Încă un medic celebru anunță că nu va primi pacienți care nu sunt vaccinați anti-COVID. “Să se ducă la alt cabinet! Este o chestie de respect”

Redactor:
Răzvan Scarlat
Încă un medic celebru anunță că nu va primi pacienți care nu sunt vaccinați anti-COVID. “Să se ducă la alt cabinet! Este o chestie de respect”
Încă un medic celebru anunță că nu va primi pacienți care nu sunt vaccinați anti-COVID. “Să se ducă la alt cabinet! Este o chestie de respect”

Sorin Paveliu, medic primar boli interne, anunță, la rândul lui, că nu va primi pacienți care nu sunt vaccinați împotriva COVID-19. Acesta le transmite celor care refuză să se imunizeze să meargă la alte cabinete.

Cătălin Petrencic, doctorul din Călărași care a anunțat că va scoate din lista sa persoanele care refuză vacccinarea anti-COVID, are un aliat, în persoana lui Sorin Paveliu, medic primar boli interne, care a făcut public faptul că va primi în cabinetul său doar persoane care s-au imunizat împotriva virusului.

Dr. Sorin Paveliu susține că, până la urmă, este o chestie de respect reciproc, ocazie cu care îi sfătuiește pe pacienții care refuză vaccinul să-și găsească alt medic, mult mai permisiv.

În Centrul nostru sunt trei specialități, din care doar una singură este în relație cu Casa de Asigurări de Sănătate, respectiv diabetul. Pentru pacienții cu diabet, CNAS-ul a permis consultațiile la distanță, dar a anunțat că de la 1 aprilie se renunță la consultul la distanță, urmând să intrăm în regim normal, pacienții să vină în cabinet, fără să existe vreo finanțare pentru materiale de protecție, dezinfectanți și așa mai departe. Ok, este decizia Casei. Problema este că această decizie se bazează pe ideea că între 15 ianuarie și 1 aprilie, persoanele aflate la risc, cum este și cazul diabeticilor, și persoanele în vârstă cu boli cronice, în general, au timp să se vaccineze.

Dacă cineva nu vrea să se vaccineze este deja în afara acestui grup al oamenilor pentru care statul a decis să le asigure sursa de finanțare pentru a se vaccina și este decizia lor personală. În aceste condiții, și decizia noastră personală este că dacă cineva nu vrea să se vaccineze, să apeleze la alt cabinet. Este o chestie de respect reciproc a vieții atât a noastră, cât și a vieții lor. Noi suntem persoane de 60 de ani. Nu văd niciun motiv pentru care ar trebui să acceptăm o persoană care este posibil infectată și care i-ar putea infecta și pe alții, inclusiv pe noi”, a declarat dr. Sorin Paveliu, potrivit Digi 24.

Pacienții vor trebui să prezinte dovada că s-au vaccinat anti-COVID

În continuare, dr. Sorin Paveliu a precizat că nu există riscul să-și lase pacienții pe drumuri, din moment ce a făcut acest anunț din timp, iar programările se obțin cu trei luni înainte. Cei care vor intra în cabinetul său vor trebui să aibă asupra lor dovada că s-au vaccinat sau că s-au programat.

Nu o facem haotic, fiindcă programările se fac cu trei luni înainte, fiecare pacient care sună este înștiințat de faptul că va trebui să aibă sau dovada de vaccinat sau dovada că s-a programat, pentru că e o hârtie pentru așa ceva, sau că are o contraindicație extraordinară care îl împiedică să se vaccineze, deși eu nu știu la ce s-ar putea referi așa ceva. Din păcate, marea majoritate a pacienților nu vor să se vaccineze și îmi dau seama că este o bătălie inegală, pentru că statul nu face ceea ce trebuie pentru a convinge acești oameni. Acești oameni sunt într-o eroare, dar nu este vina lor, pentru că nu sunt oameni de specialitate, sunt simpli pacienți. Sper ca statul să treacă de urgență la informarea corectă”, a mai precizat medicul.

Un nou transfer istoric între Gigi Becali şi Gheorghe Hagi. FCSB dă marea lovitură în...
S-a SINUCIS în faţa tuturor! Ştirea tristă a serii
FOTO. Cum arată acum Julia Chelaru! Transformarea incredibilă a fostei cântărețe din trupa Exotic
9 din 10 oameni NU POT rezolva acest exercițiu. Tu ce raspuns vezi?
Avea un viitor luminos în față, dar totul s-a năruit într-o secundă! Drama tânărului de...
Donald Trump, discurs ULUITOR la plecarea din Casa Albă: 'Ne vom întoarce'
Joe Biden a lansat un mesaj ascuns în site-ul Casei Albe: „Dacă citeşti acest lucru,...
BANCUL ZILEI – Șmecher de Dorobanți
Miile de oi înecate după eşuarea navei Queen Hind, descoperite într-o groapă în judeţul Tulcea
S-a SINUCIS în faţa tuturor! Ştirea tristă a serii
Ea este mândria romilor! Este frumoasă, dar și deșteaptă. A fost admisă la 5 facultăți...
Este dovada CĂLĂTORILOR în TIMP? O descoperire recentă provoacă o CONTROVERSĂ de proporții
Două zone din România, pe lista destinațiilor de vacanță recomandate de New York Times
Robert Turcescu îl umilește public pe Nicușor Dan. Ce poezie i-a scris: „Roagă-te la liturghie...
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
De ce au murit, de fapt, bătrânii din Norvegia vaccinații anti-COVID. Valeriu Gheorghiță a dezvăluit...
Lipsa de zinc slăbește imunitatea și te expune riscului de infecții. Care sunt semnele alarmante?
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Surpriză: Ce se întâmplă în Israel după ce a fost vaccinată peste un sfert din...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide