EXCLUSIV. Cum reușește o firmă cu un singur angajat să aibă contracte pe bandă rulantă cu Primăria Sectorului 5

EXCLUSIV. Cum reușește o firmă cu un singur angajat să aibă contracte pe bandă rulantă cu Primăria Sectorului 5
Sursă foto:Daniel Florea Facebook
Publicat: 13/04/2020, 15:19
Actualizat: 15/04/2020, 14:39

O firmă obscură cu un singur angajat, potrivit datelor din 2019, care avea ca obiect de activitate ”interpretările artistice”, a semnat cu Primăria Sectorului 5 un contract pentru furnizarea recipientelor cu dezinfectant care se vor monta la intrare în blocurile din Sectorul 5. 

Mai exact, potrivit datelor din SEAP, Primăria Sectorului 5 a semnat cu PRIME ACT DISTRIBUTION un contract în valoare de 84.285, 95 EURO pentru achiziționarea ”a 2200 de dispensere de dezinfectant” prin cumpărare directă de la firma Prime Act Distribution la prețul de 47.000.00 lei: 185 de lei pe recipient cu tot cu montaj, asta în condițiile în care pe internet găsim oferte cu doar 75 lei.

Din datele obținute de la Registrul Comerțului, firma are două asociate: Cristina Georgeta Panait și Luca Lenuța.

În anul 2017, societatea se numea PRIME COURSES CONSULTING – S.R.L. și presta activități de interpretare artistică! Moment la care, societatea era deținută de Cristina Panait.

Dacă ne întoarcem în timp, mai exact în anul 2016, aflăm că societatea era deținută de Andreea Lepa și Mihai Costel Stan, cei care o cooptaseră la acel moment în firmă pe Cristina Panait în luna iunie cu 47% din acțiuni.

Numai că, în presa locală din Giurgiu, Andreea Lepa și Cristina Panait nu sunt două anonime. Acestea sunt două tinere aproapiate de mai mulți lideri PSD, cunoscute pentru manifestările artistice organizate în mai multe comune din Giurgiu.

„Andreea Lepa, Cristina Panait şi Anita Alexandra sunt cele trei tinere, frumoase şi inteligente, care sunt ” vinovate ” de cele mai spectaculoase manifestări organizate în ultimul timp în comunele din judeţul Giurgiu.Apropiate de mai mai mulţi lideri din PSD Giurgiu, acestea coordonând campaniile electorale PSD Giurgiu din anul 2016, ” divele ” au început să organizeze mai multe evenimente în comunele conduse de către primarii PSD”, potrivit unui articol de pe Giurgiu pe Surse.

Potrivit datelor din SEAP, Prime Act Distribution are un lung istoric de contracte cu Primăria Sectorului 5. Spre exemplu, Centrul Cultural ”Ștefan Iordache”, aflat în subordinarea Consiliului Local al Sectorului 5, a mai achiziționat de la aceeși firmă felicitări, aranjamente florale din săpun, dar și jucării din pluș.

Recent, Primăria Sectorului 5 a mai achiziționat  prim cumpărare directă de la aceeași societate, gel dezinfectant în valoare de  5.795 Euro.

Potrivit listafirme.ro, firma are un singur angajat, și apare că este condusă de Luca Lenuța. Pentru a afla mai multe detalii,  Gândul.ro a contactat primul număr înregistrat pe numele companiei. După ce ne-a întrebat ce dorim, doamna ne-a confirmat că este Luca Lenuța, iar apelul a fost întrerupt.

După ce Gândul.ro a încercat din nou să o contacteze, aceasta ne-a răspuns la câteva ore distanță printr-un mesaj prin care susține că nu avea semnal la telefon și nu a înțeles pe cine căutam, adăugând că am greșit numărul.

Apoi, am sunat și la numărul înregistrat pe SEAP. O doamnă care susține și ea că nu are semnal, ne-a spus că ea este Luca Lenuța și a cumpărat firma de la Panait Cristina. Aceasta susține că este singurul administrator și că numărul de telefon înregistrat pe firme.ro la numele companiei PRIME ACT, la care am sunat anterior,  nu îi aparține.

„Voi face o scrisoare la registrul comerțului. Eu sunt Luca Lenuța. Cineva vrea să îmi saboteze firma. Eu sunt singurul acționar și am cumpărat-o de la Panait. Am cumpărat-o acum 3 ani. La registrul comerțului sunt toate documentele. A fost preluată de avocații mei firma, nu știu cu ce se ocupa înainte. Am contracte cu mai multe instituții din toată țara, nu numai din Sectorul 5”, susține aceasta.

Cât privește prețurile la dispensere, femeia susține că prețurile sale sunt „cele mai joase” comparativ cu cele de pe piață.

Firma: Prime Act Distribution

Cifra de afaceri:
2017 – 209.260 lei
2018 – 479.825 lei
2019 – 1.750.375 lei
2016 – 210 385 lei

Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
EXCLUSIV | Adrian Mititelu și-a pulverizat copilul aflat pe patul de spital: „E un escroc!...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
“BEACH, PLEASE!” a sărit în aer! E “Highest in the room”! 2.500.000 €, pentru primul...
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
ANIMAŢIE. Cu cât creşte distanţa de frânare la o viteză de 50 km/h, în condiţii...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Ioana Dichiseanu, în lacrimi. Ce semne a primit de la regretatul Ion Dichiseanu la scurt...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
A doua Lună a Pământului! NU s-a știut până ACUM de existența ei
Obligatoriu până pe 25 mai. Decizie pentru proprietarii de apartamente din România
Fasolea bătută, nelipsită din post. Cât se fierbe pentru a nu crea probleme
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
EL e ucigașul Ana-Mariei?! Gravida, găsită îngropată în pădure! Dezvăluiri de ultimă oră
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Cum să alegi parfumurile pentru orice preferință?
BANCUL ZILEI. Bubulina:- Iar pleci la cârciumă derbedeule, săptămâna viitoare trebuie să plătim și întreținerea!
O statuie veche de 3.400 de ani a lui Ramses al II-lea, recuperată de autoritățile...