HAOS în Suceava: niciun centru de vaccinare anti-COVID nu poate fi deschis! Medicii refuză să lucreze fără o “indemnizație suplimentară”

Redactor:
Răzvan Scarlat
HAOS în Suceava: niciun centru de vaccinare anti-COVID nu poate fi deschis! Medicii refuză să lucreze fără o “indemnizație suplimentară”
HAOS în Suceava: niciun centru de vaccinare anti-COVID nu poate fi deschis! Medicii refuză să lucreze fără o “indemnizație suplimentară”

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, este disperat din cauză că niciun centru de vaccinare anti-COVID nu poate fi deschis în oraș, neexistând numărul suficient de cadre medicale, dispuse să imunizeze populația.

În speranța că situația se va rezolva în cele din urmă, Ioan Lungu a făcut apel către cadrele medicale, solicitându-le să se alăture campaniei de vaccinare. Edilul anunță că nu poate fi deschis nici măcar un singur punct de imunizare, din cauza faptului că nu există nici măcar un echipaj complet.

Noi am avut discuţii la DSP, ne-am adresat Colegiului Medicilor cu o adresă, am avut discuţii la Primărie cu preşedinta asociaţiei medicilor de familie, cu medici de familie.

Ne-ar trebui o structură de minim zece medici, 20 de asistenţi medicali şi zece registratori, dacă mergem pe un singur flux de vaccinare.

Din păcate, sunt doar trei medici doritori. Nu avem un echipaj complet să deschidem măcar un centru. Noi vrem să deschidem, în primă etapă, două centre, cum am discutat şi cu DSP, cel de la Colegiul Naţional ‘Ştefan cel Mare’ şi cel de la Şcoala nr 11 din cartierul Burdujeni”, a spus Ion Lungu, miercuri, în cadrul unei conferință de presă.

 

Banii pe care îi primesc cadrele medicale într-un centru de vaccinare

Primarul a dezvăluit și motivul pentru care niciun medic nu vrea să fie coordonator. De vină este faptul că nu se oferă indemnizație suplimentară, iar toate cadrele sunt plătite identic.

Din punctul lor de vedere, spuneau medicii de familie, medicul coordonator, care are cea mai mare responsabilitate la acest centru de vaccinare, ar trebui să aibă indemnizaţie suplimentară. Medicii sunt plătiţi cu 90 de lei pe oră, asistenţii medicali cu 45 de lei pe oră, iar registratorii cu 20 de lei pe oră”, a mai spus Ion Lungu.

Ion Lungu, primarul din Suceava: “Fac un apel de suflet la…”

În final, Ion Lungu a făcut un apel către cadrele medicale, atrăgându-le atenția că municipiul Suceava a avut cel mai mult de pătimit de la începutul pandemiei de COVID-19 și că acum este nevoie de ajutorul lor, mai ales că foarte mulți cetățeni și-au manifestat dorința să se vaccineze.

Fac un apel de suflet la cadrele medicale din municipiul Suceava, în primul rând la medicii din municipiul Suceava disponibili, fie că discutăm de medici de familie, medici pensionari, medici din policlinici private. Este până la urmă o chestiune de responsabilitate civică. Eu zic că nu avem voie să ratăm această etapă de vaccinare. Acum sunt aceste sincope cu aprovizionarea dozelor de vaccin, dar, aşa cum spune Guvernul, se va intra în normalitate cu această aprovizionare şi vor fi funcţionale toate aceste centre din municipiul Suceava.

Ca atare, avem nevoie de cadre medicale, în special de medici. Primăria municipiul Suceava vrea să fie o campanie de vaccinare reuşită, să imunizăm cât mai mulţi oameni din oraşul nostru. Noi am pătimit cel mai mult cu acest coronavirus. Tocmai de aceea, în această etapă trebuie să vaccinăm cât mai mulţi suceveni pentru că sunt tot mai mulţi doritori”, a mai spus edilul.

În municipiul Suceava funcţionează un centru de vaccinare anti-COVID la SJU, alte puncte fiind în judeţ la spitalele municipale din Rădăuţi, Fălticeni şi Câmpulung Moldovenesc, la unitățile medicale orăşeneşti din Gura Humorului şi Siret, precum şi cel ridicat la stadionul din Vatra Dornei.

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
FOTO. Anca Țurcașiu, apariții fără inhibiții! Imaginile cu ea la mare, la 50 de ani
Mă numesc Mariana, am 36 de ani și am slăbit 17 kg cu 2 diete...
A sărăcit familia pilotului? Soția lui Michael Schumacher vinde luxoasa vilă din Elveția cu 7...
Dan Bittman, interzis la PRO TV? Artistul a dat totul în vileag! Fanii au rămas...
Bilanţul a ajuns la 103 morţi şi 580 de răniţi în Fâşia Gaza / Israelul...
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Cetățenii europeni care sosesc în Marea Britanie, închiși și expulzați. MAE: 150 de români au...
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
Momentul TERIBIL în care un pod din STICLĂ din China se sparge complet cu oameni...
ULTIMĂ ORĂ: Românii scapă de mască! Data anunțată de președintele Iohannis. E oficial!
Descoperire șocantă în portbagajul unui bărbat. Ce căra în pungi, de fapt. Pericol major!
S-a dus și mitul bunului Bill Gates? Este șocant motivul pentru care soția miliardarului a...
ADIO, MASCĂ! Anunțul ȘOC de ultimă oră în România
Cum arată actrița Rebel Wilson după ce a slăbit 27 de kilograme
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Întrebarea care face RAVAGII la interviurile de angajare din România. 90% dintre candidaţi pleacă acasă
Inchide