Expert OMS: Tinerii sănătoși ar urma să fie vaccinați anticoronavirus abia în 2022!

Redactor:
Alexandra Mortu
Expert OMS: Tinerii sănătoși ar urma să fie vaccinați anticoronavirus abia în 2022!
Expert OMS: Tinerii sănătoși ar urma să fie vaccinați anticoronavirus abia în 2022! / Sursă FOTO: Shutterstock - caracter ilustrativ

Tinerii sănătoși ar putea fi nevoiți să aștepte până în 2022 pentru a fi vaccinați împotriva coronavirusului, potrivit unui reprezentant al Organizației Mondiale a Sănătății, care susține că lucrătorii din domeniul sănătății și cei cu riscuri mai mari vor fi prioritizați în ceea ce privește vaccinarea.

Soumya Swaminathan a indicat faptul că, în ciuda numeroaselor studii clinice, vaccinările rapide și în masă sunt improbabile, în timp ce însă se lucrează la lista persoanelor care vor primi cu prioritate vaccinul anticoronavirus odată ce se va afla care dintre ele este cel mai sigur, transmite Guardian.

„Cei mai mulți oameni sunt de acord, începând cu lucrătorii din domeniul sănătății și cu cei din prima linie, dar chiar și acolo, trebuie să definiți care dintre aceștia prezintă cel mai mare risc și apoi persoanele în vârstă și așa mai departe”, a explicat Swaminathan.

„Vor exista o mulțime de îndrumări, dar cred că o persoană obișnuită, un tânăr sănătos, ar trebui să aștepte până în 2022 pentru a obține un vaccin”, a mai anunțat aceasta.

Swaminathan speră că va exista cel puțin un vaccin eficient până în 2021, dar va fi disponibil doar în „cantități limitate”.

Studiile pe două posibile vaccinuri, din studiul Johnson & Johnson și al AstraZeneca din SUA, au fost întrerupte din motive de siguranță.

Swaminathan a avertizat, de asemenea, împotriva satisfacției cu privire la rata mortalității virusului, spunând că odată cu creșterea numărului de cazuri, mortalitatea va crește, de asemenea.

„Creșterea mortalității rămâne întotdeauna în urmă cu creșterea numărului de cazuri cu câteva săptămâni. Nu ar trebui să ne mulțumim cu faptul că ratele de deces scad”, a mai punctat expertul OMS.

La nivel global, au fost raportate aproximativ 38,4 milioane de ifnectări cu SARS-CoV-2 iar în jur de 1,09 milioane de persoane diagnoticate cu boala COVID-19 au decedat.

„Oamenii tind să creadă că pe 1 ianuarie sau pe 1 aprilie vor lua vaccinul, iar apoi lucrurile vor reveni la normal. Nu va funcţiona aşa”, a mai avertizat Soumya Swaminathan.

OMS avertizează că decesele la nivel mondial ar putea ajunge la două milioane înainte de utilizarea pe scară largă a vaccinului

Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează că decesele la nivel mondial ar putea atinge două milioane înainte de utilizarea pe scară largă a vaccinului.

Numărul global al deceselor cauzate de coronavirus ar putea atinge două milioane înainte ca un vaccin eficient să fie utilizat pe scară largă, avertizează Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Mike Ryan, directorul OMS pentru situaţii de urgenţă, a declarat că cifra ar putea fi chiar mai mare fără un efort internaţional comun.

Implementarea tuturor alternativelor precum testarea, monitorizarea, carantina, izolarea, distanţarea socială, purtarea măştilor şi spălarea mâinilor sunt o necesitate în lupta contra virusului.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Ce a pățit un bucureștean după ce a fost într-un bordel și a făcut amor...
FOTO. Larisa Iordache, imagini incendiare pe Instagram! Cum arată gimnasta, la 3 ani de la...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
EA a fost rivala Elenei Ceaușescu, pe care soția dictatorului o ura de moarte. Cum...
Situaţie îngrijorătoare pe şantierul Autostrăzii A3 Transilvania. Constructorul este, practic, inexistent
Un polițist a fost ucis de un cocoș. Pintenul de oțel i-a tăiat artera femurală
Ce a pățit un bucureștean după ce a fost într-un bordel și a făcut amor...
EXCLUSIV! Adina Buzatu și-a câștigat primii bani din spălat parbrize. Cum a reacționat tatăl său...
De ce femeile POSTEAZĂ sau trimit fotografii aproape NUD cu ele. Ce nu știu BĂRBAȚII
Mama Luizei Melencu și-a strigat durerea. A ajuns la capătul puterilor și a lăsat un...
ATENȚIE! Alimentele care nu se spală niciodată. Ce pățesc dacă intră în contact cu apa
Leacul pentru COVID-19 ar putea veni de la o banală plantă care creşte şi în...
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Familia care controlează una dintre cele mai mari tări şi bogate din lume. Ei au...
Cum se comportă Smiley cu Gina Pistol de când cei doi au dat vestea că...
Inchide