Focar de coronavirus la un penitenciar din România. 20 de deţinuţi au fost depistaţi cu COVID-19

Focar de coronavirus la un penitenciar din România. 20 de deţinuţi au fost depistaţi cu COVID-19
Publicat: 09/12/2020, 15:12
Actualizat: 09/12/2020, 16:37

Încă un focar de COVID-19 a fost depistat în România, de data asta la Penitenciarul Iaşi. 20 de deţinuţi s-au infectat cu noul coronavirus.

Conform reprezentanţilor din cadrul Penitenciarului Iaşi, 20 de deţinuţ au fost testaţi pozitiv pentru noul coronavirus.

„Vă informăm că 20 de persoane private de libertate custodiate de Penitenciarul Iaşi, în cadrul a două secţii de deţinere, au fost confirmate pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Acestea vor beneficia de tratamentul specific la Penitenciarul-Spital Constanța-Poarta Albă (unitate desemnată să asigure conduita terapeutică pentru cazurile ușoare de îmbolnăvire)”, se arată într-un comunicat de presă transmis de directorul Penitenciarului Iași, Marian-Pompiliu Dima.

Judeţul Iaşi are miercuri 328 de noi contaminări, dintr-un total de 22.611. Rata de infectare este de 2,46 la mia de locuitori.

„Administrația locului de deținere a procedat la informarea Direcției de Sănătate Publică Iași și implementează măsurile specifice de intervenție (intensificarea triajului epidemiologic al cadrelor, monitorizarea medicală permanentă a tuturor persoanelor custodiate, dezinfectarea spațiilor). Concomitent, se asigură suportul pentru efectuarea anchetei epidemiologice și se implementează recomandările structurii publice sus-menționate.

Subliniem că misiunile locului de deținere se desfășoară fără disfuncționalități, iar starea de spirit a deținuților este corespunzătoare. Unitatea asigură baza materială necesară prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2 și pune în aplicare metodologiile stabilite pentru gestionarea situațiilor asociate acestui context epidemiologic”, se mai arată în comunicat.

Focar de coronavirus în Penitenciarul Mioveni. 19 deținuți, testați pozitiv! Unde au fost transferați

Focar de coronavirus în Penitenciarul Mioveni, după ce 19 deținuți au fost testați pozitiv. Aceștia au fost transferați la Spitalul – Penitenciar Jilava, unde primesc îngrijirile specifice.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Argeș a început ancheta epidemiologică. De precizat că activitatea în închisoare nu a fost afectată, desfășurându-se în condiții normale.

Nicolae Duduianu, tatăl lui Emi Pian, a murit în Spitalul Penitenciarului Mioveni! Fostul lider interlop era cunoscut cu probleme de sănătate

Liderul interlop Nicolae Duduianu (77 ani), zis „Pian”, a murit, marți noapte, în Spitalul Penitenciarului Mioveni, ca urmare a unui atac de cord, au declarat, ÎN EXCLUSIVITATE PENTRU GÂNDUL.RO, surse din cadrul ANP (Administrația Națională a Penitenciarelor).

Nicolae Duduianu este tatăl lui Florin Mototolea, zis „Emi Pian”, înjunghiat mortal în această vară, în urma unui joc de barbut, care a avut loc într-un cazino clandestin din București.

Potrivit unor surse GÂNDUL.RO din cadrul ANP, decesul a avut loc în jurul orelor 22.00, după ce deținutul Nicolae Duduianu a suferit un stop cardiac.

Fostul lider al lumii interlope al anilor 1990 era cunoscut cu probleme de sănătate, motiv pentru care după moartea fiului său familia a încercat să-i ascundă faptul că Emi Pian a decedat lăsându-l să creadă că acesta a fost înjunghiat, dar nu a murit, ci se află în stare gravă.