IAȘI. Opt persoane din corul Episcopiei Romano-Catolice au COVID-19. Este vorba despre doi preoţi şi şase măicuţe

IAȘI. Opt persoane din corul Episcopiei Romano-Catolice au COVID-19. Este vorba despre doi preoţi şi şase măicuţe
IAȘI. Opt persoane din corul Episcopiei Romano-Catolice au COVID-19. Este vorba despre doi preoţi şi şase măicuţe / Foto: Pixabay
Publicat: 08/06/2020, 15:44
Actualizat: 08/06/2020, 15:45

Doi preoţi şi şase măicuţe care fac parte din corul Episcopiei Romano-Catolice din Iaşi au fost testaţi pozitiv la noul coronavirus. Ei sunt internaţi în spital şi doar două persoane prezintă unele simtome uşoare, conform Episcopiei Catolice din Iaşi.

În perioada stării de urgenţă (continuând şi în perioada Stării de Alertă) s-a creat un cor pentru susţinerea rugăciunilor şi a cântărilor la sfintele Liturghii celebrate la catedrala catolică din Iaşi (şi transmise on-line şi la Televizor), un cor format din surorile care locuiesc în aşezământul monahal de lângă catedrală, fiind dirijate şi acompaniate la orgă de doi preoţi de la parohia catedralei.

În momentul în care organistul bănuia că a fost infectat cu noul coronavirus (intrând în contact cu o persoană care a fost depistată pozitiv), a făcut testul pentru COVID-19 şi a ieşit pozitiv. Imediat au fost luate măsurile urgente pentru depistarea altor posibile cazuri, pentru a nu pune în pericol siguranţa şi sănătatea enoriaşilor şi a celor cu care preoţii de la parohie şi de la Episcopia Catolică din Iaşi pot intra în contact”, conform unui comunicat al Episcopiei Catolice din Iaşi.

În total, au fost testate 24 de persoane, inclusiv PS Iosif Păuleţ, Episcopul diecezei de Iaşi, şi PS Petru Gherghel, episcop emerit, rezultând pozitive opt persoane. Este vorba despre dirijorul corului, organistul şi şase măicuţe.

„Preoţii (dirijorul şi organistul) au fost internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase, iar surorile au fost internate la Spitalul CFR. Doar două persoane prezintă unele simtome uşoare. Se pare că persoanele au fost depistate în fază incipientă a bolii”, menţionează sursa citată.

Bilanț coronavirus în România și în lume

Numărul deceselor provocate de coronavirus în România a ajuns la 1.339. În total, în lume sunt 7,115,640 de persoane infectate cu COVID-19 și peste 400,000 de oameni au fost răpuși de virusul mortal.

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase