Doctorii din Rusia „primesc bani pentru certificate de vaccinare false și dozele sunt aruncate” în timp ce statul se confruntă cu o nouă criză COVID-19

Doctorii din Rusia „primesc bani pentru certificate de vaccinare false și dozele sunt aruncate” în timp ce statul se confruntă cu o nouă criză COVID-19
Sursă FOTO: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 17/06/2021, 13:18
Actualizat: 17/06/2021, 13:19

Se pare că zeci de doze de vaccin anti-COVID-19 sunt aruncate în Rusia întrucât oamenii cumpără certificate care „să dovedească” faptul că au primit ambele doze de ser. Unii doctori acceptă să fie plătiți în acest sens și introduc în registrul oficial al vaccinării date fără să administreze vaccinul, pe care ulterior îl distrug în cazul în care „apare vreo inspecție neașteptată”.

Dozele de vaccin sunt „aruncate în toalete sau distruse”, a dezvăluit un medic din Moscova, potrivit The Sun. „Afacerea” ilegală vine în contextul în care Rusia se confruntă cu al treilea val de infectări COVID-19, în timp ce locurile libere din spitale se ocupă rapid. De asemenea, există îngrijorări referitoare la o nouă tulpină a SARS-CoV-2 care a fost identificată în Moscova. Pacienții infectați „nu mai răspund” la tratament iar numărul pacienților conectați la ventilatoare atinge noi recorduri.

Unii ruși folosesc certificatele false pentru a pleca în vacanțe într-o altă țară iar alții vor să păstreze numărul persoanelor vaccinate ridicat astfel încât să nu se mai impună limite oficiale în această privință în anumite regiuni sau sectoare ale economiei.

Mulți oamenii cumpără „vaccinuri false” de teama de a nu-și pierde locul de muncă

Oamenii nu prea au încredere în vaccin și refuză să se imunizeze, chiar dacă guvernul lui Putin îi îndeamnă să facă acest lucru, mai ales în contextul în care numărul infectărilor crește vertiginos iar sute de persoane bolnave de COVID-19 vor în fiecare zi.

Vaccinul Sputnik V este primul vaccin anti-COVID-19 înregistrat în lume, însă în prezent este irosit întrucât oamenii preferă să plătească până la 200 de lire pentru certificatele false de vaccinare. Aceștia le achiționează și prin intermediul reclamelor pe social media iar o parte din bani ajung la medicii care introduc datele în registrul oficial.

Dozele sunt distruse de medicii care introduc datele „în cazul în care apare o inspecție neprevăzută”.

Sunt aruncate în toaletă sau distruse, în orice mod, dar acestea sunt vaccinuri bune care ar putea salva vieți”, a declarat un medic.

Cei care cumpără vaccinurile primesc un certificat „cu toate ștampilele necesare”.

Publicația de investigații Baza susține faptul că această metodă a fost pusă în aplicare deoarece doctorii ruși nu au încredere în vaccinul Sputnik.

„Există mult scepticism în rândul medicilor – mulți oameni din rândul personalului medical au făcut vaccinări fictive. Și-au adus și rudele și familiile”, relatează sursa citată.

Un jurnalist care a făcut un experiment pentru a vedea cum funcționează lucrurile a constatat că vaccinarea fusese înregistrată în orașul Saratov, chiar dacă el nu a fost niciodată acolo.

O altă investigație a scos la iveală cel puțin 10 canale de Telegram care ofereau astfel de servicii. Unul dintre ele era numit RusMed iar altul biroul pentru ajutor. Prețurile pentru un astfel de „serviciu” pot fi și de doar 30 de lire iar mulți apelează la această metodă de frică să nu fie dați afară de la locul de muncă dacă nu se vaccinează anti-COVID-19.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Gafă colosală! Nicoleta şi-a arătat 'luciul' 🙊 Paparazzii au surprins TOT
FOTO. Imagini incendiare cu iubita fotbalistului în bikini! Cum arată după ce a născut gemeni
Ce avea în buzunare Cătălin Cherecheș în momentul în care a fost prins de polițiștii...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic machiaj. Galerie foto FABULOASĂ
Sf. Andrei 2023. Urări, mesaje şi felicitări pentru sărbătoriţii de pe 30 noiembrie
Un oficial al FRF-ului sare în apărarea lui George Pușcaș după evoluția solidă din partida...
😮 Cât de bine arată noua Dacia Duster. SUV-UL românesc merită toți BANII 😮
Exclusiv! Ce se întâmplă cu matușa lui Cătălin Cherecheș. Ce riscă femeia, după ce primarul...
Alături de cine va fi înmormântată Rona Hartner? Actrița va fi înhumată pe 1 Decembrie
Copilul care a prezis pandemia vine cu profeții pentru 2024. Adolescentul avertizează asupra unor dezastre...
Angajat în România. Roluri în magazinele Kaufland. Ce presupune munca unui angajat. Beneficii şi responsabilităţi
Vedetele din România care și-au aranjat TOATE ALEA fără RUȘINE! Începem cu Gina Pistol! Mamă,...
ADEVĂRUL! Cel mai IMPORTANT moment al secolului a fost o MARE FARSĂ pentru că...
Gata coşmarul pentru HALEP! Anunţul cel mare al TAS: E posibil ca...
Mașina e investiție sau cheltuială? Care e răspunsul definitiv
Programul supermarketurilor și mallurilor din capitală pentru 30 noiembrie și 1 decembrie. Care sunt deschise...
BANCUL ZILEI. Bubulina: Dragule, ce-ți place mai mult la mine ? Corpul perfect sau fața...