Hotărâre CNSU: Măști în spații deschise, terase și săli de jocuri de noroc închise după ora 23:00. De când se aplică restricțiile

Redactor:
Madalina Prundea
Hotărâre CNSU: Măști în spații deschise, terase și săli de jocuri de noroc închise după ora 23:00. De când se aplică restricțiile
Masca devine obligatorie și în aer liber, ăn zona foarte aglomerate, în anunmite intervale orare, în funcție de decizia autorităților locale/ Sursa FOTO: https://www.pexels.com

Autoritățile locale ar urma să poată decidă zonele din spații deschise și intervalele orare în care purtarea măștii devine obligatorie, ca urmare a riscului estimat de creare a unei aglomerații, implicit a creșterii riscului epidemiologic. Servirea pe terase ar urma să fie interzisă după ora 23:00, până la 6:00 dimineața, la fel și în cazul sălilor de jocuri de noroc. Propunerile se regăsesc în Hotărârea CNSU luată în urma ședinței de marți, iar propunerile cuprinse în document vor fi puse în dezbaterea Executivului.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a anunțat, marți seara, că a aprobat în ședința desfășurată astăzi, 28 iulie, Hotărârea numărul 37 privind stabilirea unor măsuri de limitare a răspândirii infecțiilor cu SARS CoV-2 la nivelul spațiilor/activităților unde există un risc crescut de infectare.

Așa cum a anunțat premierul Ludovic Orban în cursul dimineții de marți, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat o serie de propuneri ale specialiștilor menite să împiedice răspândirea noului coronavirus.

Obligații și excepții de la purtarea măștii. La plajă, distanța mai mică de 2 metri, permisă numai între soți și copii

Conform informării CNSU, propunerile transmise prin această hotărârea urmează să fie supuse aprobării Guvernului. Ludovic Orban spunea marți dimineață că decizia va fi luată ședința de Guverm care va avea loc probabil miercuri.

Până la ora publicării, nu era anunțată o oră sau o agendă de lucru a Executivului pentru ziua de miercuri. Măsurile ar urma să intre în vigoare din 1 august.

Potrivit documentului CNSU, comitetul a făcut prin această hotărâre, în baza analizei specialiștilor, următoarele propuneri:

  • Instituirea obligativității purtării măștii de protecție, în anumite  intervale  orare, pentru toate persoanele prezente în spațiile publice deschise stabilite prin hotărâre a comitetului județean sau al Municipiului București pentru situații de urgență, cu avizul direcției de sănătate publică.
  • Spațiile și intervalele orare se stabilesc luând în considerare probabilitatea creșterii numărului persoanelor prezente concomitent în spațiile și în intervalele orare respective, ca efect al desfășurării unor activități individuale sau de grup.
  • Se exceptează de la această măsura următoarele categorii de persoane persoanele care desfășoară activități fizice intense sau în condiții de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută și copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.
  • Interzicerea comercializării și consumului produselor alimentare și băuturilor alcoolice și  nealcoolice în spațiile special  destinate, dispuse  în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, în  intervalul  orar  23.00-06.00.
  • În afara intervalului menționat, operatorii economici care desfășoară aceste activități, au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul locurilor pe scaune, precum și a oricăror activități care presupun interacțiunea fizică între clienți, inclusiv dansul.
  • Interzicerea desfășurării activității cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 23.00-06.00.
  • Pentru plaje, distanța mai mică de 2 metri între persoane/șezlonguri este permisă numai pentru soți și copii însoțiți de adulți (părinți, bunici).

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns, conform raportării de marți a Grupului de Comunicare Strategică, pe teritoriul României, la 47.053. Dintre aceștia, 26.128 de pacienți au fost declarați vindecați și 3.716 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. În ultimele 24 de ore, au fost raportate de 33 de decese cauzate de COVID-19.

Aproape 7.800 de cazuri de infecție cu COVID-19 au fost confirmate săptămâna trecută în România, un nou record de la debutul epidemiei, conform raportului săptămânal de supraveghere al Institutului Național de Sănătate Publică, făcut public marți, care acoperă perioada 19 – 26 iulie. 168 de persoane și-au pierdut viața în lupta cu noul coronavirus în acest interval de timp.

HCNSU nr. 37 din 28.07.2020 by Gandul.info on Scribd

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
FOTO. Carmen Brumă arată fabulos la 44 de ani! Și-a arătat sânii printr-o bustieră neagră
Câți bani îi dă Andreea Marin femeii care îi gătește și îi face curățenie în...
Dialogul care îți dă fiori reci! „Crezi că e rupt?” Întrebarea Simonei Halep a primit...
Amendă de 800.000 de lei pentru Kaufland! Ce au găsit inspectorii ANPC. Românii sunt stupefiați
Sonda spaţială Voyager a detectat un „zumzet persistent” dincolo de sistemul nostru solar
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Scriitoarea Ileana Vulpescu a murit miercuri. Dramaturg: „Dacă ar fi murit vreun manelist, s-ar fi...
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
O FEMEIE dispărută în 2020, GĂSITĂ în viață în munți. A SUPRAVIEȚUIT cu iarbă și...
Amendă de 5000 de lei pentru această greșeală banală! Mulți români obișnuiesc să facă asta
Soția lui Liviu Guță ripostează. Ce susține că a dus, de fapt, la divorțul celor...
S-a dus și mitul bunului Bill Gates? Este șocant motivul pentru care soția miliardarului a...
S-a decretat STARE DE URGENȚĂ! Anunțul ȘOCANT al momentului
Infectarea cu coronavirus după vaccinare. Când nu ne protejează vaccinul, explică un medic
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Întrebarea care face RAVAGII la interviurile de angajare din România. 90% dintre candidaţi pleacă acasă
Inchide