Doi pacienţi infectaţi cu coronavirus, transferaţi în străinătate, la cererea familiilor. Ambii erau internaţi la ATI, în spitale din Sibiu

Doi pacienţi infectaţi cu coronavirus, transferaţi în străinătate, la cererea familiilor. Ambii erau internaţi la ATI, în spitale din Sibiu
(FOTO ilustrativ: Mediafax Foto)
Publicat: 20/11/2020, 14:52
Actualizat: 20/11/2020, 14:54

Doi pacienţi infectaţi cu coronavirus internaţi în judeţul Sibiu au fost transferaţi în străinătate, la cererea familiilor. Ambii erau în stare foarte gravă.

Unul dintre pacienţi era internat pe ATI, la Spitalul Judeţean Sibiu, iar celălalt se afla la Spitalul Militar din localitate.

În data de 17 octombrie 2020, la solicitarea familiei, un pacient în vârstă de 67 de ani, de sex masculin, a fost transferat în Germania, respectându-se toate protocoalele de transfer intra-spitalicesc”, a transmis, vineri, Spitalul Judeţean Sibiu, printr-un comunicat de presă.

Reprezentanţii unităţii medicale au explicat că pacientul era în stare gravă.

A fost preluat de o echipă medicală şi asistat în timpul transferului cu aparat ECMO”, a mai transmis Spitalul Judeţean Sibiu.

Potrivit news.ro, pacientul era infectat cu coronavirus şi era internat la Terapie Intensivă.

De precizat că un alt pacient infectat cu coronavirus, care era internat la Spitalul Militar Sibiu, pe ATI, a fost transferat tot în străinătate, din nou la solicitarea familiei. Operaţiunea s-a făcut, de pe Aeroprotul Sibiu, în urmă cu două zile.

Sibiu este sub carantină din cauza pandemiei de coronavirus

Reamintim faptul că Judeţul Sibiu înegistrează cea mai mare rată de infectare coronavirus din România, 8,9 cazuri la mia de locuitori.

De luni, Sibiul a intrat în carantină, după explozia de infectări cu COVID-19. Intrările și ieșirile din oraș au fost blocate de filtrele de poliție.

La intrare în Sibiu, polițiștii opresc toate mașinile și sunt lăsați să plece mai departe doar șoferii care au declarație pe propria răspundere, pe care este trecut un motiv întemeiat de deplasare.

Mall-urile și magazinele se închid de la ora 20.00. Magazinele pot găzdui cel mult o persoană pe 8 mp, iar activitățile religioase se desfășoră în spații deschise pe durata carantinei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase