GÂNDUL LIVE. Revolta lui Codin Maticiuc: „Pe cine punem în loc dacă schimbăm politicienii? Hai să facem noi în privat ceva!”

Publicat: 17/11/2020, 13:01
Actualizat: 17/11/2020, 13:56

Antreprenorul Codin Maticiuc a declarat, la GÂNDUL LIVE, că nu mai are nicio speranță în capacitatea guvernanților de a schimba sistemul sanitar și singura șansă (ultima!) ar fi intervențiile din mediul privat. Maticiuc renovează din propriul buzunar o secție de la Spitalul Fundeni și a vorbit inclusiv despre dificultățile întâmpinate în acest demers lăudabil.

Am terminat-o cu Covid-ul, am făcut testul, sunt negativ. Există probleme mari în lege, se bat cap în cap. Am ieșit negativ, deși după 10 zile eram negativ, 90 de zile de acum nu mai are niciun efect pentru ei dacă eu sunt declarat pozitiv. Nu l-ar lua în considerare, deoarece am anticorpii la nivel ridicat.

90 de zile nu sunt carantinabil. Ies pozitiv, merg pe stradă. Plec în Spania, să filmez, apoi vin și stau 14 zile în carantină. Am vorbit cu oameni de la DSP, care sunt foarte amabili. Mi-au zis că știu de partea ilogică a legii, gândește-te că avem doctori care se vindecă de Covid și cum ajung la spital sunt declarați de un pacient contact direct și trebuie să îi băgăm în carantină. Sunt băgați pe legea cealaltă cu contactul direct. Cum funcționează treaba asta? Eu îmi fac testul săptămânal. Eu am anticorpi.

„Nu fac pentru stat, ci pentru mine” / „Acolo pot ajunge eu, familia mea, tu…”

Este o picătură într-un ocean ce facem noi. Poate cinci-zece generații care vor face în sistem privat vor reuși să salveze această țară. Altă soluție nu văd. Nu fac pentru stat, ci pentru mine. Când renovez spitale publice, renovez unde pot ajunge eu, familia mea, tu, oricine.

Data trecută la Colectiv guvernul și-a dat demisia, Ponta, acum nu mai există sistemul de asumare. Dar nu știu, jur, nu am nicio soluție. Spitalele vechi vor cădea la primul cutremur.

200.000 euro pentru renovarea unei secții de la Fundeni

Eu renovez efectiv spitalul Fundeni, o secție de la etajul 7, îl renovez din septembrie, dar activ lucrez de anul ăsta. Eu am fost cu acest proiect la trei manageri generali. Eu o să fiu mai cunoscut pe acolo decât managerii…Băiatul care renovează de ani de zile. Eu nu am fost la Piatra Neamț, nu vreau să-l scot pe acest Arsene, pe mine mă costă 200.000 de euro renovarea unei secții, cu o baie, pereți, gaze, oxigen, rampe etc. Fără să refac aerul centralizat, care era cel mai scump. Eu s-ar putea să vă spun că am reușit să bag 20 milioane în Fundeni și să ardă tot mai încolo…

Când te apuci de ceva… Vezi nervul. Nu este imposibil să se fi băgat 21 milioane euro într-un spital… Nu am ce să zic. Care e soluția? Codin, propune niște chestii. În afară de niște legi idioate, prostii, despre care și ei spun că sunt proști tare, nu știu cum poți să faci treabă în România.

„Nu există soluție”

Acum este la putere PNL, mă rog. Nu mai zic nici asta. Au luat mai multe primării cu USR, că îl au pe Iohannis, că vor câștiga alegerile… PNL PSD USR sunt aceeași chestie, dar dacă totuși mâine… Nu are cine să vină. Nu am nicio soluție. Vin următorii. Spune-mi tu, te rog… Care sunt salariile lor? Ale lui Orban? Tătaru?

Primarul de la Sector are 2.000 de euro salariu… Dacă toată lumea ar fi plătită conform funcției sale. Managerul general de la Fundeni ar trebui să aibă 10.000-15.000 euro salariu. Să țină cu dinții de ei…așa. Orice ban de la stat nu îl mai miști de acolo.

Ideea e că oricum vorbim de chestia asta, dar nu am nicio soluție. Nu există soluție. Nu există. Mâine vrem să schimbăm. Pe cine pune mâine cap-coadă ca să schimbe din rădăcini? Eu nu cred în nimeni. Ziceți voi. Atunci despre ce vorbim? Poate facem noi în privat ceva.

Eu cred în treaba asta, eu am mai spus… Să ne ferească Dumnezeu de momentul în care vor pleca hoții de la putere și vor veni proștii. O să fie groasă!”, a declarat Codin Maticiuc la GÂNDUL LIVE.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor avea închis
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Noul Renault Captur, disponibil în România. SUV-ul de oraș bate DUSTER?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
”Fratele meu s-a stins din viață la 34 de ani, din cauza depresiei” Drama care...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Astronomii au detectat un semnal ciudat de la o galaxie din apropiere