Cu cine a intrat în contact femeia din Timișoara infectată cu noul coronavirus. Se caută toți pasagerii din avionul de Italia

Cu cine a intrat în contact femeia din Timișoara infectată cu noul coronavirus. Se caută toți pasagerii din avionul de Italia
Sursa foto: Opinia Timisoarei/ foto cu caracter ilustrativ
Publicat: 28/02/2020, 22:37
Actualizat: 28/02/2020, 22:44

Autoritățile din Timișoara au făcut lista scurtă a persoanelor care au intrat în contact cu femeia de 38 de ani confirmată cu coronavirus. Acum se caută și lista pasagerilor care se aflau în același avion cu femeia, la întoarcerea în țară din Italia.

Femeia a intrat în contact cu părinții săi, care locuiesc la Lugoj, și cu patru prieteni din Timisoara, cu totii urmand sa fie testati.

Pacienta depistată pozitiv cu coronavirus se află internată la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”. Ea a fost transferată de acasa, unde era în izolare, în pavilionul cu 15 saloane dedicate bolnavilor cu coronavirus.

Direcția de Sănătate Publică Timiș a anunțat că toți cei care au luat contact cu femeia depistată pozitiv cu coronavirus vor fi testați. Aceștia nu vor fi chemați la spital, ci angajați ai DSP vor merge la ei acasă pentru a le recolta probe.

„În acest moment reprezentanții Aeroportului identifică toate persoanele care au venit în acea cursă și vom încerca să stabilim toți contactii în afară de cei 6 cu care persoană respectivă a intrat în contact, aici în Timișoara. În momentul în care vom avea lista completă de la aeroport și cu contactii care au fost în avion, Direcția de Sănătate Publică, împreună cu Poliția, împreună cu Evidența Persoanelor vor identifica toți acești contacti, îi vom contacta și, în funcție de simptomatologie, dacă nu prezintă simptome, vor rămâne izolați la domiciliu, se va deplasa DSP, va recolta probe care vor veni la Spitalul Victor Babeș pentru a vedea care este situația”, a declarat prefectul Liliana Onet, la finalul ședinței Comitetului pentru Situații de Urgență Timiș organizată în urmă depistării primului caz de coronavirus în Timișoara.

În ceea ce o privește pe paciență infectată cu coronavirus, această se află în spital, unde i se administrează medicație cu antivirale, conform protocoalelor OMS și simptomaticii. Ea va fi externată doar după ce două teste vor ieși negative la coronavirus, scrie presa locală.

„În cursul după-amiezii de ieri, la cameră de gardă a Spitalului de Boli Infecțioase s-a prezentat cu mașina personală, ea conducând, o doamnă de 38 de ani, care s-a întors din Bergamo în data de 20 februarie. Dansa prezența tușe uscată iritativă. Pentru această s-a prezentat la noi. A fost recoltat atât testul de gripă, care a fost negativ, cât și pentru coronavirus.

Dânsa, locuind singură și venind cu mașină personală, a fost îndemnată din nou cu mașină personală înapoi pentru izolare la domiciliu, urmând să aștepte acasă rezultatul testării. În momentul în care am avut testarea pozitivă, am luat legătură cu dansa, ne-a confirmat că a rămas acasă pe toată perioada de la întoarcerea de la spital până am luat legătură cu dansa și s-a pregătit să ajungă ISU cu izoleta la dansa pentru a fi transportată la spital.

La spital e izolată într-un salon cu baie proprie, așa cum sunt toate măsurile. Dansa este cu o stare generală foarte bună, în afară de tuse uscată nu prezintă nici febră, nicio altă simptomatologie respiratorie”, a declarat Voichița Lăzureanu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, potrivit Opinia Timisoarei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
Ce făcea, de fapt, Vali Vijelie în timp ce soția lui anunța că divorțează după...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
A pierdut la Marriott banii de la cămătari și... De ce a cedat Mititelu Jr.?!...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Un nou val de praf saharian vine peste România zilele acestea! La ce trebuie să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
TRAGEDIE. A murit o legendă a fotbalului din România: Nu îl vom uita niciodată
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Mesaje de Sf. Gheorghe 2024: Urări și felicitări cu La mulți ani. „Îți doresc să...
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
”Numai Dumnezeu știe cât de tare m-am săturat” Zi importantă pentru Dana Roba în procesul...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Musculițele care zboară în jurul fructelor nu sunt muște de fructe. Cum să scăpăm de...