DEZVĂLUIRI. Tânăra care le-a cerut scuze Statelor Unite pentru pandemia de coronavirus face declarații șocante: În China au murit 5 milioane de oameni! Medicii sunt amenințați

DEZVĂLUIRI. Tânăra care le-a cerut scuze Statelor Unite pentru pandemia de coronavirus face declarații șocante: În China au murit 5 milioane de oameni! Medicii sunt amenințați
DEZVĂLUIRI. Tânăra care le-a cerut scuze Statelor Unite pentru pandemia de coronavirus face declarații șocante: În China au murit 5 milioane de oameni! Medicii sunt amenințați / Sursă FOTO: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 23/04/2020, 10:05

Ruomei Zhou, care a devenit faimoasă după ce a postat un videoclip pe Twitter prin care le-a cerut chinezilor să-și ceară scuze față de Statele Unite ale Americii, susține că cifra deceselor provocate de coronavirus în China ar putea fi de fapt 5 milioane.

Afirmația tinerei nu a putut fi verificată, mai ales în contextul în care medicii din China care vor să vorbească despre asta sunt cenzurați.

„Cinci milioane de oameni au murit și zeci de mii de milioane de oameni au fost infectați în toată China”

Ruomei, în vârstă de 23 de ani, conduce canalul de Twitter Pigsty News, care susține că oferă „adevăratele știri despre China” de la persoane din interiorul statului secret și deseori critică guvernul chinez, relatează Daily Star.

Ea a povestit pe acest site că a fugit în Noua Zeelandă, după ce a fost arestată de poliție pentru că a folosit VPN pentru a verifica site-urile străine și, în iunie 2019, a ajuns în SUA unde locuiește acum.

„La sfârșitul zilei de 5 februarie, cinci milioane de oameni au murit și zeci de mii de milioane de oameni au fost infectați în toată China. Un medic din Wuhan mi-a spus că ei (n. r. guvernul chinez) au tăiat internetul, WiFi-ul. Ei confiscă telefoanele medicilor și asistentelor și amenință că le anulează certificatul medical. Deci nu am mai primit de atunci videoclipuri din Wuhan”, a mărturisit tânăra.

Daily Star l-a contactat pe fostul președinte al Asociației Medicale din Hong Kong, cunoscut critic al Chinei, Dr. Gabriel Choi Kin, care a confirmat faptul că numărul de decese poate fi mult mai mare decât sugerează cifrele oficiale.

Acesta susține că „cifrele cazurilor de infectare și mortalitatea au fost reduse” în țară și a declarat că a existat o încercare pe scară largă de a-i opri pe cei care voiau să publice date din interior.

Totuși, doctorul susține că numărul real al persoanelor decedate dn cauza noului coronavirus în China ar fi putut ajunge la 160.000 de victime.

„Peste 20.000 de medici, asistente și membri ai familiilor lor au murit”

Roumei, originară din Jiangsu, estul Chinei, a dezvăluit pentru sursa citată numele spitalului și specializarea în care lucrează medicul, însă Daily Star nu le-a publicat pentru a împiedica identificarea medicului de către autoritățile chineze.

Medicul a contactat-o Ruomei pe WeChat, echivalentul WhatsApp din China, dar aceasta susține că de atunci a pierdut legătura cu el.

De asemenea, medicul din Wuhan i-a spus lui Ruomei că peste 20.000 de medici, asistente și membri ai familiilor lor au murit din cauza noului coronavirus în China.

„Două treimi din forța medicală a altor spitale au fost trimise în Wuhan”

„Cifra mare este pentru că fiecare spital din toată țara și-a trimis medicii la Wuhan. Mama mea este asistentă, dar nu a fost trimisă în Wuhan, dar aproximativ două treimi din forța medicală a altor spitale au fost trimise în Wuhan”, a precizat tânăra.

În urma revizuirii cifrelor de la Wuhan, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Zhao Lijian, a declarat: „Lucrătorii medicali din unele unități ar fi putut fi preocupați să salveze vieți și au existat raportări întârziate, subraportare sau raportare greșită, dar nu am mușamalizat nimic și nu permitem așa ceva”.

La momentul transmiterii acestei știri, cifrele oficiale din China arată aproximativ 82.000 de cazuri de infectare și 4.632 de decese provocate de coronavirus, iar peste 77.000 de persoane au fost declarate vindecate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Interdicție în România, din aprilie. E ILEGAL peste tot. Te lasă fără bani și fără...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Câți dintre părinții români care muncesc în alte țări vin acasă de Paște?