PANDEMIE. În plină criză sanitară, un consultant de vânzări îi îndeamnă pe români să nu mai poarte mască: „Soluţia nu e să te protejezi, ci să te împuterniceşti” – VIDEO

PANDEMIE. În plină criză sanitară, un consultant de vânzări îi îndeamnă pe români să nu mai poarte mască: „Soluţia nu e să te protejezi, ci să te împuterniceşti” – VIDEO
În plină criză sanitară, un consultant de vâzări îi îndeamnă pe români să nu mai poarte mască: „Soluţia nu e să te protejezi, ci să te împuterniceşti” / Sursă FOTO: Pixabay - caracter ilustrativ

Un consultant de imagine pentru bărbați îi îndeamnă pe români, într-un videoclip, să nu mai poate măști de protecție, deși România încă este lovită puternic de coronavirus, numai în ultimele 24 de ore fiind confirmate alte 269 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.

Cezar Ionașcu, care este și autor al ghidului „Manual de utilizare a sorţii sau viaţa post-pandemie”, potrivit profilului său de Linkedin, a publicat un videoclip în care îndeamnă pe români să renunţe la purtarea măștilor de protecţie împotriva coronavirusului.

De asemenea, acesta susține la sfârșitul videeoclipului că „soluţia împotriva noului virus nu este „să te protejezi, ci să te împuterniceşti”.

În videoclipul promovot de consultantul de imagine apar și diferite persoane care susțin: „Sunt un erou şi fără mască!”, „Pot să respir liber”, „Vreau să comunic”, „Sunt în siguranţă în această lume”.

Bărbatul a publicat și în urmă cu două săptămâni un filmuleţ în care îi încuraja pe oamenii dintr-o piaţă aglomerată să-şi dea măştile jos, cu mesajul „Sus inimile“.

Reacție promptă: Chiar nu-l arestează nimeni pe băiatul ăsta? Am sunat și la Poliție și la DSP

Jurnalistul Matei M. Bărbulescu a scris pe pagina sa de Facebook că a înştiinţat poliţia şi DSP-ul în legătură cu instigările bărbatului la a nu respecta măsurile impuse de autorităţi în vreme de pandemie.

„Chiar nu-l arestează/amendează nimeni pe băiatul ăsta Cezar Ionaşcu? Acum câteva săptămâni am sunat şi la poliţie şi la DSP Bucureşti din cauza unui clip cu zeci de mii de vizualizări, culmea mai cretin decât ăsta, în care eram încurajaţi să «dăm măştile jos» şi să «sus inimile». Evident că autorităţile nu au făcut nimic. Acum cică «soluţia nu e să te protejezi», ci «să te împuterniceşti», whatever that means. De asta se uită oamenii în autobuz urât la mine şi mă iau la înjurături când îi rog politicos să poarte masca corect. Da’ de fapt io sunt fraier că nu m-am împuternicit împotriva covidului. Măcar de acum ştiu şi o să mă împuternicesc împotriva bolilor de inimă, cancerului, îmbătrânirii, hehehe, ce viaţă o să duc”, a transmis jurnalistul.

Îndemnul autorităților: Informați-vă doar din canalele media oficiale!

O sursă de informare corectă, nealimentată de panică poate ajuta populația României să fie vigilentă în felul în care accesează, asimilează și distribuie rafalele de știri prezentate în media. Informați-vă doar din canalele media oficiale și verificați informațiile de fiecare dată.

Până astăzi, 29 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 26.582 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 18.912 au fost declarate vindecate și externate.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 269 noi cazuri de îmbolnăvire.

 

Inchide