Cum explică INSP faptul că un pacient cu două teste COVID-19 negative, poate muri din cauza coronavirusului! (DOCUMENT/EXCLUSIV)

Redactor:
Ina Stoica
Cum explică INSP faptul că un pacient cu două teste COVID-19 negative, poate muri din cauza coronavirusului! (DOCUMENT/EXCLUSIV)
Cum justifică INSP că un pacient care a avut două teste COVID-19 negative, poate muri tot de coronavirus Sursă FOTO: Mediafax/FOTO

„Decesul la un pacient confirmat cu COVID-19 nu poate fi atribuit unei boli pre-existente și COVID-19 trebuie raportată ca și cauză a decesului, INDEPENDENT de condițiile medicale preexistente care se supectează că au favorizat evoluția severă a COVID-1”, scrie într-un document de pe site-ul Institutului Național de Sănătate Publică din România (INSP). În continuare, INSP precizează că „COVID-19 trebuie menționată pe certificatul de deces drept cauză a decesului pentru toate persoanele decedate la care COVID-19 a cauzat sau SE PRESUPUNE că a cauzat sau a contribuit la deces”, mai arată INSP.

Surse medicale de încredere au declarat pentru că Gândul.ro că aceste aspecte arată hibele vechi de care suferă sistemul de sănătate publică.

Practic trebuie să-l declari pe pacientul infectat cu COVID-19, mort de Covid indiferent de stadiul comorbidității. Dacă are metastaze de sus până jos și pacientul e în comă nu poți spune că a murit de COVID. Virusul există și am văzut cât afectează, însă a devenit cumva o obsesie de a avea mulți morți de COVID. Spre exemplu, la spital unde sunt, un bărbat a murit din cauza unui AVC, însă a fost băgat la morți de COVID, spun surse medicale din interior pentru Gândul.ro.

Deces de COVID și la două teste negative

Un alt punct din documentul publicat de INSP arată că  „în cazurile confirmate COVID și soldate cu deces la care testele RT-PCR sunt negative (două teste) pot fi considerate deces datorat infecției cu SARS-CoV-2 , dacă clinicianul evidențiază semne și simptome înalt sugestive și decesul este corelat cu evoluția clinică determinată de COVID”, potrivit INSP.

 Dacă COVID a creat o asemenea tragedie, organismul nu va avea putere să distrugă virusul, prin urmare nu se va negativa. E o dovadă mai mult decât clară că este o mușamalizare a infecțiilor nosocomiale. Sunt germeni de spital și vorbim de acinetobacter, pseudomonas etc. După scandalul de la Colectiv, mulți se feresc să vorbească de nosocomiale. Pacientul poate să moară cu pseudomonas și e mai simplu să spună că e doar din cauza COVID, spune medicul sub protecția anonimatului.

Cum justifică INSP că un pacient care a avut două teste COVID-19 negative, poate muri în urma infectării cu SARS-COV2

Într-un răspuns pentru GÂNDUL.ro, INSP precicează că persoanele cu afecțiuni cronice ar mai fi trăit dacă nu survenea infecția cu SARS-COV2 care a grăbit decesul respectivilor pacienți.

Cât privește decesele, INSP precizează că răspunsul se află în Ordinul MS ne.961/2020, subliniind că „există situații când leziunile pulmonare sunt atât de grave, încât produc decesul, chiar dacă pacientul s-a negativ la virusul SARS COV-2”.

Despre infecțiile nosocomiale, adică cele intraspitalicești, INSP susține că nu se pune problema de o mușamalizare a acestor germeni de spital, asigurându-ne că o „eventuală suprainfecție cu un germen detectat prin investigații de laborator va face și ea parte din raționamentul clinic al medicului care urmează să stabilească cauza decesului”.

Redăm integram răspunsul de la INSP

 

FOTO EXCLUSIV | Imagini şocante cu blana ursului Arthur, împuşcat de Emanuel de Liechtenstein
De ce a murit, de fapt, Ioan Danciu! Ce au găsit medicii în trupul său...
FOTO. Imaginile momentului cu logodnica lui Ion Ion Țiriac! S-a pozat așa și fanii au...
Mirela Vaida, în stare de șoc! O nouă lovitură din partea atacatoarei! A fost surprinsă...
Asta o va lovi în orgoliu pe Simona Halep! Șanse mari ca antrenorul înlăturat de...
Părerea lui Gigi Becali despre George Simion. Surprinzător ce a putut spune despre liderul AUR
Tatuaje reale, pe durată limitată. Soluţia pentru cei care vor să se tatueze „fără regrete”
BANCUL ZILEI – Jocuri erotice cu tipe agățate în bar
Fotografia care a stârnit controverse pe Facebook: „Cine a spus că în Poliția Română sunt...
De ce a murit, de fapt, Ioan Danciu! Ce au găsit medicii în trupul său...
Cele patru TEHNICI prin care femeile pot simți mai multă PLĂCERE. Sunt extrem de simple...
Cum și-a vopsit Porsche-ul un tânăr din Târgu-Jiu. Și-a pus și Dubai la număr, ca...
Monica Pop, acuzații GRAVE despre ultima măsură impusă de autorități: ”Categoric, este o discriminare!”
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
A MURIT! Vestea ȘOC a momentului în România
Cea mai periculoasă băutură alcoolică pentru ficat. Un român consumă 85 de litri anual
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Ideile de afaceri vin în moduri diferite şi câteodată sunt şi mai ciudate. Cum a...
Inchide