Doar 5 paturi de ATI mai sunt disponibile în Capitală și 32 în toată țara. Numărul celor ocupate a trecut de pragul de 1.000

Doar 5 paturi de ATI mai sunt disponibile în Capitală și 32 în toată țara. Numărul celor ocupate a trecut de pragul de 1.000
Capacitatea de paturile de ATI este aproape epuizată / Sursa foto: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 22/09/2021, 14:34
Actualizat: 22/09/2021, 15:04

Deși capacitatea de paturi de terapie intensivă pentru pacienții cu COVID-19 este în creștere, numărul bolnavilor care le ocupă avansează mai rapid. Astfel, per ansamblu, dacă numărul paturilor destinate a crescut cu 32, totalul pacienților internați în ATI s-a mărit cu 47 în ultimele 24 de ore, potrivit datelor puse la discpoziție de Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Miercuri, 22 septembrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1163 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. De asemenea, 1037 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări, a transmis GSC.

În București sunt avizate de DSP 246 de paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

Astfel, precizează GCS, la nivel național sunt libere 32 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, iar în București sunt 5 paturi libere la acest moment

„Se lucrează pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare”, a subliniat GCS.

Numărul cazurilor noi a sărit de pragul de 7.000 miercuri, prima dată din 10 decembrie, iar în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 130 decese.

Situație în dinamică

Situație paturi ATI destinate pacienților de Covid-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, neocupate:

  • Bihor – 2
  • Brașov -2
  • București – 5
  • Constanța- 2
  • Hunedoara – 3
  • Ialomița – 4
  • Satu Mare – 1
  • Sibiu – 4
  • Tulcea – 1
  • Vrancea – 8

Marți, 21 septembrie, existau 1.131 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. De asemenea, 990 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări, iar în București erau avizate de DSP 239 de paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

La nivel național erau libere 16 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, iar în București erau 6 paturi libere.

Numărul paturilor de terapie intensivă este în continuă dinamică, în funcție de îmbunătățirea stării de pacienților confirmați cu COVID-19 sau, din nefericire, de decesul acestora. a explicat sâmbătă secretarul de stat în Ministerul de Interne dr. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), precizând că „la un moment am ajuns la zero locuri libere în București pe Terapie Intensivă”. România avea sâmbătă dimineață o capacitate de 959 de paturi de terapie intensivă, cu unele creșteri în așteptare, dintre care 176 în Capitală.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anului citeste mai mult
Celebra prezentatoare TV a ţării a fost concediată. Umilinţa la care nimeni nu se aştepta...
Cu cine a fost prinsă Mihaela Rădulescu, în pat? Dezvăluiri incredibile despre bărbatul cu care...
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Dieta împotriva inflamației. Alimentele care luptă cu îmbătrânirea, durerea și bolile cronice
FOTO EXCLUSIV. Ea este moștenitoarea „imperiului” pe care îl construiește Răzvan Burleanu! Primele imagini
O pandemie ascunsă? Boala care ucide mult mai mulţi oameni decât se credea
Cum încarcă un român DACIA Spring. Fotografia e VIRALĂ
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
VIDEO. Cum arată capsulele pentru sinucidere asistată în 30 de secunde
Cu cine a fost prinsă Mihaela Rădulescu, în pat? Dezvăluiri incredibile despre bărbatul cu care...
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
Se pregătesc măsuri de RELAXARE pentru SĂRBĂTORI!
Dezvăluirea surprinzătoare făcută de Donna D’Errico la 23 de ani după rolul din Baywatch
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit... Un sfârșit cumplit
Se schimbă banii! Anunțul venit chiar acum de la cel mai înalt nivel: "După 20...
O nouă sărbătoare pentru români! Ziua care va avea o însemnătate aparte! Legea a fost...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...