Hotărâre CNSU: Măști în spații deschise, terase și săli de jocuri de noroc închise după ora 23:00. De când se aplică restricțiile

Redactor:
Madalina Prundea
Hotărâre CNSU: Măști în spații deschise, terase și săli de jocuri de noroc închise după ora 23:00. De când se aplică restricțiile
Masca devine obligatorie și în aer liber, ăn zona foarte aglomerate, în anunmite intervale orare, în funcție de decizia autorităților locale/ Sursa FOTO: https://www.pexels.com

Autoritățile locale ar urma să poată decidă zonele din spații deschise și intervalele orare în care purtarea măștii devine obligatorie, ca urmare a riscului estimat de creare a unei aglomerații, implicit a creșterii riscului epidemiologic. Servirea pe terase ar urma să fie interzisă după ora 23:00, până la 6:00 dimineața, la fel și în cazul sălilor de jocuri de noroc. Propunerile se regăsesc în Hotărârea CNSU luată în urma ședinței de marți, iar propunerile cuprinse în document vor fi puse în dezbaterea Executivului.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a anunțat, marți seara, că a aprobat în ședința desfășurată astăzi, 28 iulie, Hotărârea numărul 37 privind stabilirea unor măsuri de limitare a răspândirii infecțiilor cu SARS CoV-2 la nivelul spațiilor/activităților unde există un risc crescut de infectare.

Așa cum a anunțat premierul Ludovic Orban în cursul dimineții de marți, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat o serie de propuneri ale specialiștilor menite să împiedice răspândirea noului coronavirus.

Obligații și excepții de la purtarea măștii. La plajă, distanța mai mică de 2 metri, permisă numai între soți și copii

Conform informării CNSU, propunerile transmise prin această hotărârea urmează să fie supuse aprobării Guvernului. Ludovic Orban spunea marți dimineață că decizia va fi luată ședința de Guverm care va avea loc probabil miercuri.

Până la ora publicării, nu era anunțată o oră sau o agendă de lucru a Executivului pentru ziua de miercuri. Măsurile ar urma să intre în vigoare din 1 august.

Potrivit documentului CNSU, comitetul a făcut prin această hotărâre, în baza analizei specialiștilor, următoarele propuneri:

  • Instituirea obligativității purtării măștii de protecție, în anumite  intervale  orare, pentru toate persoanele prezente în spațiile publice deschise stabilite prin hotărâre a comitetului județean sau al Municipiului București pentru situații de urgență, cu avizul direcției de sănătate publică.
  • Spațiile și intervalele orare se stabilesc luând în considerare probabilitatea creșterii numărului persoanelor prezente concomitent în spațiile și în intervalele orare respective, ca efect al desfășurării unor activități individuale sau de grup.
  • Se exceptează de la această măsura următoarele categorii de persoane persoanele care desfășoară activități fizice intense sau în condiții de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută și copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.
  • Interzicerea comercializării și consumului produselor alimentare și băuturilor alcoolice și  nealcoolice în spațiile special  destinate, dispuse  în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, în  intervalul  orar  23.00-06.00.
  • În afara intervalului menționat, operatorii economici care desfășoară aceste activități, au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul locurilor pe scaune, precum și a oricăror activități care presupun interacțiunea fizică între clienți, inclusiv dansul.
  • Interzicerea desfășurării activității cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 23.00-06.00.
  • Pentru plaje, distanța mai mică de 2 metri între persoane/șezlonguri este permisă numai pentru soți și copii însoțiți de adulți (părinți, bunici).

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns, conform raportării de marți a Grupului de Comunicare Strategică, pe teritoriul României, la 47.053. Dintre aceștia, 26.128 de pacienți au fost declarați vindecați și 3.716 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. În ultimele 24 de ore, au fost raportate de 33 de decese cauzate de COVID-19.

Aproape 7.800 de cazuri de infecție cu COVID-19 au fost confirmate săptămâna trecută în România, un nou record de la debutul epidemiei, conform raportului săptămânal de supraveghere al Institutului Național de Sănătate Publică, făcut public marți, care acoperă perioada 19 – 26 iulie. 168 de persoane și-au pierdut viața în lupta cu noul coronavirus în acest interval de timp.

HCNSU nr. 37 din 28.07.2020 by Gandul.info on Scribd

FOTO-ŞOC! Şi-a înşelat iubita însărcinată, cu o bombă sexy de doar 18 ani. Cum arată...
Bătrână bolnavă de COVID-19, legată de pat de asistente, plină de fecale. Atenție, VIDEO cutremurător
FOTO. Imagini incendiare cu Andreea Antonescu! S-au văzut formele generoase în toată splendoarea lor
FOTO. Larisa Iordache, imagini incendiare pe Instagram! Cum arată gimnasta, la 3 ani de la...
Taxe și impozite 2021. Ce urmează să se întâmple. Acum totul e clar
Un fost premier, după atacurile din Franţa: ”Musulmanii au dreptul să omoare milioane de francezi”
Video. Scene șocante, devenite virale în mediul online. Un bărbat acuzat că a călcat pe...
Bătrână bolnavă de COVID-19, legată de pat de asistente, plină de fecale. Atenție, VIDEO cutremurător
O echipă de specialişti a stabilit finalul pandemiei. Când se va termina coşmarul pentru România
Și-a luat o NOUĂ amantă pentru a se distra. TÂNĂRA i-a venit însă de hac...
Secretul bine ascuns din vila Elenei Ceaușescu. Cum își teroriza angajații. Viclenia ei nu avea...
Povestea lui Lucifer, criminalul care a decapitat 48 de deținuți. Este șocant, momente uluitoare
Moşii de Toamnă 2020: Ce NU este bine să dai de pomană în Sâmbăta Morţilor?
15 semne că femeia te înșală. Una dintre cele mai mari „minciuni” pe care mulți...
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
De unde vin produsele vândute de magazinele Lidl in România ?
Adela Popescu, secretul unor sâni perfecți. La ce truc a apelat prezentatoarea: „Așa speram că...
Inchide