mihai-Alexandru Mărginean, specialist în anestezie și terapie intensivă

Căpitan medic Mihai Mărginean, care s-a infectat cu noul coronavirus când a fost detașat de la Cluj în focarul de la Suceava, a transmis un mesaj video de încurajare pentru toți colegii care au luptat, luptă sau vor lupta împotriva noului coronavirus.

„Cu siguranţă vă mai amintiţi de medicul militar, impresionat de starea pacienţilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sf. Ioan cel Nou Suceava. Medicul anestezist Mihai Mărginean a trăit experienţa realităţii Suceava, a luptat cu duşmanul nevăzut şi a învins! După experienţa trăită, căpitanul medic Mihai Mărginean are un mesaj pentru noi toţi”, au scris reprezentanții Direcției Medicale a MApN, pe contul de Facebook.

„Suntem toți împreună!”

„Aș vrea să le transmit tuturor care au luptat, luptă sau vor lupta în prima linie cu acest inamic invizibi al tuturor. Aș vrea să vă spun că atunci când oamenii sunt speriați, când sunt stresați, au doar două mecanisme de reacție: unul e de fugă, al doilea e de luptă. Aș vrea să vă spun tuturor să îl alegeți pe cel de luptă. Nu veți fi singuri, lupta voastră nu va fi uitată, participarea voastră nu va fi neînsemnată. Suntem toți împreună!”, a transmis medicul militar anestezist din cadrul Spitalului Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca.

Medicul militar Mihai Mărginean, specialist în anestezie și terapie intensivă, s-a îmbolnăvit în aprilie, când era în prima linie a luptei împotriva COVID-19 la spitalul din Suceava. El a fost unul dintre primii 10 medici militari din cadrul Spitalului Militar de Urgenţă „Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca, de diferite specialităţi, ajunși sâmbătă, 4 aprilie, în municipiul Suceava pentru o perioadă de 2 săptămâni, pentru a asigura continuitatea medicală la Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, pentru pacienții internați covid pozitiv, deoarece medicii din spitalul sucevean erau în mare parte contaminați. Managementul medical și operațional al spitalului sucevean fusese preluat de o echipă din Ministerul Apărării Naționale începând cu data de 2 aprilie.

Mărturii cutremurătoare din cel mai mare focar din țară

Cpt.dr. Mihai Mărginean a explicat atunci, într-un interviu video realizat de MApN, care a fost motivația din spatele mărturiei cutremurătoare postată anteror pe pagina personală de Facebook.

Eu am datoria să încerc să-i ajut. De asta am fost chemat aici, de asta am ales meseria asta. Și nu cred că trebuie să picăm în greșeala asta a unui singur erou. Nu o să funcționeze, niciodată nu a funcționat. Acum, în ultimul ceas, trebuie să înțelegem că toți suntem eroi, că toți trebuie să fim împreună și să muncim împreună”, explica atunci căpitan medic Marginean Mihai Alexandru – specialist ATI.

Postarea emoționantă pe care o postase, viralizată în scurt timp, medicului militar trăgea concluzii dureroase: „Acum toți cei decedați sunt doar numere. Va veni clipa când vor fi NUME. Vom avea cu toții pierderi. Veți dori un umăr pe care să plângeți dar nu îl veți găsi pentru că toți vor avea pe cineva de plâns. Ne va pune la încercare esența noastră, ne va zgudui umanitatea din noi. Nu știu ce sa vă sfătuiesc aici, nu cred cp putem să ne pregptim pentru asta”.

De la începutul epidemiei, 1 din 7 din totalul cazurilor de infecții cu noul coronavirus a fost înregistrat la personal medical, respectiv 2.909 de persoane (14,1%), până la data de 7 iunie, conform raportului săptămânal făcut public marți de INSP.

Conform raportării de marți a Grupului de Comunicare strategică, bilanțul la nivel național a ajuns la 20.749 de cazuri confirmate de infecții cu COVID-19.

Responsabilii au anunțat, marți, noi decese din cauza coronavirusului, astfel că bilanțul a ajuns la 1.354 de morți.

Reacţia curioasă a selecţionerului Coreei de Sud după ce a văzut că a picat cu...
EXCLUSIV. Revoltător! Scene +18 cu două eleve și un elev, într-o benzinărie din București
FOTO. Nicole Cherry, apariție mai mult decât lipsită de inhibiții! Imagini spectaculoase
A aflat că are iubit și a rămas șocat! Tavi, Clonda, la un pas să...
Ionel Ganea, din nou într-o situație incredibilă! Noua sa soție a cerut ordin de protecție....
O vezi zilnic la TV, dar nu știai că a semnat un contract cu Mega...
Ţara care ar putea impune restricţii persoanelor care nu sunt vaccinate împotriva COVID-19: „Ezitarea dvs....
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Restricții pentru nevaccinați. Prima țară din lume care limitează libertatea de mișcare a persoanelor nevaccinate
EXCLUSIV. Revoltător! Scene +18 cu două eleve și un elev, într-o benzinărie din București
ROMÂNCA născută într-o familie de evrei considerată cea mai TEMUTĂ femeie din lume. Nici Elena...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Dacia care nu poate decât să te uimească: cum arată cel mai ambițios Duster
„Înregistrare indecentă” cu Jessica Alba, pe Facebook. Cei care au dat clic au avut parte...
Cercetarea care schimbă tot: Cei care îşi fac vaccinul cu ARN mesager degeaba. Este informaţia...
Cum arată cele mai frumoase femei din lume din toate timpurile
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Capcana din maşinile şoferilor: Detaliul pe care conducătorii auto îl ignoră zilnic şi le poate...
Inchide