• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

GÂNDUL LIVE. Emanuel Ungureanu, deputat USR: „Se fac bani mulți în această criză” / „Ministerul Sănătății nu are coordonare de trei luni”

Emanuel Ungureanu, deputat USR, a declarat, la GÂNDUL LIVE, că Ministerul Sănătății se află într-o profundă criză de coordonare, de trei luni, încă de la apariția primelor informații despre valul epidemiei de coronavirus.

„I-am cerut demisia lui Costache. A blocat orice alocare bugetară pentru ca spitalele să cumpere echipamente de protecție. Domnul Costache nu a făcut față acestor vremuri și toate aceste achiziții suspecte s-au făcut sub această tăcere. E destul de neclar cum lucrează Unifarm. Am luat legătura cu un furnizor care poate aduce 100.000 de măști speciale, dar este blocat de Unifarm, cu toate că poate să aducă un preț sub cel pe care îl poate obține această structură care spune că ne salvează în criză. Sunt oameni care vin cu foarte mici prețuri și vor să aducă materiale pe piață și statul român preferă firme de apartament.

Nu am informații că dl. Costache ar fi implicat în povestea asta cu măștile. Se fac bani uriași în această criză. MS nu a oferit sume de bani directe, ca spitalele să obțină de pe piața cu prețuri corecte, competitive, achiziționarea urgentă de combinezoane. Covidul este în spitalele noastre deja.

MS nu a avut coordonare în ultimele trei luni. Nu a avut limpezime. Domnul Orban a fost nemulțumit de domnul Costache. Eu sunt vicepreședinte în Comisia de Sănătate și am întrebat de ce nu au spitalele echipamente. La Cluj au ajuns 2.000 de echipamente la spitalul de boli infecțioase care trebuie să susțină toată activitatea antiCovid pe toată Transilvania. Dacă managerul nu se descurca, cu idei, furnizori, societatea civilă, să nu existe prețuri exorbitante, a apelat la magazine din țară, donații, nici minimul nu era deloc”, a declarat Ungureanu la GÂNDUL LIVE.

Inchide