Imunologul Anthony Fauci, noi declarații controversate. Rusia avertizează SUA: „Vom fi primii!”

Redactor:
Marius Olaru
Imunologul Anthony Fauci, noi declarații controversate. Rusia avertizează SUA: „Vom fi primii!”
OMS este precaută faţă de vaccinul împotriva COVID-19 pe care îl dezvoltă Rusia / Sursă FOTO: https://media.defense.gov

Imunologul Anthony Fauci face noi declarații controversate cu privire la dezvoltarea unui vaccin împotriva Covid-19. O somitate în domeniul medical, considerat de mulți colegi vocea raţiunii ştiinţifice din Statele Unite cu privire la pandemia de Covid-19, Fauci şi-a exprimat temerea cu privire la siguranţa vaccinurilor dezvoltate în prezent de Rusia şi China.

„Sper cu adevărat că ruşii şi chinezii îşi testează vaccinurile înainte de a le administra oamenilor”, a răspuns Anthony Fauci la o întrebare ce i-a fost pusă în timpul unei audieri în Congresul american.

„Să afirmi că dispui de un vaccin gata de a fi distribuit înainte chiar de a-l testa este, după părerea mea, problematic, ca să nu spun mai mult”, a adăugat directorul Institutului american de boli infecţioase. Fauci a dat asigurări că SUA nu vor fi nevoite să depindă de vaccinurile altor ţări.

Rusia începe producţia industrială a două vaccinuri Covid-19

Rusia a anunţat săptămâna aceasta că speră să înceapă producţia industrială a două vaccinuri Covid-19, concepute de cercetătorii din centrele de cercetare de stat.

Kiril Dmitriev, preşedintele unui fond suveran ce finanţează dezvoltarea unuia din cele două vaccinuri, a înaintat ca termen lunile septembrie și octombrie, afirmând că actuala cursă pentru obţinerea vaccinul este similară cu aceea a cuceririi spaţiului cosmic. „Americanii au fost uimiţi când au auzit semnalul Sputnikului”, a precizat Dmitriev într-un interviu acordat CNN, cu referire la primul satelit lansat de URSS pe orbită, în 1957. „Cu vaccinul va fi la fel. Vom fi primii”, a promis rusul.

Moscova nu a făcut cunoscute date ştiinţifice care să susţină siguranţa şi eficacitatea vaccinurilor sale, de aceea mulți oameni de știință se arată reticenți cu privire la succesul medical al demersului rușilor.

BigPharma testează deja trei vaccinuri

Mai multe proiecte care urmăresc obţinerea unui vaccin au arătat rezultate încurajatoare, inclusiv încercările unui institut chinez de cercetare militară realizate în comun cu grupul farmaceutic CanSino Biologics. Armata chineză a autorizat utilizarea acestui vaccin în rândurile militarilor la sfârşitul lunii iunie, chiar înaintea începerii ultimelor faze ale testării.

În plus, trei vaccinuri dezvoltate în statele occidentale se află în ultima fază a studiului clinic pe oameni: unul de către compania americană Moderna, altul de către universitatea Oxford, realizat în parteneriat cu laboratorul AstraZeneca, şi un al treilea de către alianţa germano-americană BioNTech/ Pfizer.

Inchide