DESCOPERIRE. Cât timp rezistă coronavirusul în măștile de protecție! Sfatul prețios pe care ni-l dau cercetătorii

Redactor:
Gandul
DESCOPERIRE. Cât timp rezistă coronavirusul în măștile de protecție! Sfatul prețios pe care ni-l dau cercetătorii
DESCOPERIRE. Cât timp rezistă coronavirusul în măștile de protecție! Sfatul prețios pe care ni-l dau cercetătorii / Sursa FOTO: https://media.defense.gov

Descoperire incredibilă făcută de cercetătorii în medicină. Noul coronavirus rezistă în straturile măștilor de protecție până la patru zile! Institutul Superior al Sănătății din Italia a observat o diferență uriașă între straturile măștilor de protecție.

Astfel, „în țesutul măștii, particule virale infectate cu virusul SARS-CoV-2 au fost detectate până la 24 de ore după contaminare, în timp ce în stratul interior al măștilor chirurgicale s-au descoperit particule infectate chiar și patru zile mai târziu!”, după cum arată studiul publicat de presa italiană.

Conform cercetătorilor din Peninsulă, Covid-19 rezistă mai bine la temperaturi scăzute și în medii umede.

„Măștile lavabile trebuie folosite o singură dată și apoi puse imediat în mașina de spălat, fără a le așeza pe mobilier. Cele de unică folosință trebuie aruncate imediat după utilizare. În ambele cazuri, acestea ar trebui să fie atinse numai pe partea elastică, iar înainte de a le scoate și după aceea mâinile trebuie spălate. În cele din urmă, măștile nu se aruncă pe jos: riscul de infecție este minim, dar impactul asupra mediului este ridicat”, mai specifică studiul Institutului Superior al Sănătății din Italia, preluat de cotidianul Il Messaggero.

Paolo D’Ancona, unul dintre cei mai renumiți epidemiologi italieni, susține că nu trebuie să cădem nici în cealaltă extremă. Astfel, faptul că noul coronavirus supraviețuiește în straturile interne ale măștilor de protecție nu înseamnă că și transmite boala! Riscul de infectare cu Covid-19 este redus dacă există puține particule virale.

„Din păcate, nu se cunoaște doza minimă pentru infectare. De asemenea, depinde de imunitatea fiecăruia. Prin urmare, trebuie să fim întotdeauna foarte atenți”, conchide D’Ancona.

Inchide