COVID-19. Spitalul Județean din Deva a ieșit din carantină / Câte cadre medicale se întorc la lucru

COVID-19. Spitalul Județean din Deva a ieșit din carantină / Câte cadre medicale se întorc la lucru
Spitalul Județean de Urgență Deva / Sursa: Facebook
Publicat: 13/04/2020, 18:06

Spitalul Județean Deva, condus de o echipă formată din medici și specialiști militari, a ieșit, luni, din carantină, a anunțat Ministerul Apărării Naționale. Astfel, se vor degreva celelalte spitale de tip suport din judeţ, unde în prezent sunt internaţi pacienţi depistaţi pozitiv cu noul coronavirus.

Potrivit MApN, Spitalul Județean Deva a devenit funcțional și este pregătit pentru preluarea cazurilor de COVID-19 din zona de responsabilitate.

„În vederea redeschiderii, a fost efectuată dezinfecția terminală, s-au asigurat circuitele necesare elaborate de către medicii epidemiologi și s-a stabilit prima echipă de lucru pentru următoarele 14 zile formată din personal medical, sanitar și auxiliar”, a transmis MApN, într-un comunicat de presă.

„Începând de astăzi (luni-n.r.), SJU Deva a ieşit din carantină şi urmează ca atât pacienţii depistat pozitiv, cât şi cei suspecţi de COVID-19 să fie internaţi şi trataţi aici, la Deva. Odată cu ieşirea din carantină a SJU Deva, se vor degreva celelalte spitale de tip suport din judeţ, unde în prezent sunt internaţi pacienţi depistaţi pozitiv. La această oră, sunt internaţi aproximativ o sută de pacienţi confirmaţi pozitiv, iar până la această dată 15 pacienţi au fost vindecaţi şi externaţi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva. (…) Tot astăzi (luni-n.r.), la solicitarea managerului militar, activitatea de dezinfecţie continuă. Va fi dezinfectată o suprafaţă de 80 mii metri pătraţi”, a declarat Lucian Morogan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Hunedoara, citat de Mediafax.

Potrivit lui Lucian Morogan acestuia, cadrele medicale care au lucrat în SJU Deva în ultimele 14 zile au fost cazate în hoteluri din oraş. De luni, alte 250 de cadre medicale urmau să se întoarcă la lucru în spital.

„Au fost cazate în unităţi hoteliere din municipiul Deva cadrele medicale care au ieşit din carantină. 69 de persoane au solicitat cazare în regim hotelier şi vor sta în izolare timp de 14 zile. Pe de altă parte, începând de astăzi (luni-n.r.), aproape 250 de cadre medicale vor veni la lucru în spital pentru tratarea pacienţilor şi au optat pentru cazare în regim hotelier pentru perioada următoare”, a mai spus Lucian Morogan.

În judeţul Hunedoara, 303 persoane au fost confirmate cu COVID-19, fiind a treia regiune din ţară ca număr de cazuri,după judeţul Suceava şi municipiul Bucureşti.

Conform ultimei informări a Prefecturii Hunedoara, citată de replicahd.ro, 374 de persoane se află luni în carantină, cu 11 mai puţine faţă de duminică, iar 2414 sunt în izolare, cu 242 mai puţine faţă de ieri. De când a apărut coronavirus în judeţul Hunedoara, 238 de persoane au ieşit din carantină, iar din izolare, 3075.

Managementul medical și operațional al Spitalului Județean Deva a fost preluat, începând cu data de 8 aprilie, de o echipă din Ministerul Apărării Naționale, formată din patru militari , condusă de locotenent-colonel medic Constantin Vlase, director medical al Spitalului Militar de Urgență „Aristide Serfiodi” din Galați, medic specialist în boli infecțioase și a executat, ca medic militar, două misiuni în teatrul de operații Afganistan.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
INTERDICŢIE pe întreg teritoriul României. E deja în vigoare. Gestul banal de Paște
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York