Doi pacienți cu COVID-19 au murit în ambulanțe, în curtea Spitalului din Craiova

Doi pacienți cu COVID-19 au murit în ambulanțe, în curtea Spitalului din Craiova
Foto: Alexandra Pandrea/Gândul/caracter ilustrativ
Publicat: 18/10/2021, 10:38
Actualizat: 18/10/2021, 10:41

Doi pacienți cu COVID-19 au murit în ambulanțe, luni dimineață, în fața Spitalului de Urgență din Craiova. Aceștia au ajuns în stop cardio-respirator și medicii au încerat să-i resusciteze, însă nu au reușit și pacienții au decedat, potrivit informațiilor obținute de reporterii Gândul.

În total, la Spitalul de Urgență Craiova, în ultimele 24 de ore, au decedat 9 persoane infectate cu COVID-19. Alți 3 pacienți erau în izolator, unul pe secție și trei pe terapie intensivă.

La Spitalul de Urgenţă din Craiova sunt acum peste 100 de oameni internați.Pe secția de terapie intensivă sunt 31 de adulți internați, deși capacitatea ATI COVID este de 30 de locuri.

Pacient infectat cu COVID-19 și înjunghiat

Unul dintre pacienți este ținut pe o targă în secția ATI. Acesta este înjunghiat, în stare gravă, și este infectat și cu COVID-19.

Totodată, la Spitalul de Urgență Craiova lipsesc și medicamentele. Managerul unității medicale, Laurențiu Ivanovici, a trimis în noaptea de duminică, șoferul la București, în speranța că spitalul va putea primi Remdesivir.

Curtea Spitalului din Craiova, plină de mașini funerare

Săptămâna trecută, zeci de mașini funerare au ajuns la Spitalul de Urgență Craiova pentru a ridica trupurile a 35 de morți de COVID-19.

Medicii de la Spitalul de Urgență au solicitat unități frigorifice mobile, iar directorul Spitalul de Boli Infecțioase Craiova spune că astăzi (miercuri-n.r.) a fost înregistrat cel mai mare număr de morți de la începutul pandemiei. Și aici morga este plină și nu mai sunt locuri.

Mașinile funerare au ajuns încă de la primele ore ale dimineții în curtea Spitalului Județean de Urgență. Rudele deznădăjduite au venit să ridice trupurile celor care au murit din cauza virusului SARS-COV-2.

”Suntem depășiți”

Conducerea spune că pacienții care ajung la Spitalul de Urgență vin în stare foarte gravă, iar resursele sunt limitate. Nici medicamente nu mai sunt la Craiova. Remdesivir și Tolicizumab au ajuns marți la spital, însă doar câteva flacoane.

Georgiana Stănescu
Georgiana Stănescu este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din Craiova. În perioada 2005-2008 a fost corespondent Prima TV în judetele Dolj și Olt, iar din anul 2008 a fost corespondent al postului Realitatea TV. În anul citeste mai mult