EXCLUSIV. Povestea pacientului confirmat pozitiv cu Covid-19, la 11 din 13 teste, internat de 6 săptămâni fără niciun simptom. Apelul către ministrul Sănătății

EXCLUSIV. Povestea pacientului confirmat pozitiv cu Covid-19, la 11 din 13 teste, internat de 6 săptămâni fără niciun simptom. Apelul către ministrul Sănătății
Foto: Andrei Scrab
Publicat: 28/04/2020, 15:20
Actualizat: 28/04/2020, 15:54

Andrei este un tânăr instructor de dans sportiv, iar de șase săptămâni este internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, după ce a fost confirmat pozitiv la testul cu coronavirus.

De atunci până în prezent, tânărul de 30 de ani a făcut 13 teste: unul negativ, altul neconcludent, iar restul pozitive. Deși se simte bine și nu prezintă niciun simptom specific bolii, testele au arătat că Andrei este în continuare pozitiv.

De șase săptămâni este internat la spitalul de boli infecțioase din Iași

Conform protocolului dat printr-un ordin de ministru, pentru externare este nevoie ca două teste consecutive să aibă rezultat negativ. De la internare și până acum, Andrei a fost mutat prin mai multe rezerve și saloane.

„Am făcut tratament 14 zile conform protocolului. Pur și simplu în moment de față stau în spital. Acum sunt într-o rezervă. Am fost mutat de vreo patru ori în diferite saloane și rezerve. Inițial, am stat singur într-o rezervă, iar după test a fost mutat cu cineva într-o altă rezervă cu două paturi. Acolo am stat o perioadă. Apoi am fost mutat într-un alt pavilion cu 11 paturi și acum sunt singur într-o rezervă”, spune Andrei.

Posibil să fi fost reinfectat

Înainte să fie mutat în salonul cu 11 persoane, în ziua respectivă, testul lui Andrei la Covid-19 a avut un rezultat neconcludent.

„La prânz am fost mutat, așa a trebuit. Aici erau 11 paturi. Eram de trei săptămâni și ceva internat și au adus persoane noi depistate pozitiv.Testul mi-a venit a doua zi cu rezultat neconcludent și din acel moment am ieșit numai pozitiv. Nu vreau să aduc acuze. Unii spun că nu e posibil. A fost mai complicată situația. Nu am stat de la început într-un salon. Eu am intrat în contact din nou cu persoane care abia au fost depistate pozitiv”, spune Andrei.

Povestea infectării cu coronavirus și competiția de dans sportiv de la Piatra Neamț

Andrei este unul dintre organizatorii camionatului de dans sportiv din Piatra Neamț, competiție care a avut loc. Din total de 3000 de persoane, aproximativ 7 au fost depistați cu Covid-19.

„După campionat eu am fost la Suceava și am stat 3 zile acolo. Conform anchetei făcute suntem 7 persoane de la camionat infectatate: eu, un domn din Constanța  și unul din Piatra Neamț și încă 4 arbitrii care s-au infectat și la o săptămână după concursul nostru au fost plecați să arbitreze în Malta. Și când s-au întors de acolo au început să se simtă rău. Suntem vreo 7 depistați pozitiv din vreo 3000 de oameni de la competitie. Eu consider că ar fi trebuit să fie un focar în ideea dacă cienva ar fi fost infectat. Eu consider povestea cu campionatul doar o coincidență”, spune Andrei.

Apel către ministrul Sănătății

Andrei își dorește și speră ca ministrul Sănătăți să găsească o soluție pentru pacienții asimptomatici  pentru a sta în izolare acasă, așa cum se întâmplă în alte țări.

„Nu ne putem vindeca psihic. Când te vezi că nu iei nici tratament, ai contact cu persoane care au simptome, devine frustrant. De vreo câteva zile am tensiunea ridicată. Am ajung la 14 și ceva fără să fac nimic. Ne consumăm mult psihic. E cumplit. Noi, persoanele asimptomatice, îl rugăm pe domnul ministru să găsească o soluție ca să stăm acasă izolați. Din punct de vedere psihic nu putem trece peste asta. Ne consumăm mult psihic”, este mesajul lui Andrei Scrab către autorități.

Contactată de Gândul.ro, Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, a declarat că nu există posibilitatea reinfectării.

„Așa spune protocolul, până nu avem două teste negative consecutive, n-avem cum să-i dăm drumul. Așa e legea. Urmează să i se facă un alt test azi sau mâine”, a declarat Carmen Dorobăț.

Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Refuzul calmantelor ar putea deveni amintire. Terapia durerii, drept al pacienților români
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
EXCLUSIV! Cum se simte acum fiul lui Kamara? Leon face progrese notabile: ”Este un mic...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Experții avertizează că bolile transmise de țânțari se răspândesc în Europa din cauza crizei climatice