Localitatea din România în care este obligatoriu să porți mască chiar și în spațiile publice! Nici Rambo nu trece dacă n-are gura și nasul acoperite!

Redactor:
Marius Olaru
Localitatea din România în care este obligatoriu să porți mască chiar și în spațiile publice! Nici Rambo nu trece dacă n-are gura și nasul acoperite!
Localitatea din România în care este obligatoriu să porți mască chiar și în spațiile publice! Nici Rambo nu trece dacă n-are gura și nasul acoperite! Sursa FOTO: Mediafax Foto

De teama noului coronavirus, o comună din Sibiu a instituit obligativitatea purtării măștii de protecție chiar și în spațiile publice. Vorbim despre comuna Slimnic, acolo unde autorităţile locale au decis că toți locuitorii trebuie să se conformeze hotărârii, mai puțin copiii cu vârsta sub cinci ani.

Măsura este valabilă în toate spaţiile publice deschise, după cum se arată într-un comunicat de presă al Instituţiei Prefectului Sibiu. „Începând cu data de 05.09.2020, ora 00:00, până la data de 18.09.2020, ora 24:00, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toate persoanele aflate pe teritoriul localităţii Slimnic, prezente în toate spaţiile publice deschise. Se exceptează de la această obligativitate copiii cu vârsta mai mică de 5 ani”, se precizează în comunicatul Instituţiei Prefectului Sibiu.

Slujbele religioase, doar în curtea bisericilor

Pe de altă parte, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă recomandă ca slujbele religioase să fie oficiate doar în curtea bisericilor.

„Se recomandă ca în intervalul 05.09.2020, ora 00:00, – 18.09.2020, ora 24:00, lăcaşurile de cult să desfăşoare slujbele religioase în curtea lăcaşului. Credincioşii trebuie să poarte mască de protecţie şi să păstreze distanţa fizică de 2 m între persoane. Instituţiile cu atribuţii în prevenirea şi combaterea pandemiei cu Covid-19 îşi vor intensifica măsurile de supraveghere şi control în localitatea Slimnic”, arată comuni . catul CJSU Sibiu.

Poliția, Jandarmeria, ANPC, ITM, DSP și DSVSA, în alertă pentru 16 cazuri de Covid-19!

Prefectul judeţului Sibiu, Mircea Creţu, consideră că obligativitatea purtării măştii va împiedica agravarea situaţiei epidemiologice în Slimnic: „Întrucât situaţia epidemiologică nu a avut o evoluţie favorabilă în localitatea Slimnic, cu atât mai mult cu cât ne apropiem de începerea şcolii, am considerat că este nevoie de o intensificare a măsurilor de prevenire şi combatere a răspândirii virusului SARS-CoV-2 în această localitate, pentru a evita o situaţie mult mai gravă decât cea prezentă. Drept urmare, a fost convocat de urgenţă CJSU în şedinţă extraordinară. Ca urmare, sub coordonarea prefectului, Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi vor avea echipaje de verificare ce vor lucra în două schimburi zilnic, Inspectoratul Teritorial de Muncă va verifica operatorii economici şi agenţii economici de transport, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor alternativ cu Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor vor efectua verificări conform atribuţiilor pe raza localităţii Slimnic”.

Prefectul Mircea Crețu a mai făcut apel la cetăţenii judeţului Sibiu să poarte mască de protecţie şi să păstreze distanţa fizică, cu atât mai mult cu cât se apropie alegerile locale.

În judeţul Sibiu sunt active 270 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (la data de vineri, 4 septembrie), din care 16 sunt în comuna Slimnic.

Gheorghe Hagi trece la nivelul următor. "Regele" dă marea lovitură şi face cea mai mare...
Tragedie uriașă în showbiz. Vedeta a murit la Terapie Intensivă, răpusă de Covid
FOTO. Avocata superbă, `vânată` de fotbaliști! Cine este Andreea Roșca
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Ce este focul lui Sumedru, tradiția pentru care argeșenii au luat amenzi de 60.000 de...
Cum am ratat sfârşitul lumii. Vasili Arkhipov, omul care s-a opus războiului nuclear
Insulele italiene, locuri de „pelerinaj sexual”. Care sunt cele mai vizitate
Tragedie uriașă în showbiz. Vedeta a murit la Terapie Intensivă, răpusă de Covid
Ce a ajuns să facă Mariana Moculescu după ce s-a lăsat de videochat? Femeia trăiește...
ALARMANT! În plină pandemie Rusia a INSTALAT ceva în apropiere de ROMÂNIA. Cât de mare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Anunțul zilei vine de la Lidl: gestul pe care l-a făcut în plină pandemie
Bonus de coronavirus: 2000 DE LEI LUNAR! Cine sunt românii care vor încasa acești bani
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Familia care controlează una dintre cele mai mari tări şi bogate din lume. Ei au...
Inchide