GÂNDUL LIVE. Cezar Ionașcu, consultantul de imagine care îi îndeamnă pe români să își dea masca jos: Demersurile mele nu sunt împotriva sistemului! Am dat oamenilor lumină în întuneric – VIDEO

GÂNDUL LIVE. Cezar Ionașcu, consultantul de imagine care îi îndeamnă pe români să își dea masca jos: Demersurile mele nu sunt împotriva sistemului! Am dat oamenilor lumină în întuneric - VIDEO
Cezar Ionașcu, consultantul de imagine care îi îndeamnă pe români să își dea masca jos: Demersurile mele nu sunt împotriva sistemului! În Piața Obor nu a fost instigare, eu am vorbit cu un prieten
Publicat: 30/06/2020, 12:50
Actualizat: 30/06/2020, 15:34

Consultatul de imagine care a fost filmat în timp ce striga în urmă cu două săptămâni în Piața Obor „Dă-ți masca jos!” și care promovează pe rețelele de socializare un videoclip cu același îndemn explică în cadrul emisiunii GÂNDUL LIVE de ce face aceste demersuri în plină pandemie de coronavirus în România și în întreaga lume.  

„E subiectul zilei – această nenorocire care ne pândește la 360 de grade și despre care nimeni nu aduce vești bune. Demersurile mele nu sunt nici împotriva sistemului, ca să începem cu un disclaimer absolut, nici împotriva legilor, sunt pur și simplu.

Ceea ce am desfășurat în Piața Obor ca acțiune este o chemare la liber arbitru. Avem predestinări în viața asta și avem liber arbitru. Deci avem dreptul să decidem pentru noi în baza educației. Doar că educația ar trebui să fie mai mult decât unilateralizată cum e la noi. Ar trebui să fie mult, mult diferențiată între tot felul de aspecte. Educație nu înseamnă știrile care curg către noi.

Acolo (n.r. videoclipul din Piața Obor) a pus cineva titlul de instigare. Nu e instigare. Am întrebat un prieten dacă poate respira și el a răspuns negativ. Instigare se referă la un public larg. Eu am vorbit cu un prieten. Obiectul activ al infracțiunii nu există. Dar nu este vorba despre asta. Vorbesc despre speranță”, susține Cezar Ionașcu la GÂNDUL LIVE.

Renunțarea la mască și „împuternicirea”

„În 70 de Românie în tristețe, apăsarea cu bocancul pe ceafă, decimarea populației la nivel psihic s-a întâmplat zi de zi, pe toate canalele, omul care aduce speranța – eu zilele acestea, am fost înjurat cum n-a fost înjurat nimeni vreodată. Personal, pot rezista, sunt foarte bătătorit. Dar din public, oamenii, dându-le speranță, lumină, am dat oamenilor lumină în întuneric, oamenii s-au repezit asupra familiei mele, ceea ce nu mai este în regulă, pentru că oamenii uită că pe cât suntem fi de buni, pe atât putem fi și de răi. Repet, educația este cheia acestei acțiuni. Pur și simlu: vreau să deschid ochii oamenilor.

O secvență a unei boli, de orice gen, acest virus sau orice altfel de virus, nici nu vreau să îi pronunț numele că i-aș da putere, vine în secunda în care noi suntem slabi, pe un fundal de slăbiciune. Împuternicirea trupească, sufletească, morală, sunt cheile, ecuațiile câștigătoare, pentru supraviețuire și abundență. Nu este filozofie ceea ce spun, ci ceva foarte pragmatic. Pe foarte mulți, și așa loviți – criză, 1992, 2006, 2008, vin din consultanța financiară și le-am văzut pe toate, toate aceste lucruri care se întâmplă în jurul nostru și care sunt toxice, nocive mental, moral…

Instig la liber arbitru. Aparține fiecăruia. (…) Nu am o agendă ascunsă. Nu am alte intenții. Pur și simplu mi-a ieșit din inimă. Ceea ce este cutremurător este căaceeași masă de oameni care s-au bucurat atunci când am făcut un filmuleț despre Mega Image și am spus să se facă cantine în magazine au jubilat. În secunda în care am spus să aleagă cu liberul arbitru personal, care este proprietate personală, ecuația câștigătoare pentru viața lor, toată lumea a hulit. E aceeași populație. Populația trebuie înălțată în secunda de față. Nu trebuie coborâtă în întuneric și mai mult prin tot felul de știri sau tot felul de unilateralități”, mai susține acesta.

Cristian China-Birta: Cezar Ionașcu este o mare dezamăgire pentru mine!

Antreprenorul Cristian China-Birta, cunoscut pe rețele de socializare drept Chinezu, disuctă în cadrul emisiunii GÂNDUL LIVE despre campania lansată de Cezar Ionașcu  precizând că este „un oportunist” care ar urma să intre în politică.

„Trebuie analizat dacă s-a întâlcat legea sau nu. Noi nu putem știi. Măi Cezar, tu nu ești bărbat până la capăt. Tu faci programe pentru bărbați și când Emma te întreabă dacă tu crezi sau nu în COVID, tu o dai cu alte lucruri, găsite pe Google. Dacă ești bărbat, zici clar: Bă, eu nu cred în COVID-ul ăsta, d-o-n m*** ei de mască și mergem înainte!

Am discutat cu fiica mea de 15 ani despre ăștia (n.r. care promovează nepurtarea măști și nu cred în coronavirus) și am luat-o pe argumente. Am discutat două ore despre fake news-urile pe care le-a văzut ea. Discutăm, comunicăm. Sunt de acord, trebuie să discutăm.

Dar discuția bărbătească e una iar cea șerpuită e alta. Fii bărbat și asumă-ți lucruri! Asta fac bărbații adevărați. Și eu de la becul ăsta de 40 de wați dau lumină spre Cezar. Fii bărbat! Luminează-te! Îmbărbătează-te! Deschide chakrele! Așa putem face toți.

Este un oportunist. Eu îți dau în scris că Cezar în curând intră în politică. El asta pregătește. Zice că ia lumină de zici că lucrează la o firmă de distribuție. Orice lider populist, că el pe treaba asta merge…”, declară antreprenorul la GÂNDUL LIVE.

Reacția autorităților

„Urmare a apariției în spațiul public a unor videoclipuri prin care se îndeamnă la nepurtarea măștii de protecție facem următoarele precizări:

Potrivit Legii nr. 55/2020 și H.G. nr.476/2020, cu referire la prevederile ordinului comun al ministrului sănătăţii şi ministrului afacerilor interne, în spaţiile publice închise, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie.Nerespectarea acestei măsuri se sancționează cu amendă cuprinsă între 500 lei – 2.500 lei.

De asemenea potrivit actelor normative menționate, organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in sunt permise numai dacă ocupanţii unui autovehicul sunt membrii aceleaşi familii, iar organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 500 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanţă de minimum 2 metri unul faţă de celălalt, precum şi cu purtarea măştii de protecţie. Această contravenție se sancționează cu amendă de la 3.000 lei – 15.000 lei.

De menționat că persoanele care săvârșesc contravențiile amintite au posibilitatea de a achita, în termen de cel mult 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, jumătate din cuantumul amenzii aplicate de agentul constatator”, transmit autoritățile.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
FOTO. Cum mai arată Diana Gureșoaie, „Strâmba lui Dodel”. Fosta iubită a lui Cristi Tănase...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
VIDEO Un consilier PNL a uitat să închidă camera în timpul unei ședințe pe Zoom...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Oana Radu, acuzații dure la adresa fostului soț: ,,Mi-a spus că ne bate pe amândouă”....
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Șoferii care circulă prea încet, „vânați” cu drona - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Ora de vară. În ce an a fost introdusă pentru prima oară în România și...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Viteză fără precedent! O universitate a creat Internetul de 4,5 milioane de ori mai rapid