GÂNDUL LIVE. Sorin Câmpeanu a făcut anunțul! „Vom lua o decizie majoră în 15 ianuarie / Ne dorim ca școala să revină în format clasic în Semestrul II, care începe în 8 februarie”

Publicat: 05/01/2021, 13:41
Actualizat: 05/01/2021, 14:32

Sorin Câmpeanu, ministrul Educației, a declarat, în direct la GÂNDUL LIVE, că se dorește ca școala să revină în format clasic în Semestrul II, din 8 februarie, dar o decizie categorică va fi luată în jurul datei de 15 ianuarie 2021.

„Reiau declarația pe care o doresc a fi cât mai clară: Ne dorim redeschiderea cât mai grabnică în format clasic al școlii. Decizia trebuie luată pe baza unei analize responsabile. Începând cu 15 ianuarie, vom analiza rezultatele cu privire la rata de infectare în urma vacanței de iarnă.

Starea de sănătate a copiilor, elevilor, studenților, profesorilor este prioritată.

Tot atunci vom avea rezultatul analizelor în toate școlile și universitățile cu privire la disponibilitatea pentru vaccinare. Cu cât se vaccinează mai multe cadre didactice, cu atât reducem riscul transmiterii.

O decizie importantă în 15 ianuarie!

Sunt elementele esențiale pe baza cărora după 15 ianuarie vom lua o decizie cu privire la deschiderea școlilor din România în semestrul II.

Ne dorim ca școala să revină în format clasic în SEMESTRUL II. Recuperările se pot face dacă vom fi capabil să redeschidem școlile în format clasic. În orice variantă, examenele naționale vor trebui să se deruleze.

În afară de evoluția epidemiologică, rata de infectare (în opinia mea din păcate cred că va crește), al doilea parametru este evoluția campaniei de vaccinare – 15 ianuarie, ora 16.00.

Măsurile pe care le vor adopta și alte state – vedeți că unele țări au redeschis școlile și acum le-au închis.

„Ne dorim să începem școala în format clasic”

Am cerut o analiză cu termen 11 ianuarie pentru estimarea elevilor aflați în situații de risc din cauza învățării online. Alți doi parametri care vor atârna greu în decizia din ultima decadă a lunii ianuarie. Știind că semestrul II trebuie să înceapă în data de 8 februarie. Ne dorim să începem școala în format clasic, dar nu putem risca sănătatea tuturor celor implicați.

Sunteți într-una din situațiile cele mai sensibile. Cel mai greu este să îți imaginezi cum se face școala online la clasa zero sau cele primare.

„Există o reticență care va fi învinsă prin acțiuni”

Există un studiu, nu comentez cât este de acoperitor, tocmai de asta am cerut o situație oficială cu privire la disponibilitate de vaccinare a cadrelor din învățământ în România. Termen: 15 ianuarie, ora 16.00.

Am rugat să afișeze pe site-urile proprii linkul spre informații despre campania de vaccinare. Suntem cu toții în egală măsură curioși, dar și optimiști cu privire la acest studiu. Există o reticență care va fi învinsă prin acțiuni… Fac apel la rectorii facultăților de medicină să țină webinarii unde vor oferi informații prin prisma profesioniștilor. Vom face tot ceea ce depinde de noi pentru a promova necesitatea vaccinării. Cu speranța că rezultatul va fi ceva mai optimist decât cel al studiului celor de la Spiru Haret.

Despre cazul Cumpănașu: „Abordarea nu este responsabilă, generează fractură între elevi și profesori”

Cu siguranță atât cât am văzut… Fără să neg importanța subiectului cu Alexandru Cumpănașu… Cred că începerea școlii este mai importantă. Poziția mea este foarte clară. Se pleacă de la realități existente în mod real, despre dificultățile de derulare a procesului de școlarizare online. Soluția poate fi însă doar într-o abordare responsabile, opusul acestor dezechilibre, generate de asemenea abordări. Aceste abordări pot face doar rău, generează o fractură între elevi și profesori, tocmai când avem nevoie de solidaritate, tocmai pentru a recupera pierderile suferite în perioada pandemiei, a școlii online.

Ceea ce se întâmplă acum pe TikTok este exact invers cu privire la abordarea responsabilă a problemelor din sistemul de educație.”, a declarat Sorin Câmpeanu la GÂNDUL LIVE.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ministrul Muncii a anunțat datele exacte la care vor fi virate pensiile pe luna mai
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Angajații români vor beneficia de trei noi tipuri de vouchere: Simona Bucura Oprescu „România e...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
S-a terminat pentru ILIESCU. S-a decis oficial azi, 26 aprilie. Breaking News
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cătălin Dobrescu ar fi vrut luni la rând să se împace cu Oana Radu: "După...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Test de cultură generală. Cum rămâne aprinsă torța Olimpică?