Încă un medic celebru anunță că nu va primi pacienți care nu sunt vaccinați anti-COVID. “Să se ducă la alt cabinet! Este o chestie de respect”

Încă un medic celebru anunță că nu va primi pacienți care nu sunt vaccinați anti-COVID. “Să se ducă la alt cabinet! Este o chestie de respect”
Încă un medic celebru anunță că nu va primi pacienți care nu sunt vaccinați anti-COVID. “Să se ducă la alt cabinet! Este o chestie de respect”
Publicat: 14/01/2021, 14:45

Sorin Paveliu, medic primar boli interne, anunță, la rândul lui, că nu va primi pacienți care nu sunt vaccinați împotriva COVID-19. Acesta le transmite celor care refuză să se imunizeze să meargă la alte cabinete.

Cătălin Petrencic, doctorul din Călărași care a anunțat că va scoate din lista sa persoanele care refuză vacccinarea anti-COVID, are un aliat, în persoana lui Sorin Paveliu, medic primar boli interne, care a făcut public faptul că va primi în cabinetul său doar persoane care s-au imunizat împotriva virusului.

Dr. Sorin Paveliu susține că, până la urmă, este o chestie de respect reciproc, ocazie cu care îi sfătuiește pe pacienții care refuză vaccinul să-și găsească alt medic, mult mai permisiv.

În Centrul nostru sunt trei specialități, din care doar una singură este în relație cu Casa de Asigurări de Sănătate, respectiv diabetul. Pentru pacienții cu diabet, CNAS-ul a permis consultațiile la distanță, dar a anunțat că de la 1 aprilie se renunță la consultul la distanță, urmând să intrăm în regim normal, pacienții să vină în cabinet, fără să existe vreo finanțare pentru materiale de protecție, dezinfectanți și așa mai departe. Ok, este decizia Casei. Problema este că această decizie se bazează pe ideea că între 15 ianuarie și 1 aprilie, persoanele aflate la risc, cum este și cazul diabeticilor, și persoanele în vârstă cu boli cronice, în general, au timp să se vaccineze.

Dacă cineva nu vrea să se vaccineze este deja în afara acestui grup al oamenilor pentru care statul a decis să le asigure sursa de finanțare pentru a se vaccina și este decizia lor personală. În aceste condiții, și decizia noastră personală este că dacă cineva nu vrea să se vaccineze, să apeleze la alt cabinet. Este o chestie de respect reciproc a vieții atât a noastră, cât și a vieții lor. Noi suntem persoane de 60 de ani. Nu văd niciun motiv pentru care ar trebui să acceptăm o persoană care este posibil infectată și care i-ar putea infecta și pe alții, inclusiv pe noi”, a declarat dr. Sorin Paveliu, potrivit Digi 24.

Pacienții vor trebui să prezinte dovada că s-au vaccinat anti-COVID

În continuare, dr. Sorin Paveliu a precizat că nu există riscul să-și lase pacienții pe drumuri, din moment ce a făcut acest anunț din timp, iar programările se obțin cu trei luni înainte. Cei care vor intra în cabinetul său vor trebui să aibă asupra lor dovada că s-au vaccinat sau că s-au programat.

Nu o facem haotic, fiindcă programările se fac cu trei luni înainte, fiecare pacient care sună este înștiințat de faptul că va trebui să aibă sau dovada de vaccinat sau dovada că s-a programat, pentru că e o hârtie pentru așa ceva, sau că are o contraindicație extraordinară care îl împiedică să se vaccineze, deși eu nu știu la ce s-ar putea referi așa ceva. Din păcate, marea majoritate a pacienților nu vor să se vaccineze și îmi dau seama că este o bătălie inegală, pentru că statul nu face ceea ce trebuie pentru a convinge acești oameni. Acești oameni sunt într-o eroare, dar nu este vina lor, pentru că nu sunt oameni de specialitate, sunt simpli pacienți. Sper ca statul să treacă de urgență la informarea corectă”, a mai precizat medicul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului