GÂNDUL LIVE. Alina Stancovici, managerul Spitalului Județean Reșița, după apariția imaginilor șocante din unitatea sanitară: „Este o realitate amară, care nu poate fi ascunsă / Clădirea este veche de 60 de ani”

GÂNDUL LIVE. Alina Stancovici, managerul Spitalului Județean Reșița, după apariția imaginilor șocante din unitatea sanitară: „Este o realitate amară, care nu poate fi ascunsă / Clădirea este veche de 60 de ani”
GÂNDUL LIVE. Alina Stancovici, managerul Spitalului Județean Reșița, după apariția imaginilor șocante din unitatea sanitară: „Este o realitate amară, care nu poate fi ascunsă / Clădirea este veche de 60 de ani”
Publicat: 02/12/2020, 11:56
Actualizat: 02/12/2020, 13:49

Alina Stancovici, managerul Spitalului Județean Resita, a reacționat, în direct la GÂNDUL LIVE, după apariția imaginilor șocante din spital, cu pacienții ținuți în condiții degradante. Aceasta spune că „e o realitate amară, care nu poate fi ascunsă” și vine cu unele precizări.

„Da. Este o realitate amară, care nu poate fi ascunsă. Sunt din spital, într-adevăr, e vorba de secția Pneumologie.

Trebuie făcute obligatoriu precizări: Secția e veche, nu s-au mai făcut investiții de zeci de ani, nu mai putem vorbi de circuite conforme. Tocmai pentru că arhitectura clădirii nu permite circuite, pentru că punem în pericol viața pacienților, am solicitat construcția unui spital modular.

„Am văzut imaginile, le știu…”

Întreaga clădire adăpostește pacienți COVID. Secția de pneumologie, înainte de revenirea mea ca manager, a fost lărgită la capacitate maximă. Din fiecare colțișor s-a amenajat un loc.

În această secție au venit pacienți cu diverse patologii, trebuie spus în egală măsură că personalul medical e foarte puțin, avem posturi libere, avem medici care sunt bolnavi. Pe pneumologie lucrăm cu 3 medici, pe infecțioase cu 2 medici.

„Am cerut construcția unui spital modular”

Am văzut imaginile, le știu, am fost acolo cu primarul, președintele CJ, colegii dvs din presă. Spitalul Județean e unul cu datorii istorice, conturi blocate. Existe și aspecte bune, dar și deficitare. Aceste imagini sunt din SJU Reșița, v-am spus cu sinceritate.

O clădire veche de 60 de ani cu 100 de pacienți Covid nu poate fi reabilitată într-un termen foarte scurt. Tocmai de aceea am solicitat construcția unui spital modular. Clădirea a funcționat la capacitate maximă. Nu se pot face nici măcar cosmetizări. Au fost cumpărate câteva saltele, au fost făcute anumite amenajări…

„Clădirea e din 1957, în continuă degradare!”

Am făcut precizarea că într-o clădire veche din 1957, degradată avansat, nu putem să vorbim de condiții hoteliere, de calitatea actului medical, într-o clădire insalubră.

E o clădire la care va trebui să renunțăm. În câteva săptămâni, de când am venit eu, am solicitat construcția unui spital modular.

Explicați-mi cum pot eu să reabilitez o clădire veche de 60 de ani? Problema e că acești pacienți, care vin cu alte afecțiuni, ar trebui îngrijiți pe secții de specialitate. Nu am ales noi să devenim spital COVID! E o problemă a întregului sistem sanitar. Pozele demonstrează neputința sistemului. A fost rândul Reșiței. Sunt convinsă că tot sistemul sanitar se confruntă cu asemenea probleme. Sunt lucruri care ar trebui să dea de gândit tuturor, inclusiv autorităților.”, a declarat Alina Stancovici la GÂNDUL LIVE.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Job-ul din România plătit cu 5.000 de lei/lună, pentru care ai nevoie 'decât' de 8...
FOTO. Imagini incendiare cu actrița care l-a refuzat pe fotbalist! Cum arată femeia
DJ Lalla s-a cazat în Mamaia la un prieten pe care îl cunoscuse pe TikTok...
Cum face amor, la 85 de ani, Jane Fonda: 'Îmi pun picioarele după...'
"Tati, m-a luat de gât, mi-a dat două palme. Am crezut că o să mor"....
Dusterul pe care românii nu l-au putut cumpăra se vinde pe AUTOVIT. Cât costă cea...
Un matematician celebru spune că lumea riscă să fie anihilată din cauza a cinci oameni
Profesorii vor primi bani în plus! Când intră suma pe card şi la ce pot...
Două mașini de Poliție sunt implicate într-un accident rutier. Una a ajuns în șanț
Biden, despre blocajul guvernamental care ar putea arunca America în haos: ,,mingea este la republicanii...
Oana Zăvoranu, jefuită de soț de 2 milioane €! Ce calvar a îndurat Oana Zăvoranu...
APARE pe cer VINERI, 29 septembrie! Cum să vezi CEA MAI MARE Lună din 2023
Cutremur total! Gabriela FIREA a anunțat: ȊL PĂRĂSESC
Scandalul 2 Mai - Breaking News. S-a aflat abia acum adevărul
Ultimul mesaj al Laurei Roșca (DJ Lalla), înainte să fie găsită fără suflare pe o...
BANCUL ZILEI. Două tipe foarte frumoase discută în club: Dragă de când s-a cuplat cu...
Fanii Vacanta Mare sunt distrusi! Costel a murit… ce declaratii tulburatoare au fost spuse