Focar de COVID-19 la un cămin de bătrâni din Brăila. Aproape 70 de persoane au fost infectate

Redactor:
Ioana Tudorascu
Focar de COVID-19 la un cămin de bătrâni din Brăila. Aproape 70 de persoane au fost infectate
Focar de COVID-19 la un cămin de bătrâni din Brăila. Aproape 70 de persoane au fost infectate / Foto: Shutterstock, Caracter Ilustrativ

A fost descoperit un nou focar de COVID-19 la un cămin de bătrâni din municipiul Brăila. Nu mai puțin de 66 de persoane s-au infectat cu noul coronavirus: cinci în rândul personalului angajat şi 61 în rândul persoanelor vârstnice asistate, potrivit informaţiilor furnizate de subprefectul de Brăila, Simona Drăghincescu.

Focarul a fost depistat în cadrul căminului pentru persoane vârstnice „Sfinţii Petru şi Pavel”, unde sunt 73 de angajaţi şi 131 de beneficiari, scrie Agerpres.

În total sunt 66 de persoane infectate cu COVID-19 la Căminul Sfinţii Petru şi Pavel, dintre care cinci sunt angajaţi ai centrului şi restul sunt beneficiari ai căminului. Astăzi au venit 21 de probe pozitive din totalul de 66, restul venind în zilele anterioare. Mai sunt de venit rezultate la probele luate, pentru că au fost recoltate probe de la toţi angajaţii şi de la toţi beneficiarii. Sunt în lucru anchete epidemiologice şi este posibil ca numărul de persoane infectate să crească în zilele următoare, după ce vor veni toate rezultatele probelor. Focarul este monitorizat cu mare atenţie de Direcţia de Sănătate Publică şi de celelalte autorităţi publice implicate. Căminul a fost supus unei operaţiuni de dezinfecţie generală şi focarul este sub control în acest moment”, a declarat subprefectul Simona Drăghincescu.

Doar nouă persoane din cele infectate au fost internate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, restul fiind izolate în centru, sub supraveghere medicală

„La căminul de bătrâni, în cursul dinamicii testărilor care se fac periodic, s-au identificat, în cursul săptămânii trecute, câteva cazuri în rândul personalului din centru, ulterior s-au făcut testări şi la persoanele care au dezvoltat simptomatologie. S-a identificat focarul şi s-a făcut intervenţia în focar încă de la sfârşitul săptămânii trecute. Căminul nu este în carantină în momentul de faţă, întrucât în urma analizelor care s-au făcut şi a măsurilor luate acest focar este controlabil. Deocamdată avem confirmate, cu ultimele rezultate care au venit – cu precizarea că mai sunt 46 de probe în aşteptare – 61 de persoane instituţionalizate, în marea lor majoritate asimptomatice. Sunt unele şi cu forme uşoare, au prezentat tuse, febră. Din rândul personalului avem confirmate cinci persoane, deci în total avem confirmate 66 de persoane”, a declarat directorul DSP Brăila, Gabriel Ciochină.

Primul caz de la SCăminul pentru persoane vârstnice „Sfinţii Petru şi Pavel” a fost confirmat la o persoană care face parte din personalul auxiliar al centrului. Aceasta dorea să plece din țară, iar testul COVID a ieșit pozitiv.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Ce a pățit un bucureștean după ce a fost într-un bordel și a făcut amor...
FOTO, Loredana Groza, imagini total indecente! S-a filmat aproape goală complet la masaj
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
EA a fost rivala Elenei Ceaușescu, pe care soția dictatorului o ura de moarte. Cum...
COMENTARIU Lelia Munteanu. Cum s-a ajuns în Israel de la peste 9.000 la sub 1.000...
Ursula von der Leyen: Livrarea potenţialelor vaccinuri COVID-19 către ţările UE ar putea începe în...
Ce a pățit un bucureștean după ce a fost într-un bordel și a făcut amor...
A MURIT! Este vorba despre o vedeta din trustul PRO TV
De ce femeile POSTEAZĂ sau trimit fotografii aproape NUD cu ele. Ce nu știu BĂRBAȚII
Mama Luizei Melencu și-a strigat durerea. A ajuns la capătul puterilor și a lăsat un...
Anunț pentru toți românii de la bloc cu centrale termice de apartament. Cum faci economie...
Moşii de Toamnă 2020 sau Sâmbăta Morţilor: Ce este bine să dai de pomană în...
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Care este meseria pe care o distruge noua invenţie a lui Bill Gates. Zeci de...
Andreea Bălan şi Tiberiu Argint, într-o nouă poveste de iubire. Unde s-au afişat cei doi
Inchide