INSP, anunț teribil: “Tulpina COVID-19 din Marea Britanie circulă deja în jumătate din județele țării și poate cuprinde toată România!”

Redactor:
Răzvan Scarlat
INSP, anunț teribil: “Tulpina COVID-19 din Marea Britanie circulă deja în jumătate din județele țării și poate cuprinde toată România!”
INSP, anunț teribil: “Tulpina COVID-19 din Marea Britanie circulă deja în jumătate din județele țării și poate cuprinde toată România!”

Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) anunță că tulpina B.1.1.7, mutația virusului SARS-CoV-2, este prezentă, deja, în jumătate din județele țării, existând o probabilitate mare ca tulpina COVID-19 din Marea Britanie să cuprindă întreg teritoriul României.

INSP mai precizează că, având în vedere situația actuală, sunt necesare eforturi comune, iar DSP și CNSCBT să primească rapid rezultatele în așa fel încât anchetele epidemiologice să poată fi demarate la momentul oportun.

Varianta SARS-CoV-2 linia genetică B.1.1.7 circulă deja în jumătate din județele țării și există o probabilitate mare de a cuprinde întreg teritoriul României în viitorul apropiat. Sunt necesare eforturi conjugate pentru realizarea secvențierilor și comunicarea rezultatelor la DSP și CNSCBT cât mai curând după finalizarea investigațiilor de laborator, în vederea realizării rapide a anchetelor epidemiologice și a instituirii măsurilor necesare față de cazuri și contacți, având în vedere transmisibilitea crescută a acestei variante și, conform ultimelor evidențe sosite dn UK, severitatea mai mare a bolii pe care o generează la vârstnici”, se arată în raportul INSP.

136 de cazuri de infecție cu tulpina COVID-19 din Marea Britanie, pe teritoriul României

Până în prezent, în România, au fost confirmate 136 de cazuri de infectare cu noua tulpină de COVID-19 din Marea Britanie. Persoanele care cu contractat mutația virusului provin din București (80 de cazuri), județul Timiș (11 cazuri), județul Cluj (9 cazuri), județul Ilfov (5 cazuri), județul Suceava (5 cazuri), județul Botoșani (4 cazuri), județul Vâlcea (4 cazuri), județul Galați (2 cazuri), județul Caraș-Severin (2 cazuri), județul Argeș (2 cazuri), județul Gorj (2 cazuri) și din județele Giurgiu, Constanța, Mureș, Covasna, Hunedoara, Vrancea, Vaslui, Prahova, Brăila și Bihor (câte 1 caz).

Răzvan Cherecheș: „Valul trei al pandemiei nu ar fi putut fi evitat!”

Expert în sănătate publică, Răzvan Cherecheș atrage atenția că cel de-al treilea val al pandemiei de COVID-19 nu poate fi evitat, având în vedere apariția noilor tulpini are virusului. Totuși, acesta este mulțumit că vaccinurile aprobate până în prezent funcționează pe tulpina britanică și au eficacitate bună.

Tulpina britanică este semnificativ mai infecțioasă ca restul tulpinilor care circulă în România și, deși simptomele sunt similare cu simptomele celorlalte tulpini – deci nu sunt mai grave, infectând mai mulți oameni, mai mulți oameni au șansa să ajungă la Terapie Intensivă și, implicit, să aibă nevoie de servicii specializate, dincolo de capacitatea pe care le are sistemul nostru. Din fericire, studiile au demonstrat că toate cele trei vaccinuri disponibile – Pfizer, Moderna și AstraZeneca – funcționează pe tulpina britanică și au eficacitate bună. Nu cred că s-ar fi putut evita valul următor pentru că această mutație care a apărut nu a avut nicio legătură cu acțiunile oamenilor”, a declarat Răzvan Cherecheș.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 anunţă un nou dezastru! Ce se...
Cea mai scumpă partidă de amor s-a plătit la Iași! Câți bani a luat o...
FOTO. Nicoleta Luciu, senzuală ca pe vremea când poza în Playboy! Cum s-a fotografiat vedeta
Selly l-a UMILIT pe Mircea Badea, după petrecere! Răspuns INCREDIBIL: „Si stiti cine ma judeca...
Ioana, noi declarații șocante despre Ilie Năstase. Amenințările fostului mare jucător de tenis înainte de...
Uluitor. Câți bani poate câștiga lunar Patriarhul Daniel
Cine este, de fapt, judecătoarea blestemată de Elena Udrea?! Cum a făcut istorie în justiţie
Euro ajunge la un nou maxim istoric
BANCUL ZILEI – Spionată de soț în timp ce făcea sex cu un prieten
Au apărut primele imagini cu Cătălin Denciu, eroul de la Piatra Neamț: „În acest moment,...
Cea mai scumpă partidă de amor s-a plătit la Iași! Câți bani a luat o...
Trăia singur într-o casă fără curent și geamuri. Într-o zi, un motociclist i-a bătut la...
Scanarea cu INFRAROȘU a celui mai scump tablou din lume a dezvăluit o SUPRIZĂ uriașă....
Telefonul cu o funcție minune. Ce face, de fapt, butonul de pe spatele iPhone
BOMBĂ! Prima țară care atinge imunitatea colectivă împotriva covid-19. Turiștii, așteptați în 2 săptămâni aici
Întâlnirea cu Messi lui i-a distrus viaţa. Ce face băieţelul din Afganistan ajuns faimos după...
Știrea ȘOC a momentului în cazul șoferiței care a ucis două fete, Cine este, de...
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Povestea femeii care a transformat un site din România într-o adevărată putere. De ce a...
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide