GÂNDUL LIVE. Reguli noi de distanțare socială în aeroport. Valentin Iordache: Pasagerii nu mai stau foarte depărtați unii de alții, dar nici unul în sufletul celuilalt

Publicat: 12/05/2020, 17:48
Actualizat: 12/05/2020, 19:00

Persoanele care nu poartă mască nu vor intra în terminalul aeroportului, a declarat Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale Aeroporturi București, care a detaliat, la Gândul Live, noile măsuri care vor fi aplicate de instituție începând din data de 15 mai.

Intrarea în aeroport, check-in-ul, controlul de securitate, comportamentul în zona de îmbarcare sunt supuse unor noi reguli, din momentul ieșirii din starea de urgență. Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB) le-a detaliat pe cele mai importante, într-o intervenție la Gândul Live.

Regulile de aplicat după declararea stării de alertă se regăsesc și în proiectul de lege adoptat de Guvern luni și aflat în dezbaterea Parlamentului, în regim de urgență. Președintele Klaus Iohannis a detaliat, marți, măsurile din această primă etapă a relaxării restricțiilor de circulație din starea de urgență. „Epidemia Covid 19 e încă între noi. Nu este momentul să ne relaxăm prea mult. Ne apropiem foarte rapid de numărul de 1.000 de victime, în continuare avem zilnic sute de cazuri. Se apropie data administrativă de 15 mai când vom intra în starea de alertă”, a declarat marți șeful statului.

„Distanțarea fizică va fi obligatorie de un metru, nu doi metri cum avem acum”

„Avem și noi termometre, doar de măsurarea temperaturii pasagerilor, aceia care vor intra în aeroport, se vor ocupa colegii de la DSU, cu ajutorul nostru, dar responsabilitatea le revine dumnealor. „Nu sunt foarte multe modificări aparent, dar sunt. Cea mai importantă e obligativitatea purtării măștii în terminal. Înainte de a ajunge în terminal, aceasta este a doua modificare importantă, se trece prin niște corturi unde se face un triaj al pasagerilor. Aici se măsoară și temperatura și de aici accesul în terminal, în zona de check-in, se face controlat”, a explicat Valentin Iordache.

„Distanțarea fizică va fi obligatorie de un metru, nu doi metri cum avem acum. Această distanțare permite și un confort al pasagerilor, nu mai stau foarte depărtați unii de alții, dar nu stau nici unul în sufletul celuilalt, iar această distanțare e sprijinită de noi și prin amplasarea unor autocolante, și prin niște labirinturi, și alte măsuri, inclusiv prin personal din aeroport, și nu numai, și personal de ordine publică, inclusiv de la jandarmi, care va supraveghea zona de terminal”, a explicat Valentin Iordache.

„Persoanele care nu poartă mască nu vor intra în terminalul aeroportului. Dacă la nivel european se vor institui alte măsuri – noi încercăm să fim cu un pas înainte, pentru că nu putem să aflăm de măsuri joi noapte și vineri să deschidem traficul – unitare pentru toate aeroporturile din Europa, și până la urmă în lume va fi undeva pe aproape, ei bine, atunci vom aplica acele măsuri”, a precizat Valentin Iordache.

„La ghișeul de frontieră vor merge serii de 50 de pasageri”

„În terminalul de pasageri nu vor intra decât pasagerii care vor călători. Altfel, aceștia trebuie să treacă prin acele corturi de triaj și tot acolo vor mai avea acces motivat și alte persoane pentru situații specificate, de exemplu să ajungă la un ghișeu de check-in să-și cumpere un bilet de avion”, a explicat

Potrivit purtătorului de cuvânt al CNAB, la ghișeul de frontieră vor merge serii de 50 de pasageri. La controalele de securitate, la intrări, la ieșiri, se va păstra distanța de un metru. În zona de îmbarcare se va păstra un scaun liber între doi pasageri, iar porțile de îmbarcare vor fi folosite una da, una nu, pentru ca pasagerii să aibă loc suficient să se distanțeze. Și în autobuzele spre avion este obligatorie purtarea măștii, iar încărcarea vehiculului va fi la jumătatea capacității.

În ceea ce privește măsurile de igienă, reprezentantul CNAB a precizat că se fac minim 10 serii de dezinfecție pe fluxurile de pasageri în fiecare zi și se vor pune la dispoziția pasagerilor substanțe dezinfectante.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Este INTERZIS în România. Te arestează imediat. Legea care te bagă la închisoare
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”