La ce distanță maximă de domiciliu putem merge la magazin

La ce distanță maximă de domiciliu putem merge la magazin
Publicat: 02/04/2020, 09:58

Una dintre cele mai arzătoare chestiuni se referă la distanța maximă de domiciliu până la care se poate merge pentru cumpărături la un magazin. Concret, avem voie să ne deplasăm dintr-un cartier în altul?

Românii întreabă, reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică vin cu lămuriri.

„La ce distanţă maximă de domiciliu poate fi amplasată unitatea comercială la care putem face cumpărături? Putem merge la cumpărături, de pildă, din cartierul Berceni într-un hipermarket din Militari?”, vrea să afle un bucureștean.

Răspunsul autorităților lămurește definitiv această chestiune: „Prevederile Ordonanței militare nr. 3 din 24.03.2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii Covid-19 nu menționează o distanță cuantificabilă, însă recomandarea pentru cetățeni este să se deplaseze la cele mai apropiate magazine unde sunt comercializate produsele care le sunt necesare”.

Concret, arată reprezentanții GCS, „un cetățean care locuiește în cartierul Berceni nu poate merge la cumpărături pentru produse de strictă necesitate în cartierul Militari întrucât în zona de domiciliu există mai multe hipermarketuri similare cu cele din cartierul Militari”.