GÂNDUL LIVE. Sorin Câmpeanu a făcut anunțul! „Vom lua o decizie majoră în 15 ianuarie / Ne dorim ca școala să revină în format clasic în Semestrul II, care începe în 8 februarie”

Publicat: 05/01/2021, 13:41
Actualizat: 05/01/2021, 14:32

Sorin Câmpeanu, ministrul Educației, a declarat, în direct la GÂNDUL LIVE, că se dorește ca școala să revină în format clasic în Semestrul II, din 8 februarie, dar o decizie categorică va fi luată în jurul datei de 15 ianuarie 2021.

„Reiau declarația pe care o doresc a fi cât mai clară: Ne dorim redeschiderea cât mai grabnică în format clasic al școlii. Decizia trebuie luată pe baza unei analize responsabile. Începând cu 15 ianuarie, vom analiza rezultatele cu privire la rata de infectare în urma vacanței de iarnă.

Starea de sănătate a copiilor, elevilor, studenților, profesorilor este prioritată.

Tot atunci vom avea rezultatul analizelor în toate școlile și universitățile cu privire la disponibilitatea pentru vaccinare. Cu cât se vaccinează mai multe cadre didactice, cu atât reducem riscul transmiterii.

O decizie importantă în 15 ianuarie!

Sunt elementele esențiale pe baza cărora după 15 ianuarie vom lua o decizie cu privire la deschiderea școlilor din România în semestrul II.

Ne dorim ca școala să revină în format clasic în SEMESTRUL II. Recuperările se pot face dacă vom fi capabil să redeschidem școlile în format clasic. În orice variantă, examenele naționale vor trebui să se deruleze.

În afară de evoluția epidemiologică, rata de infectare (în opinia mea din păcate cred că va crește), al doilea parametru este evoluția campaniei de vaccinare – 15 ianuarie, ora 16.00.

Măsurile pe care le vor adopta și alte state – vedeți că unele țări au redeschis școlile și acum le-au închis.

„Ne dorim să începem școala în format clasic”

Am cerut o analiză cu termen 11 ianuarie pentru estimarea elevilor aflați în situații de risc din cauza învățării online. Alți doi parametri care vor atârna greu în decizia din ultima decadă a lunii ianuarie. Știind că semestrul II trebuie să înceapă în data de 8 februarie. Ne dorim să începem școala în format clasic, dar nu putem risca sănătatea tuturor celor implicați.

Sunteți într-una din situațiile cele mai sensibile. Cel mai greu este să îți imaginezi cum se face școala online la clasa zero sau cele primare.

„Există o reticență care va fi învinsă prin acțiuni”

Există un studiu, nu comentez cât este de acoperitor, tocmai de asta am cerut o situație oficială cu privire la disponibilitate de vaccinare a cadrelor din învățământ în România. Termen: 15 ianuarie, ora 16.00.

Am rugat să afișeze pe site-urile proprii linkul spre informații despre campania de vaccinare. Suntem cu toții în egală măsură curioși, dar și optimiști cu privire la acest studiu. Există o reticență care va fi învinsă prin acțiuni… Fac apel la rectorii facultăților de medicină să țină webinarii unde vor oferi informații prin prisma profesioniștilor. Vom face tot ceea ce depinde de noi pentru a promova necesitatea vaccinării. Cu speranța că rezultatul va fi ceva mai optimist decât cel al studiului celor de la Spiru Haret.

Despre cazul Cumpănașu: „Abordarea nu este responsabilă, generează fractură între elevi și profesori”

Cu siguranță atât cât am văzut… Fără să neg importanța subiectului cu Alexandru Cumpănașu… Cred că începerea școlii este mai importantă. Poziția mea este foarte clară. Se pleacă de la realități existente în mod real, despre dificultățile de derulare a procesului de școlarizare online. Soluția poate fi însă doar într-o abordare responsabile, opusul acestor dezechilibre, generate de asemenea abordări. Aceste abordări pot face doar rău, generează o fractură între elevi și profesori, tocmai când avem nevoie de solidaritate, tocmai pentru a recupera pierderile suferite în perioada pandemiei, a școlii online.

Ceea ce se întâmplă acum pe TikTok este exact invers cu privire la abordarea responsabilă a problemelor din sistemul de educație.”, a declarat Sorin Câmpeanu la GÂNDUL LIVE.

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
EXCLUSIV. A aflat cine e amanta lui Reghe! Prodanca a făcut mare scandal. Poliția a...
FOTO. Cât de mult a slăbit Oana Roman! Acum vrea să apeleze la operații estetice...
Ce se întâmplă dacă iei antiinflamatoare prea des. Ai putea ajunge să ai nevoie de...
O mai știi pe Irina de la A.S.I.A? Uite cum arată la 42 de ani,...
Motivul pentru care Ilie Năstase o sfătuiește pe Simona Halep să nu rateze Wimbledonul |...
Alimentul oltenesc după care nemții sunt înnebuniți. Producția ia imediat drumul Germaniei, românii nu apucă...
Incendiu la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi. Bilanţ: 31 persoane evacuate VIDEO
BANCUL ZILEI – Amor nebun cu vecina, din răzbunare!
Un spion chinez a fugit în SUA și ar fi divulgat date despre originea COVID....
EXCLUSIV. A aflat cine e amanta lui Reghe! Prodanca a făcut mare scandal. Poliția a...
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat
Adresa de domiciliu ar putea dispărea de pe buletinele românilor. Explicația dată de USR-PLUS
S-a dat lege! Sunt vizați toți pensionarii din țară. Ce se întâmplă cu pensiile
Vă amintiți de momentul „Basic Instinct”? S-a întâmplat din nou, în direct la TV, iar...
Vestea care cutremură lumea muzicii românești: Celebrul artist a murit la doar 49 de ani
România, lovitura SUPREMĂ pentru unguri! ȘOC TOTAL la Budapesta
Demisie șoc la PRO TV. O mare vedetă a renunțat
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Lacul din România care deţine 3 recorduri mondiale se redeschide vineri pentru scăldat. Apa lacului...